Ο Πατίτο της... Μάντσεστερ κόστιζε 17.000.000 ευρώ

Το 2011 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφερόταν για τον Πατίτο Ροντρίγκες της ΑΕΚ. Το Contra.gr σας παρουσιάζει τα ποσά με τα οποία... "έπαιζε" η μεταγραφή του Αργεντινού στην Αγγλία και τους λόγους που τελικά η μετακίνηση δεν έγινε ποτέ και θυμίζει πλέον "μύθο" του Football Manager αντί για πραγματική ιστορία.

Ο Πατίτο της... Μάντσεστερ κόστιζε 17.000.000 ευρώ

Με αφορμή το σενάριο μετακίνησης του Πατίτο Ροντρίγκες από την ΑΕΚ στην Αυστραλία, το αργεντίνικο φόρουμ: independienteinedito ταξιδεύει στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2011 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "φλέρταρε" με τον 21χρονο εκείνη την εποχή, Πατίτο της Κλουμπ Ατλέικο Ιντεπεντιέντε.

Στο αφιέρωμα γίνεται μία εκτενής αναφορά στο ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας για τον Αργεντινό που δεν κατέληξε σε μεταγραφή χωρίς όμως να διαλευκάνεται ο λόγος για τον οποίο "χάλασε" τελικά το deal. Δύο είναι τα ενδεχόμενα που κυριαρχούν.

1. Πως ο winger δεν εξασφάλισε άδεια εργασίας για να παίξει στην Premier League.

2. Η Γιουνάιτεντ έκανε πίσω γιατί ο Πατίτο τελικά δεν ήταν αυτό που της περιέγραφαν οι σκάουτερ.

Το Contra.gr έψαξε το θέμα ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα εκείνης της εποχής και βρήκε μέχρι και βίντεο που είχαν φτιαχτεί από οπαδούς της Γιουνάιτεντ με τα hightlights Αργεντινού, ακόμη και τα ποσά που είχαν γραφτεί ότι θα χρειαζόντουσαν για να γίνει η μεταγραφή.

Ο Πατίτο της... Μάντσεστερ κόστιζε 17.000.000 ευρώ

"ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ"

"Νέος Κριστιάνο Ρονάλντο", αυτό ήταν το παρατσούκλι που είχαν "κολλήσει" οι Άγγλοι ρεπόρτερ στον Πατίτο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκτός από την Μάντσεστερ και τον Σερ Άλεξ που είχε "σκάουτινγκ ριπόρτ" στα χέρια του για τον Πάτο και οι Μαρσέιγ, Ουντινέζε, Μπενφίκα ήθελαν να τον κάνουν δικό τους!

Όπως έγραφε η Dailymail το 2011 ο παίκτης με 15.000.000 λίρες, δηλαδή 17.000.000 ευρώ θα γινόταν "Κόκκινος Διάβολος". Άλλα Μέσα ανέφεραν ότι ο Φέργκιουσον είχε στείλει αρκετές φορές αρμοδίους για να δουν τον παίκτη που περιγραφόταν σαν... κράμα Κριστιάνο-Μέσι κι από όλους πήρε το "ok" για να γίνει η μεταγραφή, ασχέτως αν δεν έγινε ποτέ.

Ο Πατίτο της... Μάντσεστερ κόστιζε 17.000.000 ευρώ

"ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ"

Τελικά, ο Πατίτο δεν πήγε ποτέ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι αλλαγές στη σελίδα του στην Wikipedia πήγαν χαμένες. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία παραπάνω στα στοιχεία του παίκτη μπήκε ότι ανήκει στην Μάντσεστερ, ενώ παράλληλα πολλοί οπαδοί του αγγλικού συλλόγου τον καλωσόριζαν μέσω ίντερνετ στο ιστορικό κλαμπ τους.

Όταν πια έγινε γνωστό ότι η μεταγραφή αυτή δεν θα γίνει ποτέ, το σενάριο που κυριάρχησε ως αιτία της διάλυσης του deal ήταν ότι η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει άδεια εργασίας. Στον αντίποδα, άλλες αναφορές έκαναν λόγο για νέα ριπόρτ που πήρε ο αγγλικός σύλλογος και ανέφεραν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν διέθετε και βάσει ικανοτήτων και βάσει ψυχολογίας τα προσόντα για να παίξει στη Μάντσεστερ!

Ο Πατίτο της... Μάντσεστερ κόστιζε 17.000.000 ευρώ

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΪΜΑΡ

Ο Πατίτο μετά το "ναυάγιο" της μεταγραφής του στην Γιουνάιτεντ, όπως έμαθε το Contra.gr είχε προτάσεις κι από άλλες ομάδες για να παίξει στην Ευρώπη, όχι του μεγέθους των "Κόκκινων Διαβόλων", ωστόσο αρκετά δυνατά κλαμπ, ακόμη και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του.

Τελικά, ο Αργεντινός επέλεξε το 2012 να πάει στην Σάντος για να παίξει στο πλευρό του σούπερ σταρ της βραζιλιάνικης ομάδας. Εννοείται πως αναφερόμαστε στον Νεϊμάρ, γεγονός που αποδεικνύει και η φωτογραφία παραπάνω...

News 24/7

24MEDIA NETWORK