Ο πιο αποτελεσματικός σκόρερ των ευρωπαϊκών λιγκών δεν είναι αυτός που νομίζεις

Όπως μας αποχαιρετά το 2020, θελήσαμε να βρούμε ποιος είναι ο καλύτερος σκόρερ της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες λίγκες ευρωπαϊκών χωρών. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν λάβαμε υπ' όψιν μας το σύνολο, αλλά το μέσο όρο. Και ιδού τι προέκυψε.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί 'κλείνει' το 2020 ο 7ος πιο αποτελεσματικός σκόρερ των κορυφαίων λιγκών ποδοσφαίρου της Ευρώπης, με 1 γκολ σε κάθε συμμετοχή του.
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί 'κλείνει' το 2020 ο 7ος πιο αποτελεσματικός σκόρερ των κορυφαίων λιγκών ποδοσφαίρου της Ευρώπης, με 1 γκολ σε κάθε συμμετοχή του. MIGUEL RIOPA, POOL VIA AP

Yπάρχουν χώρες που έχουν πολύ κρύο, άλλες έχουν πολύ ζέστη, άλλες τέσσερις εποχές, άλλες δύο και εν πάση περιπτώσει, σε αυτήν τη λογική 'χτίζουν' τις ποδοσφαιρικές τους λίγκες. Ως εκ τούτου, στην αναζήτηση του πρώτου σκόρερ για το 2020 χρειάστηκε να λάβουμε υπ' όψιν μας πως ας πούμε ο 26χρονος Δανός επιθετικός, Κάσπερ Γιούνκερ, ο οποίος έχει βάλει τα περισσότερα γκολ όλων (27) έπαιξε σε λίγκα (της Νορβηγίας) που άρχισε τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.

Για αυτό και στον πίνακα που ακολουθεί, θα δεις τους καλύτερους σκόρερ βάσει του μέσου όρου των γκολ που σκόραραν στα παιχνίδια που αγωνίστηκαν.

Oι πρώτοι σκόρερ -σε μέσο όρο

Το ΤΟΡ10 που είδες από πάνω έχει ως μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια και τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού για μέλος του. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι αυτός που 'κάθεται' και στην κορυφή του πίνακα, δηλαδή ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς των 39... Οκτωβρίων (γεννήθηκε στις 3/10 του 1981). Τραυματίστηκε στις 22/11, στο ματς της Μίλαν με τη Νάπολι και έκτοτε δεν ξαναπάτησε το πόδι του σε αγωνιστικό χώρο.

Τον ακολουθεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Είναι και αυτός ο οποίος σκόραρε τα περισσότερα γκολ (συνολικά), σε ό,τι αφορά τους παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαίες λίγκες χωρών που αρχίζουν το φθινόπωρο και τελειώνουν την άνοιξη. Ο Πολωνός είναι προ του να 'πάρει' ρεκόρ από τον Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε φτάσει τα 40 γκολ τη σεζόν 1971-72. Πέρυσι είχε σταματήσει στα 34, λόγω τραυματισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK