Ο παλιός Φαν Ντάικ νίκησε τον νέο (και γοργοπόδαρο) Εμπαπέ!

Η Γαλλία νίκησε την Ολλανδία με σκορ 2-1 στο Nations League όμως σε ατομικό επίπεδο ο πρωταγωνιστής του ματς ήταν "οράνιε", με τον Βιρτζίλ Φαν Ντάικ να κάνει το τάκλιν της χρονιάς στον Εμπαπέ (VIDEOS)!

Ο παλιός Φαν Ντάικ νίκησε τον νέο (και γοργοπόδαρο) Εμπαπέ!

Καλύτερη αρχή στο Nations League δεν θα μπορούσε να φανταστεί η εθνική Γαλλίας, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να επικρατεί 2-1 της Ολλανδίας στην πρεμιέρα και να γιορτάζει έτσι με θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό της την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ακόμα και έτσι όμως, μην νομίζετε πως και η ομάδα του Κούμαν έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι. Σε σχέση με τις τραγικές εμφανίσεις της το προηγούμενο διάστημα πριν αναλάβει ο έμπειρος τεχνικός, ήταν αρκετά βελτιωμένη, ενώ και η φάση της βραδιάς άνηκε στους "οράνιε".

Πρωταγωνιστής ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικς, ο οποίος δεν περιορίζεται στο να δείχνει μόνο με τη φανέλα της Λίβερπουλ για ποιο λόγο κόστισε στους "κόκκινους" 75.000.000 λίρες όταν τον απέκτησαν από την Σαουθάμπτον αλλά δείχνει την κλάση του και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Netherlands Virgil van Dijk, right blocks a shot from Kylian Mbappe of France during the UEFA Nations League soccer match between France and the Netherlands at the Stade De France in Paris, Sunday, Sept. 9, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Netherlands Virgil van Dijk, right blocks a shot from Kylian Mbappe of France during the UEFA Nations League soccer match between France and the Netherlands at the Stade De France in Paris, Sunday, Sept. 9, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Και τι κλάση! Αναφερόμαστε στη φάση του 78ου λεπτού που άφησε το κοινό του "Σταντ ντε Φρανς" με το στόμα ανοιχτό, μιας που δεν την βλέπουν και κάθε ημέρα...

Με το σκορ στο 2-1, ο Πογκμπά έβγαλε κάθετη πάσα στο κενό χώρο και ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεχύθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κόντρα για να εκτελέσει και να πανηγυρίσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, με τον Φαν Ντάικ να κάνει τάκλιν σεμιναριακού επιπέδου και να προκαλεί ενθουσιασμό στους φίλους της Ολλανδίας αλλά και της Λίβερπουλ: περίμενε τον Γάλλο ταχύτατο φορ, "πήρε τα βήματά του" και την κατάλληλη στιγμή έβαλε με μαεστρία το δεξί του πόδι και τον έκοψε πάνω στο σουτ.

Χωρίς αμφιβολία, μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές φάσεις που μας προσέφερε το Nations League μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK