Ο παίκτης των μηδέν ευρώ έστειλε την Παρί στα ημιτελικά

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξοδέψει 1,3 δισ. ευρώ σε μεταγραφές την τελευταία δεκαετία. Μετά από 90 λεπτά αγώνα, φλέρταρε με τον αποκλεισμό κόντρα στην Αταλάντα. Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις και ήρωα των παίκτη που ποτέ κανείς δεν πλήρωσε και φέυγει στο τέλος της σεζόν, νίκησε με 2-1 και είναι στους '4' του Champions League.

Οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζουν το τέρμα του Τσούπο-Μότινγκ στον προημιτελικό του Champions League κόντρα στην Αταλάντα, με το οποίο επικράτησαν με σκορ 2-1 στο 'Da Luz' της Λισσαβώνας στις 12 Αυγούστου 2020 Aug. 12, 2020. (Rafael Marchante/Pool via AP)
Οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζουν το τέρμα του Τσούπο-Μότινγκ στον προημιτελικό του Champions League κόντρα στην Αταλάντα, με το οποίο επικράτησαν με σκορ 2-1 στο 'Da Luz' της Λισσαβώνας στις 12 Αυγούστου 2020 Aug. 12, 2020. RAFAEL MARCHANTE/POOL VIA AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξοδέψει 1,3 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία σε μεταγραφές. Αυτός είναι ο τρόπος του βαθύπλουτου ιδιοκτήτη της, Νασέρ Αλ Κελαϊφί (δεξί χέρι του Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Τανί), για να την μετατρέψει σε μια ευρωπαϊκή δύναμη μέσω της κατάκτησης του Champions League. Μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει. Και μια ακόμη σεζόν θα πήγαινε 'άκλαυτη' ευρωπαϊκά αν ο παίκτης των... μηδέν ευρώ δεν έβαζε το πόδι του για να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης με την Αταλάντα.

Οι 'μπεργκαμάσκι' έκαναν κατάθεση ψυχής στο 'Da Luz' της Λισσαβώνας. Αυτό ωστόσο ήταν αναμενόμενο για όσους είχαν ακούσει τις δηλώσεις των παικτών και του κόουτς Γκασπερίνι τις προηγούμενες μέρες.

"Το Μπέργκαμο υποφέρει από βαθιά θλίψη. Μπορείς να το νιώσεις παντού. Στους δρόμους, στα μάτια των ανθρώπων, στα μπαρ, τα εστιατόρια, στη σιωπή του συνεργάτη μου που 'έχασε' τον πατέρα του. Όλοι προχωρούν προς τα εμπρός με δύναμη, αλλά και με έντονο πόνο. Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια, για να κατανοήσουμε ό,τι συνέβη, γιατί αυτό ήταν το επίκεντρο του πόνου. Κάθε φορά που το σκέφτομαι, αισθάνομαι τον παραλογισμό: η κορυφαία ιστορική στιγμή του αθλητισμού της πόλης πέφτει πάνω στο μεγαλύτερο πόνο της.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές, αν είναι σωστό να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Κάποιοι είπαν πως είναι ανήθικο. Έχω δει όμως, τον κόσμο να τραγουδά από τα μπαλκόνια του, ενώ φορτηγά μάζευαν τους νεκρούς της πόλης. Οπότε όχι, δεν το θεωρώ ανήθικο. Το θεωρώ ενστικτώδη ανθρώπινη αντίδραση. Μια απόπειρα θα αγκαλιάσουμε τη ζωή, να αντιδράσουμε στην τραγωδία. Η Αταλάντα μπορεί να βοηθήσει το Μπέργκαμο να αρχίσει ξανά, μετά τον πόνο και το θρήνο που υποφέραμε όλοι. Η ομάδα ήταν πάντα συνδεδεμένη με το πόσο υπέφερε η πόλη και θα το 'βγάλει' αυτό στον αγωνιστικό χώρο", είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο προπονητής της Αταλάντα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα βίωσε η πόλη με την πανδημία του κορονοϊού φτάνοντας μέχρι τον αποψινό προημιτελικό.

Ο Μάριο Πάσαλιτς στο 27' έβαλε την Αταλάντα μπροστά στο σκορ. Νωθρή, άνευρη, χωρίς ρυθμό η Παρί Σεν Ζερμέν και με την πίεση του 'πρέπει' να αποτυπώνεται σε κάθε ενέργεια των παικτών της. Με τους Βεράτι και Ντι Μαρία εκτός μάχης και τον Εμπαπέ στον πάγκο, το βάρος της δημιουργίας έπεφτε αφόρητο στους ώμους του Νεϊμάρ - που ήταν έως και συγκινητικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 επιτυχημένες ντρίμπλες!

Την ίδια στιγμή ο Ικάρντι αδυνατούσε να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα αν η μπάλα δεν έφτανε συστημένη στα πόδια του. Ειδικά από τη στιγμή που ο άξονας της Παρί με Μαρκίνιος, Γκουέιγ και Ερέρα έσφιζε από κυνικότητα, δυναμισμό και λογική αλλά την ίδια στιγμή υστερούσε πολύ σε φαντασία και δημιουργικότητα.

Η Αταλάντα δεν έβγαλε απλά το ημίχρονο προηγούμενη, αλλά φτάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης προσπαθούσε -αποκαμωμένη από την κούραση- να κρατήσει το υπέρ της 1-0. Από τη στιγμή που οι Παρέδες, Ντράξλερ και Εμπαπέ μπήκαν φρέσκοι στο γήπεδο, το πράγμα άρχιζε να ζορίζει για τους 'μπεργκαμάσκι'. Ο Γκασπερίνι διέθετε την ποσότητα αλλά όχι και την ανάλογη ποιότητα στον δικό του πάγκο.

Η ισοφάριση της Παρί Σεν Ζερμέν ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με δράστη τον Μαρκίνιος. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, πίστεψαν πως η γαλλική ομάδα θα ολοκληρώσει την δουλειά στην παράταση. Η Αταλάντα είχε ξεμείνει από δυνάμεις, πλέον δεχόταν ένα μεγάλο χτύπημα στην ψυχολογία της. Τέτοιο που την ώθησε στην κατάρρευση πριν καν φτάσουμε στον έξτρα χρόνο της παράτασης,

Η τελευταία αλλαγή του κόουτς Τούχελ ήταν ο Τσούπο-Μότινγκ, αντί του 'πολύ' Ικάρντι. Ο Καμερουνέζος με το γερμανικό διαβατήριο ήταν αυτός που σκόραρε για την ολική ανατροπή στο 93'. Πορηγουμένως, ήταν αυτός που ξεκίνησε την φάση της ισοφάρισης... Ο παίκτης που κόστισε μηδέν ευρώ στα ταμεία της Παρί το 2018, όταν αποκτήθηκε από την Στόουκ. Ο παίκτης που κόστισε μηδέν ευρώ σε οποιαδήποτε ομάδα αγωνίστηκε στην καριέρα του, αφού όλες οι μετακινήσεις του έγιναν υπό το καθεστώς του free agent. Ο παίκτης που θα κοστίσει μηδέν ευρώ και στην επόμενη ομάδα του, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη αποφασίσει να τον αποδεσμεύσει με το τέλος της σεζόν. Αυτός ο παίκτης, των μηδέν ευρώ, έδωσε μια παράταση στα 1,3 δισ. ευρώ που έχει ξοδέψει την τελευταία δεκαετία η Παρί επιχειρώντας να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Τσούπo-Μότινγκ ήταν που ανάγκασε σε... κουτσό σπριντ πανηγυρισμών τους τραυματίες Βεράτι - Ντι Μαρία, ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Τούχελ σε νορμάλ αντιδράσεις εξαιτίας της προστατευτικής μπότας που φορούσε. Η Παρί συνεχίζει στο φετινό Champions League, ωστόσο πλέον θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από τον ήρωα των μηδέν ευρώ για να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής...

News 24/7

24MEDIA NETWORK