Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αρχίσει να παθαίνει 'Παράσχο'

Σε μια χρονιά που τίποτα δεν πάει καλά για τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, ο Πεπ καταφεύγει στην καραμέλα της διαιτησίας, θυμίζοντας έντονα Έλληνες συναδέλφους του.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε απόγνωση κατά τη διάρκεια του Σίτι-Γιουνάιτεντ 1-2, τον Δεκέμβριο του 2019
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε απόγνωση κατά τη διάρκεια του Σίτι-Γιουνάιτεντ 1-2, τον Δεκέμβριο του 2019 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Όσο και να προσπαθήσει, ο Πεπ δύσκολα μπορεί να θυμηθεί μια χειρότερη φάση στην καριέρα του από την τωρινή. Διότι ασφαλώς και στην Μπάγερν άκουσε μπόλικη γκρίνια, σε σημείο μάλιστα που τον έσπρωξε στην πόρτα της βαυαρικής εξόδου και στην αγκαλιά των μπλε του Μάντσεστερ, αλλά η γκρίνια εκείνη δεν μπορεί να συγκριθεί με την τωρινή αγωνιστική δυσλειτουργία που παρουσιάζει η ομάδα του.

Πριν καν η αγγλική ποδοσφαιρική σεζόν μπει στην κρίσιμη χριστουγεννιάτικη περίοδό της, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ, η μέχρι πρότινος ασταμάτητη (εντός Αγγλίας) ομάδα του Πεπ δείχνει 'χαλασμένη'. Δείχνει να θέλει επειγόντως 'συνεργείο', με τον ίδιο τον προπονητή της να δείχνει χαμένος στην ποδοσφαιρική μετάφραση, θύμα των δικών μεταγραφικών σχεδιασμών, που τον άφησαν να προσπαθεί να βγάλει την χρονιά με 2,5 κεντρικούς αμυντικούς.

Αλλά το θέμα δεν σταματάει εκεί. Ο συνήθως on-top-of-things Πεπ δείχνει να έχει χάσει την πυξίδα του, να μην ξέρει τι ακριβώς πάει στραβά με την ομάδα του και πολύ περισσότερο πώς να ξεκινήσει να ξαναχτίζει αυτό το τρομακτικό αγωνιστικό προφίλ της, που συνήθως της έδινε τις νίκες πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Γιατί αν είναι κάτι που φαίνεται με γυμνό μάτι φέτος, αυτό είναι το ότι η Σίτι δεν φοβίζει, δεν τρομάζει τους αντιπάλους της στην Premier League. Στο Champions League ακόμα ψάχνεται ασφαλώς μιας και δεν έχει γράψει «χιλιόμετρα» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά εντός του νησιού ήταν 'οδοστρωτήρας'. Φέτος φαντάζει απόλυτα τρωτή. Ακόμα και ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους ξέρουν ότι αν προσπαθήσουν, μπορούν να βάλουν δύσκολα στην παρέα του Ντε Μπρόινε, του Αγουέρο και των λοιπών.

Μένει λοιπόν η φιγούρα του Πεπ μονάχη της, συνήθως όρθια δίπλα στον πάγκο, με ένα βλέμμα που λέει ότι ίσως την επόμενη χρονιά να μην τον βρει στο Μάντσετσερ, αλλά που όμως ΚΑΤΙ πρέπει να κάνει, ΚΑΤΙ πρέπει να δείχνει για να δικαιολογεί την θέση του, τη φήμη και την αμοιβή του. Η απάντηση είναι σχετικά απλή: διαιτησία. Τη διαιτησία έχει βρει ο Πεπ φέτος, για να ασχολείται, για να καταπιάνεται. Βέβαια, για να λέμε όλη την αλήθεια, η Σίτι έχει εμπλακεί σε άφθονες VAR-ικές ιστορίες φέτος και οι δημοσιογράφοι δεν χάνουν ευκαιρία να τον τσιγκλάνε στις post-match συνεντεύξεις του, αλλά έστω κι έτσι, η ευκολία με την οποία πέφτει στην λούπα του "δεν θέλω να μιλάω για την διαιτησία, αλλά θα μιλήσω για την διαιτησία", έχει πλέον μια ελληνική εσάνς. Έχει ρε παιδί μου ένα ελληνικό στοιχείο, θυμίζει Έλληνες προπονητές τους οποίους που τους χάνεις, που τους βρίσκεις, όλο σε ένα καζάνι βράζουν διαιτητικό.

Να το πάμε πιο συγκεκριμένα; Έχει λίγο μια εσάνς Γιώργη Παράσχου η φετινή παρουσία του Πεπ. Αυτήν την σκυθρωπή, μονίμως ημι-εκνευρισμένη ή αποσβολωμένη ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται και από την απαραίτητη συνδρομή της μουρμουριστής κουβέντας που πάντα έχει κάτι να πει χωρίς ιδιαίτερο μπρίο:

"Κοιτάχτε ασούμε, εμείς βλέπετε ότι δεν θέλομε να μιλήσομε για τη διαιτησία ασούμε, δεν είναι αυτή η δουλειά μας, η δουλειά η δικιά μας είναι οι παίκτες μας και το παιχνίδι μας ασούμε, αλλά δεν μπορείς όταν συμβαίνουν αυτά που βλέπουμε όλοι ασούμε, να κάθεσαι βουβός ασούμε. Εγώ έχω την εντύπωση ασούμε ότι αν αυτήν την στιγμή είχαμε τον Λαπόρτ ασούμε, τότε σίγουρα θα είχαμε ένα καλύτερο αμυντικό πρόσωπο ασούμε και σίγουρα δεν θα είχαμε δεχτεί τα τέρματα που δεχτήκαμε ασούμε. Τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν ασούμε, ο Φερναντίνιο είναι 58 χρονών και παίζει εκτός θέσης εδώ και 3 μήνες ασούμε, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι λογικό και επόμενο να έχουμε αμυντικές αδυναμίες ασούμε. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο κιόλας ασούμε, ότι σε πολλούς παίκτες λείπει και ο αγωνιστικός ρυθμός ασούμε, αλλά ταυτόχρονα ασούμε έχουμε παίξει απέναντι σε πολύ καλές ομάδες ασούμε.

Δηλαδή δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις πως ο Ράσφορντ ασούμε είναι σε πολύ καλή κατάσταση ασούμε και αυτό φαίνεται και με γυμνό μάτι ασούμε, άλλωστε είναι μια μόδα αυτή τελευταία ασούμε, να βλέπουμε πιο ελαφριά και πιο γρήγορα φορ ασούμε και εμείς ως ομάδα αυτήν την στιγμή ασούμε, υστερούμε σε ταχύτητα στην άμυνα ασούμε και από εκεί δημιουργούνται τα ρήγματα ασούμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ασούμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεα ασούμε, είμαστε η Μάντσεστερ Σίτι και ως τέτοια που είμαστε ασούμε οφείλομε να παλεύομε για κάθε μπαιγνίδι ασούμε, αλλά πλέον το πρωτάθλεμα δεν είναι στα χέρια μας ασούμε".

Τώρα που το ξανακοιτάω μου αρέσει. Μου κάνει ο Πεπ με μια γερή τζούρα Παράσχο. Μήπως αν φύγει ο Πεπ να κοιτάξει η Σίτι προς Γιώργη μεριά;

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK