Ο ΠΑΟΚ έχει τις λύσεις που χάνει ο Ολυμπιακός

Το ματς με τον Παναιτωλικό ανέδειξε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ως προς τις λύσεις στα δύσκολα. Εκεί που θα κριθεί, δηλαδή, το εφετινό πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για τη Super League 1 2019-2020 στο Γήπεδο Παναιτωλικού, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για τη Super League 1 2019-2020 στο Γήπεδο Παναιτωλικού, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχανε με φαινομενικά σοβαρό τραυματισμό τον Γκιλιέρμε και το ερώτημα που απασχολούσε τους 'ερυθρόλευκους' είχε να κάνει με τον αντικαταστάτη του στη δύσκολη συνέχεια, ο Αμπέλ Φερέιρα έβγαζε άσους από το μανίκι στο Αγρίνιο και ο ΠΑΟΚ έφτανε στο επιβλητικό 3-0.

Το πρόσφατο αφιέρωμα ιταλικού Μέσου για τον Παναιτωλικό, όπου του απένειμε το 'Χρυσό Βατόμουρο' ως μία από τις χειρότερες ομάδες ως τώρα στην ευρωπαϊκή σεζόν, φόρτωσε με άγχος τον Δικέφαλο του Βορρά που έπρεπε να πάει και να 'καθαρίσει' το ματς με βάση τη διαφορά δυναμικότητας και όχι με βάση τη σημασία της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα αχρείαστο κίνητρο στον εαυτό του και δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στο τρίποντο, αλλά στην έκταση του σκορ.

Το γρήγορο γκολ του Δημήτρη Πέλκα ήταν το ιδανικό ξεκίνημα και ο 'δρόμος' που στρωνόταν για την ευρεία νίκη. Αυτή δεν ερχόταν με την εμφάνιση του 1ου μέρους, αν και ο ΠΑΟΚ ουδέποτε έχασε το ρόλο του φαβορί και του πρωταγωνιστή στο χορτάρι. Αυτή ήρθε στο 2ο μέρος, όταν ο Φερέιρα έκανε τις κινήσεις που χρειαζόταν, είπε στους παίκτες αυτά που έπρεπε και η εικόνα διαφοροποιήθηκε.

Ο πρωταθλητής βρίσκεται σε πλεονεκτικό σημείο και ο Πορτογάλος προπονητής είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει ένα ρόστερ που μπορεί να δώσει λύσεις ανά πάσα στιγμή. Στο Αγρίνιο, ο πάγκος του ΠΑΟΚ ήταν γεμάτος game changers και αυτό αποδείχθηκε στο 2ο ημίχρονο. Σε ένα (κακό) διάστημα, όταν οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν λύσεις μπροστά για να 'καθαρίσουν' το διπλό, η είσοδος του Τσούμπα Άκπομ έφερε την άνετη επικράτηση. Και ασίστ και γκολ και 3-0 και όλα καλά για τον Δικέφαλο και τον Φερέιρα.

Καλή χρονιά πριν από το ντέρμπι

Οι νταμπλούχοι πέρασαν και από το Αγρίνιο, διατήρησαν το αήττητο, παρέμειναν συγκάτοικοι με τον Ολυμπιακό στην 1η θέση της βαθμολογίας και έχουν να κάνουν ακόμη δύο βήματα πριν από το τέλος του 2019, για να κλείσουν τη χρονιά με επιβλητικό και... πρωταθληματικό τρόπο. Το ένα είναι η Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος. Το άλλο η Τούμπα και ο Ατρόμητος. Την ώρα που ο βασικός ανταγωνιστής Ολυμπιακός θα παίζει με ΑΕΛ και Βόλο, ο ΠΑΟΚ θέλει δύο νίκες για να παραμείνει μόνος ή όχι στην κορυφή και στη συνέχεια, με το νέο έτος, στις 4 Ιανουαρίου, να πάει στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για το ντέρμπι με τον Άρη.

Την ίδια αγωνιστική, αλλά μία μέρα αργότερα, ο Ολυμπιακός θα παίζει στο άδειο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' με τον Παναθηναϊκό. Αν έχουν βγάλει το '19 αλώβητοι, τότε το 'ξημέρωμα' του '20 θα τους βρει με κομβικά παιχνίδια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Κι εδώ ακριβώς είναι το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ: 'γεννά' πρωταγωνιστές και βρίσκει λύσεις την ώρα που ο αντίπαλος για τον τίτλο χάνει βασικά και αναντικατάστατα 'όπλα' του και περιμένει εναγωνίως να επιστρέψουν τα άλλα.

Κόστισαν στον Άγιαξ οι πωλήσεις Ντε Γιονγκ-Ντε Λιχτ; Είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ; Όλες οι απαντήσεις στο νέο Pod-όσφαιρο!


News 24/7

24MEDIA NETWORK