Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πει 'φτάνει πια με τον Δώνη'

Ο Γιώργος Δώνης ανήκει στο παρελθόν και ο Ντάνι Πογιάτος πιάνει δουλειά υπό καλύτερες, φαινομενικά, προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Το έξτρα βάρος που δεν χρειάζεται να κουβαλήσει ο Ισπανός τεχνικός και η ανάγκη των 'πρασίνων' για ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που θα εκτελεστεί χωρίς μελλοντικές παρεκκλίσεις.

Ο Ντάνι Πογιάτος είναι η επιλογή του Τσάβι Ρόκα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Ντάνι Πογιάτος είναι η επιλογή του Τσάβι Ρόκα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Αν ο Παναθηναϊκός ήταν σίριαλ, τότε θα μιλούσαμε για νέο κύκλο. Και όχι τον κύκλο των χαμένων προπονητών, αλλά για τον νέο κύκλο που χάραξε ο Τσάβι Ρόκα με την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου. Ο Γιώργος Δώνης ανήκει στο παρελθόν και ο Ντάνι Πογιάτος πιάνει δουλειά υπό καλύτερες, φαινομενικά, προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Εμείς θα αναλύσουμε τα 'πρέπει':

Νο1: Να ξεχαστεί το γρηγορότερο ο Δώνης

Η πλειοψηφία του κόσμου δεν ήθελε το 'διαζύγιο' με τον Έλληνα προπονητή. Δεν είναι μόνο η αξία του, αλλά το Παναθηναϊκό παρελθόν του και το συναίσθημα που έβγαζε. Σε μία εποχή που οι 'πράσινοι' δεν είχαν στόχους προς τα πάνω, αλλά κυρίως στόχους επιβίωσης, ο Δώνης ήταν αυτός που κρατούσε το οικοδόμημα και προσπαθούσε με τα υλικά που έχει να δημιουργήσει κάτι με προοπτική.

Ο Δώνης έφυγε, το πώς και το γιατί έχουν αναλυθεί, αλλά αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι έφυγε. Και πλέον, με τον χρόνο να περνάει και να βρισκόμαστε σε τροχιά προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα, πρέπει να μείνει πίσω η φετινή χρονιά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει σελίδα, όπως όρισε ο μεγαλομέτοχός του, να προχωρήσει και στο τέλος θα γίνουν οι κριτικές και οι αξιολογήσεις.

Νο2: Όχι συγκρίσεις Πογιάτος-Δώνη

Ήρθε νέος προπονητής, ήρθε από τη Ρεάλ (δεν το λες και λίγο πράγμα), έχει εμπειρία (όχι όμως σε πάγκο πρώτης ομάδας), έχει όρεξη, είναι αποφασισμένος να δουλέψει και να 'χτίσει' οπότε χρειάζεται στήριξη. Το αυτονόητο δηλαδή.

Η όλη φάση θυμίζει λίγο Σίμο και ΟΦΗ. Σε μία τέτοια επιλογή πήγε ο Παναθηναϊκός όπως σε μία τέτοια επιλογή πήγε πέρυσι ο ΟΦΗ. Ο Γιάννης Σαμαράς γνώριζε τον Σίμο και ο Τσάβι Ρόκα τον Πογιάτος. Οπότε πάμε στη λογική ότι το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος φέρνει για τον πάγκο αυτόν που θεωρεί ότι μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο. Ποδοσφαιρική λογική.

Με την ίδια επιφύλαξη που αντιμετώπισε ο κόσμος του ΟΦΗ τον Σίμο αντιμετωπίζει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον Πογιάτος. Βέβαια, στη δεύτερη περίπτωση ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού έχει και το θέμα της σύγκρισης με τον Γιώργο Δώνη. Τουλάχιστον στην αρχή αυτό θα είναι αναπόφευκτο. Ταυτόχρονα θα είναι και παγίδα γιατί επί της ουσίας θα προστεθεί ένα έξτρα βάρος στις πλάτες του Πογιάτος. Και τούτο είναι το τελευταίο που θέλει ο Ισπανός κόουτς τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Νο3: Να οριστούν ξεκάθαροι στόχοι

Τα δύο τελευταία χρόνια με Δώνη, ειδικά την πρώτη χρονιά, οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι. Χαμηλοί, αλλά ξεκάθαροι. Ίσως όχι τόσο τη δεύτερη σεζόν όπου χάθηκε λιγάκι η μπάλα, αλλά πάνω-κάτω γνωρίζαμε που πορεύεται ο Παναθηναϊκός. Τώρα, με Πογιάτος και Ρόκα, το όλο θέμα είναι λίγο μπερδεμένο. Σίγουρα δεν είναι... πρωταθληματικό.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να ανεβαίνει επίπεδο, να κάνει ποιοτικές μεταγραφές και να πηγαίνει για το βήμα παραπάνω, αλλά επί της ουσίας ο στόχος δεν έχει αναλυθεί. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, δεν έχει ξεκαθαριστεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Α, Β, Γ. Ένα ξεκάθαρο πλάνο για να μην υπάρχουν προσδοκίες και να μην δημιουργούνται πάλι εσωστρέφειες στη διάρκεια της σεζόν.

Το μόνο που φαντάζει θετικό σε όλο αυτό είναι η στάση των φιλάθλων. Παρακολουθούν και περιμένουν. Λίγο μπερδεμένοι συναισθηματικά από όσα προηγήθηκαν, αλλά δεν δημιουργούν προσδοκίες. Βλέποντας και κάνοντας. Ίσως αυτό να είναι η αφετηρία που ψάχνουν Πογιάτος και Ρόκα για την αλλαγή σελίδας που λέγαμε.

Το δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μέσα στα πολλά που έχουν γίνει επί Αλαφούζου. Και με Αλαφούζο να δείχνει ενεργός (έχει τη σημασία του αυτό). Το θέμα είναι ότι οι 'πράσινοι' έχουν ανάγκη από ποδοσφαιρικά πλάνα και λογικές, από σχέδια που θα εκτελεστούν χωρίς μελλοντικές παρεκκλίσεις. Όπως και να 'χει, θα έχουμε ακόμα μία ενδιαφέρουσα χρονιά όπως τόσες και τόσες. Το τι θα αφήσει αυτή, θα το δούμε στο φινάλε. Και ποιοι θα έχουν μείνει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK