Ο Παναθηναικός 'ράβει' παράσημα στο γήπεδο και τα 'ξηλώνει' απ' έξω

Επί της ουσίας, ό,τι και να αφήσουν τα πλέι οφ στον Παναθηναϊκό δεν θα αποτελέσουν βάση για το αύριο της ομάδας. Έτσι κι αλλιώς για το αύριο δουλεύει ο Ρόκα.

Ο Μακέντα και οι συμπαίκτες του απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ (12/02/2020) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Ο Μακέντα και οι συμπαίκτες του απογοητευμένοι μετά τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ (12/02/2020) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το σενάριο για τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με το αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, δεν έχει διαφορές με τα προηγούμενα των πλέι οφ της Super League 1. Οι 'πράσινοι', από την 1η αγωνιστική των πλέι οφ έως σήμερα αγωνίζονται για τη τιμή των όπλων και την αξιοπρέπειά τους, αφού ο στόχος επετεύχθη προ πολλού. Είσοδος στην πρώτη εξάδα και ένα νέο restart την επόμενη χρονιά, με αλλαγή προπονητή και πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ. Μία από τα ίδια, δηλαδή.

Μόνο που αυτό το ντέρμπι, με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν ελέω CAS, ανεβάζει στα ύψη τον μβαθμό δυσκολίας του Παναθηναϊκού. Απέναντί του θα έχει μία ομάδα που επί της ουσίας έχει το κίνητρο για τη νίκη στη μάχη για τη 2η θέση με τον ΠΑΟΚ, μία μάχη που μέχρι τις 19 Ιουλίου που θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για το πού ακριβώς θα καταλήξει. Η ΑΕΚ καλείται πλέον να έχει μόνο τη νίκη ως αποτέλεσμα στο μυαλό της με δεδομένο, τουλάχιστον για την ώρα, το -3 από τον ΠΑΟΚ. Το +4 που επετεύχθη μετά την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε πλέον τούμπα, η Ένωση είναι ξανά από κάτω από το Δικέφαλο του Βορρά και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό που υπήρχε ως το λιγότερο χειρότερο αποτέλεσμα, πλέον δεν υφίσταται ως εναλλακτική.

Στην αρχή των πλέι οφ είχε τονιστεί ο ρόλος του Παναθηναϊκού σχετικά με τη 2η θέση και τα προκριματικά του Champions League. Το διακύβευμα για τους 'πράσινους' είχε να κάνει με την αγωνιστική αξιοπρέπεια και την ανταγωνιστική εικόνα, βάσει των προβλημάτων και των εξελίξεων που είχαν προηγηθεί. Το 3-0 από τον Ολυμπιακό στο 'Γ. Καραϊσκάκης' παραμένει το αρνητικό πρόσημο έως τώρα. Το 0-0 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ το πιο πρόσφατο θετικό. Με πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα, με γνωστές απουσίες, με τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και δεν χρειάζεται να αναλυθούν για πολλοστή φορά, ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι εκεί.

Μια ομάδα που και πάλι θα αλλάξει ριζικά όταν όλα τελειώσουν για φέτος

Στην τωρινή κατάστασή του, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα, αντίθετα έχουν να κερδίσει αρκετά. Οι 'κιτρινόμαυροι' έχουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και την ωριμότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους -το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν απλώς μια κακή παρένθεση, αυτό με τον ΠΑΟΚ ήταν ο 'τελικός' που κερδήθηκε και κράτησε το στόχο ζωντανό-, ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση γιατί κρατήθηκε ζωντανός. Το παράδειγμα του Άρη είναι εδώ και τονίζει τη σημασία του κατορθώματος της ομάδας του Δώνη.

Κόντρα στην ΑΕΚ οι 'πράσινοι' δίνουν ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο καλούνται να φανούν ανταγωνιστικοί. Το αποτέλεσμα δεν μετράει τόσο, όσο η εικόνα που θα αποτυπωθεί στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός των πιτσιρικάδων είναι μία ομάδα που γεννήθηκε μέσα από τα προβλήματα που προέκυψαν στα πλέι οφ, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα έχει ημερομηνία λήξης όταν ολοκληρωθούν.

Ταυτόχρονα με την παρουσία του 'τριφυλλιού' στο μίνι πρωτάθλημα, συντελείται η 'ανοικοδόμηση' της ομάδας για τη νέα χρονιά. Είναι το παράδοξο του πράγματος που μόνο στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να συμβεί. Είναι, για να το θέσουμε πιο σωστά, ακόμα ένα παράδοξο του Παναθηναϊκού επί Γιάννη Αλαφούζου: το σύνολο του Γιώργου Δώνη που αγωνίζεται στα πλέι οφ δεν θα έχει μεγάλη σχέση με τον Παναθηναϊκό του Πογιάτος που θα εμφανιστεί τη νέα σεζόν. Η συνέχεια ενός αδιάκοπου 'ράβε-ξήλωνε'.

Επί της ουσίας, ό,τι και να αφήσουν τα πλέι οφ στους 'πράσινους' δεν θα αποτελέσουν βάση για το αύριο της ομάδας. Έτσι κι αλλιώς για το αύριο δουλεύει ο Ρόκα. Ο Δώνης δουλεύει για το τώρα. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή το τώρα του Παναθηναϊκού είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK