Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Η τρέλα για τον ΠΑΟΚ δεν γνωρίζει απ’ ότι φαίνεται σύνορα. Μια επίσκεψη στην Τούμπα έφτανε για τον ξεναγό του μουσείου του Σαν Σίρο, ώστε να γίνει άρρωστος οπαδός του "δικεφάλου του Βορρά". Διαβάστε τα όσα δήλωσε στο Contra.gr, για το πως ξεκίνησε η αγάπη του για την ομάδα, τα σχόλιά του για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ομοιότητα του Ολυμπιακού... με την Γιουβέντους.

Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Το να βρεθεί κανείς έστω μια φορά στην Τούμπα σε αγώνα του ΠΑΟΚ, αρκεί για να τρελαθεί με την συγκεκριμένη ομάδα. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη του Στέφανο, του ανθρώπου που θα σε ξεναγήσει στο μουσείο του Σαν Σίρο αν βρεθείς στο Μιλάνο.

Φανατικός οπαδός της Ίντερ, την οποία ακολουθεί σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει, σίγουρα έχει δει από κοντά πολλές και διαφορετικές καυτές έδρες. Άρα το γεγονός ότι ξεχωρίζει την Τούμπα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στο Contra.gr για την δεύτερη πλέον μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, μετά την Ίντερ:

Κατ’ αρχήν, Στέφανο, πες μας λίγα πράγματα για σένα, ποια είναι ακριβώς η δουλεία σου στο «Σαν Σίρο»;

Λοιπόν, είμαι ο Στέφανο, είμαι 29 χρονών, υποστηρίζω την Ίντερ, μέχρι να πεθάνω και την ακολουθώ σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει και δουλεύω ως ξεναγός στο μουσείο του Σαν Σίρο.

Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Πότε και πως σου ήρθε η ιδέα να επισκεφτείς την Τούμπα;

Κατά τύχη προέκυψε πέρυσι. Έψαχνα για φθηνές πτήσεις από Μιλάνο για Ελλάδα, είδα μια για Θεσσαλονίκη και αμέσως έψαξα να δω ποιο παιχνίδι διεξάγεται στην πόλη τις συγκεκριμένες μέρες.

Παρακολουθούσες τον ΠΑΟΚ και πριν βρεθείς στη Θεσσαλονίκη;

Σίγουρα ήξερα την ομάδα και το γήπεδό της, αλλά δεν είχα παρακολουθήσει πολλά του παιχνίδια. Δεν υπάρχει και τρόπος να δούμε την ελληνική Super League εδώ στην Ιταλία.

Τι θα μπορούσες να πεις για του οπαδούς του ΠΑΟΚ;

Έχω βρεθεί σε πολλά γήπεδα του κόσμου. Απλά θα τους χαρακτηρίσω από τους καλύτερους που έχω συναντήσει! Λατρεύω το πώς υποστηρίζουν και φωνάζουν για την ομάδα τους. Ακολουθούν τον ΠΑΟΚ όπου κι αν παίζει σε Ελλάδα ή Ευρώπη, ακόμα και σε καιρό κρίσης, απλά για να φωνάξουν υπέρ του «δικεφάλου».

Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Έχεις βρεθεί σε εντός έδρας αγώνα τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του ΠαναθηναΪκού. Ποια ατμόσφαιρα σε κέρδισε περισσότερο;

Βρέθηκα στο ΟΑΚΑ το Σεπτέμβριο του 2008, στο ματς του Παναθηναϊκού ενάντια στην Ίντερ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήσανε οι «πράσινοι» τότε θυμάμαι ήταν εντυπωσιακή. Καλύτερη ακόμα κι από αυτή του Άνφιλντ.

Στην Τούμπα βρέθηκα σε αγώνα του ΠΑΟΚ ενάντια στον Ατρόμητο, για τα περσινά Play-off κι αν και δεν ήταν το ίδιο σημαντικό το ματς, η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή, και να σκεφτεί κανείς ότι στο ΟΑΚΑ τότε ήταν περίπου 80.000 κόσμος και στην Τούμπα 15.000. Αλλά, όταν είδα αγώνες του ΠΑΟΚ ενάντια στον Άρη, ή τον φετινό ημιτελικό του κυπέλλου ενάντια στον Ολυμπιακό, τρελάθηκα!

Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Ποια η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ομάδες του;

Μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα. Το πάθος που συναντάς εδώ είναι μοναδικό. Δυστυχώς όμως, δεν είναι ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα. Αν κοιτάξει κανείς τον πρωταθλητή τα τελευταία 18 χρόνια, θα καταλάβει το γιατί. Μιλώντας με Έλληνες έχω συνειδητοποιήσει, ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν την Γιουβέντους στην Ελλάδα, οπότε σαν οπαδός της Ίντερ, δεν έχω και μεγάλη συμπάθεια στην συγκεκριμένη ομάδα. Ελπίζω στο μέλλον να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να έχει και οπαδούς εκτός Ελλάδας .

Ο αγαπημένος σου Έλληνας παίκτης, ή παίκτης που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Ο αγαπημένος μου Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι σίγουρα ο Γιώργος Καραγκούνης. Έπαιξε και στην Ιταλία και μου άρεσε πολύ τότε. Δυνατός και μαχητικός παίκτης, που πάντα δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο για την ομάδα. Από παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, μου αρέσουν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης, του οποίου μάλιστα αγόρασα τη φανέλα όταν βρέθηκα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚτσής του Σαν Σίρο (PHOTOS)

Κλείνοντας, μιας και έρχεται Παγκόσμιο Κύπελλο, θες να κάνεις μια πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας και της Ιταλίας;

Δεν ξέρω τι να περιμένω ακριβώς από τις δύο χώρες. Ειδικά στην Ιταλία, συνηθίζουμε να λέμε ότι η χώρα έχει πληθυσμό 67 εκατομμύρια κατοίκους και έχει 67 εκατομμύρια προπονητές. Πριν πω το οτιδήποτε, θέλω να δω τους παίκτες που θα καλέσουν οι ομάδες στην Βραζιλία. Ελπίζω όμως, σε ένα ακόμα καλύτερο Μουντιάλ από αυτό της Νοτίου Αφρικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK