Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Το 2017 πλησιάζει στο τέλος του και το Contra.gr στέκεται στα τρία... σημεία κλειδιά για την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, αγωνιστικά και μη. Ποια αποτέλεσε την ύψιστη στιγμή για τον σύλλογο, ποιο ήταν το πρόσωπο της σεζόν και εκείνη που κρατάμε ως την πιο "ροκ" φάση της χρονιάς.

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Το 2017 άρχιζε με την ΑΕΚ να βρίσκεται για πολλοστή στιγμή στην ιστορία της σε τέλμα, αγωνιστικό αυτή τη φορά, όχι διοικητικό ελέω Μελισσανίδη πια, και οι άνθρωποι την ΠΑΕ πήραν την... κιτρινόμαυρη χρονομηχανή και επανέφεραν στον πάγκο της Ένωσης τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός είχε αυτοπροταθεί στον "δικέφαλο" δυο φορές εκείνο το Γενάρη και την τρίτη πάρθηκε η απόφαση οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια!

Ο "παπατζής επέστρεψε" είπαν πολλοί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ στο σημείο που είχε φτάσει με Κετσπάγια και Μοράις χρειαζόταν έναν... καμικάζι. Αν επιλεγόταν ο οποιοσδήποτε "χαρτογιακάς" εκείνη την περίοδο, αυτή τη στιγμή -ρισκάρουμε να πιθανολογήσουμε- ότι θα γράφαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα ως προς το αγωνιστικό.

Πράγματι, ο Χιμένεθ δικαίωσε πρώτα απ' όλα τον εαυτό του που ζήτησε να επιστρέψει στην ΑΕΚ και έπειτα αυτούς που του έδωσαν το "ok". Τίτλο δεν πήρε όπως το 2012, όμως, κατάφερε ιστορικά επιτεύγματα για τη μοντέρνα ιστορία του κλαμπ στη μετέπειτα της καταστροφής συνέχεια...

Πήρε μία ομάδα που ομολογουμένως... αδυνατούσε να φτάσει μέχρι την αντίπαλη εστία κι ένα ρόστερ που δεν ήξερε -καλή ή κακή- τι μπάλα να παίξει βάσει πλάνου.

Κι έφτασε Δεκέμβριος, σχεδόν ένα χρόνο μετά, και στην Ένωση ο Ισπανός έχει περάσει στην ομάδα του μία φιλοσοφία άλφα,αγωνιστική ταυτότητα και διάθεση για... κυνήγι και όσοι παρακολουθούν χρόνια τους "κιτρινόμαυρους", γνωρίζουν καλά ότι είχαν χρόνια να υπάρξουν... αρπακτικό!

Κλείνει λοιπόν το '17 και η ΑΕΚ βρίσκεται εντός τριών στόχων: Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη. Επίτευγμα που είχε να συμβεί κοντά μία δεκαετία. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Επιτυχία!

Στα highlight του Ισπανού, πέρα από τα αγωνιστικά και η κακή στιγμή στη "Λεωφόρο" με το... μεσαίο δάχτυλο που μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της χρονιάς τον "κυνηγούσε" και τον τιμώρησε με αποκλεισμό από τον πάγκο της ΑΕΚ και για το 2018!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Αγωνιστικά η ΑΕΚ, όπως αναφέραμε παραπάνω πέτυχε, χωρίς να κατακτήσει κάποιο τίτλο μέσα στο 2017. Το '18 θα δώσει τα διαπιστευτήρια της σ' αυτό το σκέλος...

Αναμφισβήτητα όμως η πιο κομβική στιγμή για το σύλλογο ολόκληρο το 2017 ήταν οι εξελίξεις στο γηπεδικό. Οι ΑΕΚτζήδες θα αντάλλαζαν πολλά πρωτάθλημα για να βρεθεί επιτέλους η... κόρη της προσφυγιάς στο σπίτι της! Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στις 25 Ιουλίου της χρονιάς που μας αποχαιρετά, οι αρμόδιοι επί του πρότζεκτ της οικοδόμησης της "Αγιά Σοφιάς" πήραν στα χέρια τους την οικοδομική άδεια ανέγερσης του γηπέδου! 14 χρόνια μετά η ΑΕΚ και κόσμος της... φλερτάρουν πιο έντονα από ποτέ με το όνειρο που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα το 2019.

Ο αγιασμός... ντέρμπι

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Δύο ημέρες μετά, στις 27 Ιουλίου, στα "ιερά χώματα" όπως τα έχουν "βαφτίσει" οι Ενωσίτες ζουν στιγμές από το παρελθόν, σαν η ΑΕΚ να παίζει ντέρμπι και το "Νίκος Γκούμας" να είναι όρθιο και να καμαρώνει.

Κοντά στους 10.000 οπαδούς βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να ζήσουν από κοντά τον αγιασμό του οικοπέδου για να ξεκινήσουν με τη βοήθεια του Θεού τα έργα, την επομένη κιόλας.

Το φοβερό πριν τον αγιασμό ήταν πως... φουλ μέσα στο καλοκαίρι έβρεξε με τους περισσότερους να λένε τότε χαριτολογώντας: "Μόνο στην ΑΕΚ αυτά..."

Και το ending του 2017, πάντως, βρίσκει εκ νέου το κλαμπ νικητή στο γηπεδικό, αφού στις 21 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση προσωρινών μέτρων των "56" και το έργο θα συνεχιστεί κανονικά για τη δεύτερη φάση του. Επόμενο ραντεβού με το σχετικό ζήτημα στις 7 Φεβρουαρίου του 2018.

Για όσους επιθυμούν μια... τζούρα γήπεδο παραπάνω να διαβάσουν, το Contra.gr προνόησε από τον περασμένο Νοέμβριο μ' ένα αφιέρωμα που είχε συζητηθεί και μπορείτε να το θυμηθείτε: Νέο γήπεδο, Νέα... Φιλαδέλφεια: Περπατήσαμε, είδαμε, μάθαμε...

Η ΠΙΟ... ΡΟΚ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Όπως είχε να ζήσει σπάνιες στιγμές με το γηπεδικό και αγωνιστικά, η ΑΕΚ έπασχε και στο μεταγραφικό σασπένς. Το 2017 ήρθε κι αυτό...

Στις 27 Ιανουαρίου η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο! Ο Αργεντινός παίρνει το "11" και υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο επισημοποιείται ο δανεισμός του από την Λας Πάλμας. Στις αποσκευές του ο "Τσίνο", εκτός από τα ρούχα του φέρνει και μια βαριά... κληρονομιά όσον αφορά την εξωαγωνιστική του δραστηριότητα.

"Αλκοολικός", αυτή είναι η... ρετσινιά που έχει κολλήσει πάνω του επειδή στα Κανάρια είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος.

Με κάποιο "μαγικό" τρόπο οι ΑΕΚτζήδες "καψουρεύονται" με το... καλημέρα τον Αργεντινό, αγνοώντας πλήρως τα της ζωής του, και δικαιώνονται. Ο "Κινέζος" τα... παστελώνει αβέρτα, οδηγώντας την Ένωση με δικό του γκολ στο τελευταίο ματς των πλέι οφ στη Νέα Σμύρνη, στα προκριματικά του Champions League.

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Οι ΑΕΚτζήδες έχουν "τρελαθεί" να μείνει ο ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που επέστρεψε πίσω στην Λας Πάλμας, και αρχίζει ένα σήριαλ άνευ προηγουμένου για την επιστροφή του στην Ελλάδα! "Πόλεμος" στα social media: Μηνύματα, καρδούλες, παρακάλια.

Η αγωνία ήταν τεράστια και σε συνδυασμό με τον πάθος των οπαδών η διοίκηση της ΑΕΚ αναγκάστηκε να υποκύψει στα "θέλω" του προέδρου της Λας Πάλμας! Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν μέχρι τις 30 Αυγούστου και γύρω στις 17:30 το απόγευμα ήρθε το πολυπόθητο "ναι" από το ισπανικό κλαμπ. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που κανείς δεν νοιάστηκε ότι ο Αραούχο επέστρεψε στην ΑΕΚ χωρίς οψιόν αγοράς.

Ο... παπατζής, ο "Κινέζος" και ο ναός της ΑΕΚ το 2017

Και δείτε καμιά φορά πως τα φέρνει η τύχη...

Η υπόθεση του Αραούχο εξελίχθηκε σ' ένα από τα μεγαλύτερα "κιτρινόμαυρα" μεταγραφικά σήριαλ και τώρα που το '17 ρίχνει αυλαία, το όνομα του Αργεντινού μπαίνει ξανά στη... ρουλέτα των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να γυρίζει το Γενάρη του 2018 στην Λας Πάλμας, επειδή του λείπει η οικογένειά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK