Ο Περέα περιμένει τον Τάνκοβιτς να του ανοίξει χώρο και η ΑΕΚ τη σωστή τιμή

Τι ακριβώς ισχύει γύρω από το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Χουάν Χοσέ Περέα, πώς εμπλέκεται ο Τάνκοβιτς και πόσα χρήματα θα μπορούσε η Ένωση να διαθέσει;

Ο Περέα περιμένει τον Τάνκοβιτς να του ανοίξει χώρο και η ΑΕΚ τη σωστή τιμή
EUROKINISSI

Με επίσημη ενημέρωση προ ημερών, η ΑΕΚ κράτησε αποστάσεις από την περίπτωση να ασχοληθεί πιο σοβαρά από ένα φιλολογικό ενδιαφέρον με τον επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Χουάν Χοσέ Περέα. Συνήθως οι ομάδες χαμηλώνουν τέτοια θέματα όταν ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε επαφές και τούτο συνιστά μια λογική και αναμενόμενη τακτική. Ωστόσο το όνομα του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή κάθε άλλο παρά αδιάφορους αφήνει τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Σίγουρα δεν είναι προτεραιότητα. Άλλωστε με τέτοια καθυστέρηση που παρατηρείται στην εύρεση του μέσου που θα βοηθήσει την Ένωση -και κυρίως τον προπονητή- να αλλάξει ριζικά την εικόνα της μεσαίας γραμμής της και παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν διαπιστωμένο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν αφήνει περιθώρια για εξελίξεις σε άλλο μεταγραφικό μέτωπο.

Ας δούμε όμως πως ακριβώς έχει η υπόθεση του Περέα και γιατί είναι αρκετά πιθανό να μας απασχολήσει προς το τέλος του μήνα ή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι δύο διευθυντές της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ, έχουν συμπεράνει ότι ο εκ των κορυφαίων της φετινής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα επιθετικός (με 5 γκολ, 1 ασίστ και 3 κερδισμένα πέναλτι σε 16 συμμετοχές) διαθέτει τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να είναι χρήσιμος στο παιχνίδι ταχύτητας, έντασης και πίεσης που ο Αργύρης Γιαννίκης προσπαθεί να οδηγήσει την ΑΕΚ. Όταν το θέμα τέθηκε και σε εκείνον, ο τεχνικός της ΑΕΚ συμφώνησε ότι είναι μια περίπτωση που ταιριάζει στα σχέδιά του. Άρα επί της ουσίας, το προπονητικό πράσινο φως έχει δοθεί.

Οι "γεμάτες" πτέρυγες, ο Τάνκοβιτς και ο Γιούσης

Πέραν αυτής της εσωτερικής συζήτησης, προφανώς εν γνώσει και του Δημήτρη Μελισσανίδη, άλλη εξέλιξη όντως δεν έχει υπάρξει. Ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολο να συμβεί εφόσον η ομάδα δεν έβγαζε από την πλάτη της συμβόλαια τα οποία πλέον -καλώς ή κακώς- θεωρούνται "βαρίδια". Ένα από αυτά είναι και του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος αμείβεται με περίπου 400.000 ευρώ ετησίως όμως δεν χωρά στα πλάνα του Γιαννίκη, όχι επειδή δεν είναι ικανός, αλλά λόγω χαρακτηριστικών.

Αυτό είναι το πρώτο βασικό πρόβλημα για οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση στα άκρα της επίθεσης, από τη στιγμή που πέραν του Τάνκοβιτς, στο ρόστερ ευδοκιμούν οι βασικοί Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ. Επίσης ο δανεικός Αλμπάνης ίσως επαναξιολογηθεί το καλοκαίρι, ενώ γεννιούνται σκέψεις για να δοθούν ευκαιρίες στον Χρήστο Γιούση, ο οποίος διαγράφει σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με την ΑΕΚ Β. Ωστόσο αυτά θα ήταν λεπτομέρειες αν ο Σουηδός αποχωρούσε και παράλληλα ο ΠΑΣ αξίωνε ένα νορμάλ ποσό για τον Περέα.

Είναι λογικό στα Γιάννινα να έχουν το μυαλό τους στο πως θα αδράξουν την ευκαιρία για να παραχωρήσουν ακριβά τον Κολομβιανό, εκμεταλλευόμενοι τη ρέντα του και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο είναι σε σπουδαία φόρμα.

Σε πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του SPORT24, ο Αντώνης Οικονομίδης είχε αποκαλύψει τις αξιώσεις της ομάδας, οι οποίες φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Χρήματα που εξυπακούεται ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να δώσει και μεταξύ μας, είναι πάρα πολλά για έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι είχε μια μέτρια σεζόν στο Βόλο και φέτος διαγράφει ένα ξεπέταγμα ολίγων μηνών.

Ποιος θα ήταν ο σωστός συνδυασμός; Να παραχωρηθεί ο Τάνκοβιτς έως το τέλος του μήνα και η ΑΕΚ να διαπιστώσει ότι ο Περέα θα μπορούσε να παραχωρηθεί με τα μισά χρήματα από αυτά που τώρα ο ΠΑΣ αξιώνει για τον 22χρονο Κολομβιανό.

Γι' αυτό και δύσκολα αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να προχωρήσει εντός του Γενάρη, είναι ωστόσο πολύ πιθανό να απασχολήσει τις δύο ομάδες και τον ποδοσφαιριστή ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK