Ο Πίκφορντ φοβάται για τη ζωή του και δεν είναι καθόλου αστείο

Η υπεράσπιση της εστίας της Έβερτον δεν είναι η μοναδική και βασική πια έγνοια για τον Τζόρνταν Πίκφορντ. Έχει μια σύζυγο κι ένα ενός έτους παιδί να προστατεύσει από τις απειλές που δέχεται ως αποτέλεσμα του σοβαρού τραυματισμού του Φαν Ντάικ.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έπρεπε να βρει τρόπο για να προστατεύσει την οικογένειά του
Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έπρεπε να βρει τρόπο για να προστατεύσει την οικογένειά του AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN, POOL

Μεταφέροντας -είτε γνωστές είτε άγνωστες- λεπτομέρειες για το παρελθόν του και σκιαγραφόντας μολυβιά-μολυβιά το προφίλ του Τζόρνταν Πίκφορντ, το lifeblogger διαχωρίζει τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία του χαρακτήρα του. Στα 'υπέρ' της προσωπικότητάς του γκολκίπερ της Έβερτον καταγράφεται η στοργικότητα που επιδεικνύει προς τρίτους, κυρίως τους οικείους του, ενώ στα 'κατά' εντάσσεται ο φόβος για το τι πρόκειται να συμβεί. Παρουσιάζεται μάλιστα ν' απεχθάνεται όσους κριτικάρουν με κακεντρέχεια άλλους και πράγματα που τον στοιχειώνουν από το παρελθόν (νωπά ή μη). Συμπερασματικά δηλαδή είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός ανθρώπου που, εκτός της επαγγελματικής ιδιότητας να προστατεύει το τέρμα, επιδιώκει -με κάθε τρόπο- να εγγυάται την ασφάλεια στους δικούς τους, κρατώντας μακριά τους κάθε μορφής κίνδυνο που ενδεχομένως προκαλείται από γεγονότα που 'κατατρέχουν' τον ίδιο.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ' όψιν, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός (που προκύπτει από αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail) πως, μην έχοντας άλλη επιλογή, μπήκε στη διαδικασία να προσλάβει φρουρά από bodyguards προκειμένου να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα της συζύγου του, Μέγκαν, και του ενός έτους γιου του.

Όντως ο 26χρονος τερματοφύλακας φέρει ακέραια την ευθύνη για τη σοβαρή ζημιά που υπέστη ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ στο πρόσφατο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ απέναντι στη Λίβερπουλ. Όντως το μαρκάρισμά του, βγαλμένο από τις θηριώδεις ονειρώξεις του Βίνι Τζόουνς, στα πόδια του Ολλανδού στόπερ λογίζεται πια ως επιτομή του 'σε κόβω στα δύο'. Ας παραδεχθούμε όμως πως η απόσταση που χωρίζει την ένταξή του στα πιο 'βρώμικα' τάκλιν μέχρι τις απειλές θανάτου που εξακολουθεί να δέχεται σταθερά από την επομένη του αγώνα στο 'Γκούντισον Παρκ' είναι χαώδης.

Ο διεθνής Άγγλος, το Νο1 των 'λιονταριών', αυτός που κουβάλησε όλο το έθνος ως τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και χαρακτηρίστηκε ήρωας, μεταβλήθηκε σ' ένα απόγευμα, εκείνο της 17ης Οκτωβρίου, στο Νο1 'καταζητούμενο', 'persona non grata για μια μερίδα των 'Liverpudlians' που τον κατηγορούν για εσκεμμένο χτύπημα και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Το γεγονός πως ο Πίκφορντ δεν τιμωρήθηκε, εκείνη τη στιγμή από τον ρέφερι ή κατόπιν... εορτής, για το 'ψαλίδισμα' του Φαν Ντάικ ευνόησε όσους τού έριχναν κατάρες από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο, δεδομένου ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχανε τον ποιοτικότερο αμυντικό της και μαζί την αγωνιστική ισορροπία της, πασχίζοντας έκτοτε με πολύ κόπο να προσαρμοστεί σε μια ξένη κατάσταση. Φτάνοντας ωστόσο στο σημείο ν' απειλούν, με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή μέσα από τα social, τον ίδιο τον Πίκφορντ και τ' άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του, αναγκάζοντάς τον να προσλάβει σωματοφύλακες, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, στοχοποιούν και (κατα)δικάζουν δίχως να 'ναι δικαστές.

Ο έμπειρος γκολκίπερ έσφαλε εντός των τεσσάρων γραμμών και έπρεπε να τιμωρηθεί από τα όργανα του ποδοσφαίρου (διαιτητής, πειθαρχική επιτροπή, όποιον όφειλε να επέμβει). Μόνο αυτά κατέχουν τη δικαιοδοσία. Κάθε άλλη σύγχυση αρμοδιοτήτων αφαιρεί το δίκιο από τη διαμαρτυρία για τη σκληρή πράξη του. Ούτε καν ο Φαν Ντάικ, καταλαβαίνοντας την ιδιοσυγκρασία ενός ποδοσφαιριστή πριν και μετά από ένα τόσο βάναυσο μαρκάρισμα, ονομάτισε τον Πίκφορντ. Επέλεξε να ισορροπήσει μέσα του τα δεδομένα και ν' αφοσιωθεί στην αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη και τον αφήνει πίσω, προτού επανέλθει ξανά στα γήπεδα, όρθιος και υγιής.

"Ο Τζόρνταν έχει σοκαριστεί από το βαθμό της εξύβρισης προς το πρόσωπό του. Είναι αποφασισμένος να κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει ότι η οικογένεια θα παραμένει ανέπαφή", ανέφερε πηγή στην αγγλική εφημερίδα, μια πρόταση που εκπέμπει την αγωνία του Πίκφορντ να διατηρήσει αλώβητους όσους τον περιστοιχίζουν. Από την προηγούμενη εβδομάδα σύναψε σύμβαση με εταιρία σεκιούριτι προκειμένου το σπίτι του στο Τσεσάιρ να φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο και να μην πλησιάζει άγνωστος χωρίς να ελεγχθεί. Μάλιστα σε συνεννόηση με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έδωσε εντολή για εξέταση της αλληλογραφίας του προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές αξιόποινες πράξεις από τους αποστολείς των μηνυμάτων που έχει δεχθεί, ενώ ο ίδιος διέκοψε την αλληλεπίδραση με τους ακολούθους του. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στις 11/10.

Με τη συνομίληκή του Μέγκαν Ντέισον ο τερματοφύλακας της Έβερτον έγινε ζευγάρι στα 14. Γνωρίστηκαν ως έφηβοι στο σχολείο της Ουάσινγκτον, στο Σάντερλαντ, που φοιτούσαν και από τότε είναι αχώριστοι. Στέκεται πάντα στο πλευρό του και τον ακολουθεί παντού. Φύλακας-αγγελός του. Τώρα είναι η σειρά του να γίνει. Τον Φλεβάρη του 2019 απέκτησαν το πρώτο παιδί τους, ένα αγοράκι που τουλάχιστον για την ώρα, 20 μήνες μετά τη γέννησή του, δεν περνά ό,τι ο πατέρας και η μητέρα του το τελευταίο 10ήμερο, γιατί δεν αντιλαμβάνεται την προστυχιά που κυκλοφορεί εκεί έξω. Καλύτερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK