Ο Παναθηναϊκός, η Super League... και το playstation

Τελικά έχει γίνει σχεδόν μόνιμο φαινόμενο. Οταν υπάρχει σύσκεψη για τη δημιουργία της Super League, θα έχουμε και ειδήσεις από τα λεγόμενα του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνηθίζει να μιλάει στο περιθώριο των συσκέψεων για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός, η Super League... και το playstation

Τελικά έχει γίνει σχεδόν μόνιμο φαινόμενο. Οταν υπάρχει σύσκεψη για τη δημιουργία της Super League, θα έχουμε και ειδήσεις από τα λεγόμενα του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνηθίζει να μιλάει στο περιθώριο των συσκέψεων για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Το ίδιο έκανε και την Τετάρτη όπου αναφέρθηκε στη πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, στον Στέφανο Κοτσόλη, στο νέο γήπεδο και φυσικά στο περιβόητο πλέον θέμα με τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας.

Πρώτος στις... προτιμήσεις του ήταν ο Στέφανος Κοτσόλης: "Δεν πικραίνομαι από κανέναν. Γιατί να πικραθώ; Δεν είναι συγγενής μου να με πικράνει. Το ότι είναι καλό παιδί δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται και με ένα περίεργο τρόπο. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο Στέφανος. Κατ' αρχάς είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, δανεικός στη Λάρισα. Δεν ξέρω για ποιες ταμπέλες μιλάει. Αν ο σκοπός του ήταν να αποχαρακτηριστεί, θα αποχαρακτηριστεί από την απόδοσή του και σύμφωνα με την παρουσία του. Υπάρχουν πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού στην Α' Εθνική που δεν βάζουν ή βγάζουν ταμπέλες. Παίζουν για την ομάδα, αποδεδειγμένα παίζουν πολύ καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό".

Για το θέμα του γηπέδου: "Το χρονοδιάγραμμα τηρείται, οι αποφάσεις που παίρνονται θα εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο και προχωράμε κανονικά".
"Υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι τιμή τους να φέρουν την ταμπέλα του Παναθηναϊκού. Κάποιοι όχι. Τώρα το πρόβλημα δημιουργείται προφανώς στον Κοτσόλη, αν γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Αν προεξοφλεί ότι είναι παίκτης της Λάρισας, αυτό είναι άλλο θέμα. Για να κλείσει το θέμα, παίκτης τον οποίο η ομάδα του τον τιμά με πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, σε μία φάση που βρέθηκε από τρίτος δεύτερος τερματοφύλακας, με τετραετή συμβόλαιο, δεν δικαιούται να μιλάει για επιλογές της ομάδας του".

Η συνέχεια είχε να κάνει με την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκου: "Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι ποδόσφαιρο. Αν θέλει να κάνει κάτι άλλο να πάει να παίξει playstation(!) ή να ασχοληθεί με το Championship manager! Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, θέτεις στόχους. Στόχος άμεσος είναι να πάρουμε πρωτάθλημα, αλλά αν δεν το καταφέρουμε δεν είναι η καταστροφή του κόσμου".

"Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι ποδόσφαιρο. Αν θέλει να κάνει κάτι άλλο να πάει να παίξει playstation(!) ή να ασχοληθεί με το Championship manager!"
"Εμείς βάλαμε σαν στόχο ένα πενταετές πρόγραμμα. Δεν είπαμε ότι θα πάρουμε σε πέντε χρόνια πρωτάθλημα, είπαμε ότι φτιάχνουμε μία ομάδα πενταετίας. Βάζουμε τις βάζεις για να έχουμε μία μακροχρόνια πορεία σε διάφορα επίπεδα και όχι μόνο για την Ελλάδα. Αυτό θέλει χρόνο και όποιος δεν το καταλαβαίνει κάτι έχει στο μυαλό του. Οποιος νομίζει ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη, δυστυχώς παρακολουθεί λάθος σπορ".
"Ο κόσμος δείχνει υπομονή. Aλλοι δεν δείχνουν και κυρίως οι δημοσιογράφοι. Γιατί αναλύουν τα θέματα μόνο από τη δική τους σκοπιά και όπως τα βλέπουν αυτοί. Ο κόσμος βλέπει ότι είναι μία νέα ομάδα, ότι γίνεται πολλή δουλειά, χωρίς να υπάρχει καμία μομφή στην προηγούμενη ομάδα. Κάθε ομάδα κλείνει τον κύκλο της και πρέπει τον νέο να τον ανοίξει με νέα άτομα. Μπήκαν καινούριοι άνθρωποι, δουλεύουν πολύ σκληρά και περιμένετε το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η νορμάλ πορεία του ποδοσφαίρου".
Και πάμε τώρα στη Σούπερ Λίγκα, για την οποία ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού τόνισε: "Υπάρχει ένα άλλο κλίμα όταν συζητούν οι 16 ομάδες της Α' Εθνικής και διαφορετικό όταν συζητούν οι 16 της Β' Εθνικής. Είναι προφανές όταν οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα να το αντιμετωπίζουν με περισσότερη ομοιογένεια από όταν μπαίνουν πολλοί στη μέση.

"Η κεντρική ιδέα είναι ότι η πρωτοβουλία για να προχωρήσουμε στη σύσταση της Σούπερ Λίγκας είναι να ξεχωρίσουμε τους δύο κόσμους και όχι να απομονώσουμε τη Β' από την Α' Εθνική. Όταν συζητούν άνθρωποι που έχουν τον ίδιο προβληματισμό, κάπου καταλήγουν. Είναι αποδεδειγμένο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του, με το υπάρχον μοντέλο δεν πήγε μπροστά. Εμείς οι ίδιοι είμαστε δέσμιοι του συστήματος, αφού έχουν δημιουργηθεί διάφορα συμπλέγματα μέσα σε αυτήν την 25ετία".

Δεν ζητάμε ούτε κατάργηση, ούτε να διαλυθεί το σύμπαν, αλλά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα εξυπηρετεί το ποδόσφαιρο. Είναι προφανές ότι ένα πιο ευέλικτο σχήμα, που θα είναι υπεύθυνο για την Α' και τη Β' Εθνική, είναι προτιμότερο. Πρέπει να υπάρχει μία επικοινωνία μεταξύ των δύο κατηγοριών και αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK