Ο Παπαδόπουλος είναι ο νέος.... Βιεϊρίνια

Όλες οι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρετε για το φλερτ Κυριάκου - ΠΑΟΚ, το οποίο -σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα- θα (μας) απασχολήσει για μίνιμουμ πέντε μήνες. Ο Αντώνης Τσακαλέας απαντάει στα πολλά ερωτήματα μιας μεταγραφικής υπέρβασης.

Ο Παπαδόπουλος είναι ο νέος.... Βιεϊρίνια
papadopoulos paok

Το σίριαλ με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και... σκηνοθέτη τον ΠΑΟΚ είχε παιχθεί κατ' επανάληψη μέχρι να έχει... happy end, όταν δηλαδή οι δρόμοι τους συναντηθούν ξανά.

Αντίστοιχη περίπτωση μοιάζει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, η ενδεχόμενη μεταγραφή του οποίου έρχεται να καλύψει αυτό το... κενό μεταγραφικής ίντριγκας.

ΜΟΝΟ ΜΕ "ΘΑΥΜΑ" ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρέθηκε στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2017, με τη μορφή δανεισμού από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, και το καλοκαίρι του ίδιο έτους η ομάδα του μεγάλου λιμανιού τον έκανε δικό της ένατι περίπου επτά εκατ. ευρώ. Πλέον όμως το Αμβούργο βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώτο υποβιβασμό του από την πρώτη κατηγορία, καθώς είναι σε δυσκολότερη θέση από κάθε άλλη φορά, και θα χρειαστεί ένα "θαύμα" για να γλιτώσει.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμβούν πολλά ταυτόχρονα και κυρίως να δείξει η ίδια η ομάδα σημάδια... ποδοσφαιρικής ζωής. Όπως γίνεται κατανοητό, ο υποβιβασμός θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το υπάρχον ρόστερ, αφού θα υπάρξει αναγκαστική προσαρμογή κατά πρώτο λόγο στα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας.

ΜΟΝΟ ΜΕ "ΘΑΥΜΑ" ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ακόμα και αν όλα κυλήσουν κόντρα στην... ποδοσφαιρική λογική και η παραμονή εξασφαλιστεί ξανά, για να παραμείνει στο Αμβούργο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, θα πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα. Το γυαλί μεταξύ του 26χρονου Έλληνα αμυντικού και του προπονητή Κρίστιαν Τιτζ έχει σπάσει και δεν ξανακολλάει. Αυτό είχε ως συνέπεια και την διαφοροποίηση των σχέσεων του "Παπ" με τον υπόλοιπο οργανισμό. Ειδάλλως δεν θα είχαν κινηθεί όλες οι εσωτερικές - θεσμικές διαδικασίες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα κατά του προπονητή του, τον οποίο και η διοίκηση στήριξε.

Η "ΖΩΗ" ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Την τελευταία 8ετία ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει φορέσει τη φανέλα τεσσάρων διαφορετικών γερμανικών ομάδων. Στην Μπουντεσλίγκα τον... ξέρουν "απ' έξω κι' ανακατωτά" και το πρώτο ερώτημα που τίθεται για τον ίδιο είναι "αν μπορεί να βρει εκ νέου ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 – 2,2 εκατ. ευρώ", κυρίως όμως σε ομάδα που να μην έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία, όπως συνέβαινε με το Αμβούργο. Αυτό απαιτεί, συν τις άλλοις, και... "μανατζερική" δουλειά.

Η ΠΡΩΤΗ... ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Στα 26 σου, και με τόσα χρόνια σ' ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, η ποδοσφαιρική λογική υπαγορεύει πως η Ελλάδα θα βρίσκεται χαμηλά, ούσα από τις τελευταίες επιλογές σου. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν είναι ούτε 32, όπως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ούτε 31 όπως ο Κέβιν Μιραλάς. Για τον "Παπ" τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε είναι το τροχοπέδη. Στη διετία 2012 – 2014 ανέβηκε "Γολγοθά". Για να επιστρέψει στη Super League – η οποία δεν τον... πολυγνώρισε, καθώς έκανε μόλις 13 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό όταν ήταν ακόμα... αμούστακο παιδί – θα πρέπει να "χρυσωθεί" για τα δεδομένα του πρωταθλήματος, αλλά και να βρει κλειστές πόρτες όπου κι αν "χτυπήσει".

Το "γιατί στον ΠΑΟΚ" δεν μπαίνει καν στην συζήτηση. Τη δεδομένη στιγμή, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που δείχνουν διάθεση να δώσουν τέτοια λεφτά για συμβόλαια. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι δηλωμένος ΠΑΟΚτσής και ο κύκλος του στον Ολυμπιακό έχει, προ πολλού, κλείσει για διάφορους λόγους.

ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ

Υπάρχει μια έκφραση "του συρμού" που λέει πως "ο τζάμπας πέθανε". Το Αμβούργο έδωσε περί τα επτά εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει πριν από 15 μήνες και αυτά δεν τα... έχει γράψει στο χιόνι. Τόσο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όσο και το Αμβούργο θα "ψαχτούν" το καλοκαίρι, με τη κάθε πλευρά να βάζει σε προτεραιότητα το δικό της καλό.

Ο "Παπ" για ένα καλό συμβόλαιο και το Αμβούργο για μια καλή τιμή. Αν το Αμβούργο βρει ομάδα να του δίνει τα λεφτά που θέλει, θα πιέσει τον Παπαδόπουλο να δεχθεί την προσφορά της. Αν πάλι ο Παπαδόπουλος βρει ομάδα να του δίνει αυτά που θέλει, θα πιέσει το Αμβούργο να δεχθεί την αντίστοιχη.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ... ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΙΕΣ ΟΙ ΜΥΓΕΣ

Περιπτώσεις όπως αυτή του Κυριάκου Παπαδόπουλο δύσκολα ξεκαθαρίζουν πριν από τον τελευταίο μήνα των μεταγραφών. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ουδείς πιέζεται. Τον Αύγουστο όμως, προς το τέλος δε ακόμη περισσότερο, όλοι είναι "στην τσίτα".

Η όλη συζήτηση, το όλο σενάριο που αφορά τον επαναπατρισμό του Κυριάκου Παπαδόπουλου για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί πριν από τον τελευταίο μήνα των μεταγραφών. Μέχρι τότε χρειάζονται κινήσεις τακτικής και... επικοινωνίας από κάθε πλευρά. Αν γυρίσει κανείς το χρόνο στον Αύγουστο του 2017 και στην περίπτωση Βιεϊρίνια, θα καταλάβει πολλά. Τότε που η Βόλφσμπουργκ δεν τον ήθελε, αλλά... δεν τον χάριζε κιόλας, ο ΠΑΟΚ τον ήθελε, αλλά... δε θα έβαζε και τα δυο χέρια στις τσέπες και ο Βιεϊρίνια ήθελε, αλλά... παράλληλα ψαχνόταν για να μη βρεθεί ξεκρέμαστος.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ "ΠΑΠ" ΤΟΥΜΠΑ

Σενάρια θα προκύψουν πολλά. Σύμφωνα με το πιο... βολικό, ο ΠΑΟΚ κάνει δικό του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο με.. δόσεις. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, Αμβούργο και ΠΑΟΚ να καταλήξουν σε μια συμφωνία "ενοικίασης" του "Παπ" για ένα χρόνο, με ρήτρα αγοράς για το καλοκαίρι του 2019, όταν και θα μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη γερμανική ομάδα.

Το παραπάνω είναι ένα ενδεχόμενο που, για κάποιους, βασίζεται και στην παρουσία του Πολ Κουτσολιάκου στην όλη υπόθεση. Έναν μάνατζερ που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον Έλληνα ατζέντη τα... της Γερμανίας.

ΚΑΙ... ΓΙΑΤΙ "ΠΑΠ";

Για το τέλος, αφήσαμε κάτι που θα μπορούσε να μπει και λίγο πιο ψηλά στο κείμενο. Και σε αυτό το σημείο, αξίζει να γυρίσουμε σχεδόν ένα χρόνο πίσω, στο τρόπο με τον οποίο το Contra.gr είχε καταγράψει τις "ελληνικές αναζητήσεις" του ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να έχουν "το πακέτο". Καταλάβατε γιατί;

News 24/7

24MEDIA NETWORK