Ο ΠΑΟΚ άλωσε το Φάληρο

Ο ΠΑΟΚ άλωσε το Φάληρο

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο και τον χειρότερο για τον Ολυμπιακό. Όπως και δύο χρόνια πριν, ο «δικέφαλος» του Βορρά άλωσε την έδρα των Πειραιωτών με 2-1, αν και (όπως τότε) βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Σικαμπάλα σέρβιρε και ο Κωνσταντινίδης εκτελούσε για τους Θεσσαλονικείς που έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που αλώνει το νέο «Καραϊσκάκη» και παράλληλα έσπασε το φετινό αήττητο των νταμπλούχων Ελλάδας. Η φρεσκάδα της νέας γενιάς και τα αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων» χάρισαν στον «δικέφαλο» το πιο περιφανές πέταγμα στο φετινό πρωτάθλημα.
O Oλυμπιακός παρατάχθηκε με ένα αναμενόμενο σχήμα. Ο Τάσος Πάντος διατήρησε την θέση στην δεξιά πλευρά και είχε απέναντί του τον Γεωργάτο. Ο Μιχάλης Καψής ήταν τελικά ο παρτενέρ του Θανάση Κωστούλα, ενώ στο κέντρο προτιμήθηκε ο Καφές, αφού ο Σόλιντ δεν ήθελε να «πιέσει» τον Στολτίδη και προτίμησε τον διεθνή μέσο για να παίξει δίπλα στον Τουρέ. Ο Οκκάς διατήρησε την φανέλα βασικού που κέρδισε στον αγώνα με την ΑΕΚ και ο Τζόρτζεβιτς βρέθηκε για πολλοστή φορά στην αριστερή πλευρά. Ο Ριβάλντο στήριζε τις προσπάθειες του Κωνσταντίνου στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στην διάθεση του το δίδυμο Ζαγοράκη-Φουτσίνι, με τον Μπαλάφα να παίρνει την θέση του αρχηγού της ομάδας και τον Ουντέζε το περιβραχιόνιο. Στο τέρμα βρέθηκε ο Φερναντέζ και η αμυντική τετράδα είχε «μέλη» της τους Ουντέζε, Χασιώτη (κέντρο) και Ακιέλ, Χαραλάμπους (πλάγια). Το «ζευγάρι» του Μπαλάφα στο κέντρο ήταν ο Ηλιάδης, με τον Μαλαδένη να βρίσκεται πιο μπροστά. Ο Μίετσελ κινούνταν στην δεξιά πλευρά και είχε ως αποστολή να υποστηρίζει τον προωθημένο Σαλπιγγίδη.

Πριν προλάβουν να μπουν στον αγώνα οι ομάδες, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Σαλπιγγίδης μπέρδεψε την άμυνα των γηπεδούχων, η μπάλα πέρασε στον Μίετσελ, αλλά το πλασέ του Πολωνού βρήκε το δοκάρι του εξερχόμενου Νικοπολίδη.

Η διακοπή φαίνεται ότι είχε επηρεάσει τον Ολυμπιακό, αφού έδειχνε να είχε χάσει την φρεσκάδα που είχε προς το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, η οποία άλλωστε του χάρισε την νίκη. Ο Τζόρτζεβιτς πήρε αρκετές μπαλιές από τα αριστερά, αλλά ο Κωστίκος τον είχε μπλοκάρει με δύο παίκτες να βγαίνουν πάνω του.

Η απώλεια λύσεων από τα άκρα οδήγησε τους νταμπλούχους σε ψηλό παιχνίδι, το οποίο αντιμετωπίστηκε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο από τους Χασιώτη και Ουντέζε. Ο προπονητής του «δικεφάλου» ζητούσε από τους παίκτες του να βγουν από την άμυνα, αλλά αυτοί δεν το επιχείρησαν, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κατεβαίνουν άφοβα.

Παρ’ αυτά οι Θεσσαλονικείς δεν κινδύνεψαν, παρά μόνο στην μοναδική φάση που έχασαν «μάχη» στον αέρα. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ ο Ριβάλντο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Φερναντέζ πέταξε εύκολα την μπάλα κόρνερ.

Για πρώτη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ σκόραρε εκτός έδρας και αυτό αρκούσε για να του δώσει το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας με τον "δικέφαλο" ήταν ο πρώτος φετινός που οι Πειραιώτες δέχθηκαν δύο γκολ. Ισάριθμο αριθμό τερμάτων είχαν να δεχθούν, ως γηπεδούχοι, για 24 συναπτα παιχνίδια, αλλά κάθε σερί είναι για σπάει.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας κεκλεισμένων των θυρών για τον Ολυμπιακό, στην φετινή περίοδο. Εν αντιθέσει ήταν η πρώτη εξόρμηση του "δικεφάλου" στην πρωτεύουσα, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

O ΠΑΟΚ αμύνονταν εξαιρετικά, αλλά οι κόντρες του δεν ήταν αυτές που ήθελε για να βρει το κενό στην αντίπαλη άμυνα, αφού δεν υπήρξε οργανωτής που θα δώσει την σωστή πάσα. Αυτό βέβαια στερούσε από τον Σαλπιγγίδη την ευκαιρία να κάνει την ζημιά, αφού η άμυνα των «ερυθρολεύκων» είχε εμφανές πρόβλημα με τον ταχύτατο επιθετικό.

Το πρώτο μέρος είχε δύο καλά σουτ των Ριβάλντο και Τούρε, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η επανάληψη είχε και πάλι τον ΠΑΟΚ να φθάνει πρώτος κοντά στο γκολ. Ο Ακιέλ εκτέλεσε φάουλ ο Γεωργάτος έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νικοπολίδη σε τετ α τετ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν φανερό ότι χρειάζονταν έναν παίκτη που θα του έδινε λύσεις στο κέντρο, με τον Ριβάλντο να μην μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο, για τους γηπεδούχους, αφού ο Βραζιλιάνος ήταν αρνητικός σε όλες τις προσπάθειες.

Oι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ στο 53’, αλλά πρώτα ο Κωνσταντίνου και μετά ο Οκκάς δεν νίκησαν τον Φερνάντεζ. Αυτό έγινε στο 59’ με το πρώτο φετινό γκολ του Γιάγια Τουρέ. Ο Αφρικανός εκτέλεσε φάουλ που άφησε άναυδο τον Πορτογάλο τερματοφύλακα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Με αυτό το τέρμα ο μέσος των Πειραιωτών άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

O Κωστίκος αντέδρασε και δύο λεπτά αργότερα πέρασε στον αγώνα τον Σικαμπάλα. Ο Αιγύπτιος τον δικαίωσε μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Οι Θεσσαλονικείς αξιοποίησαν τα συνεχή κενά που άφηνε ο Γεωργάτος και στο 66’ ο Σαλπιγγίδης έκανε πάσα στον Σικαμπάλα, ο τελευταίος «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα και ο Κωνσταντινίδης έφερε τον αγώνα στα ίσια (1-1), αφού ακολούθησε την φάση και πλάσαρε τον Νικοπολίδη.

O Σόλιντ απάντησε με αλλαγή (Μπαμπαγκίντα αντί Οκκάς) και το πλήρωσε. Τα κενά από τις προωθήσεις του Γεωργάτου συνεχίστηκαν και στο 71’ οι παίκτες του Κωστίκου έκαναν με…πάρτι το 1-2. Ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Κωστούλας δεν μπόρεσε να τον κόψει και ο Σικαμπάλα έδωσε την δεύτερη ασίστ του στον αγώνα και ο Κωνσταντινίδης ακολούθησε την φάση (όπως και στο 1-1), «σπρώχνοντας» την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη για δεύτερη φορά (1-2).

Ο «άγαρμπος» τρόπος ανάπτυξης των παικτών του Σόλιντ πήγε να καρποφορήσει μόνο σε μία κεφαλιά του Κωνσταντίνου, αλλά ο Ηλιάδης έδιωξε, πάνω στην γραμμή, την μπάλα.

Η ικανότητα του ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις μόνο λόγω επιπολαιότητας δεν οδήγησε σε τρίτο γκολ, αλλά αυτό δεν χρειάζονταν στον «δικέφαλο» του Βορρά για να αλώσει το Καραϊσκάκη μετά την σεζόν 1975-76.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Κωστούλας, Καψής, Γεωργάτος, Τουρέ, Καφές (83' Ντάνι), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Οκκάς (67' Μπαμπαγκίντα), Κωνσταντίνου

ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Χασιώτης, Ουντέζε, Ακιέλ, Χαραλάμπους (74' Χριστοδουλόπουλος), Μπαλάφα, Ηλιάδης, Μαλαδένης (61' Σικαμπάλα), Κωνσταντινίδης, Μίετσελ (84' Καρυπίδης), Σαλπιγγίδης


Διαιτητής: Βασιλείου (Ηλείας)
Γκόλ: 59' Τουρέ - 66', 71'Κωνσταντινίδης
Κίτρινες: Τουρέ - Μαλαδένης, Χαραλάμπους. Ηλιάδης
Κόκκινες:


News 24/7

24MEDIA NETWORK