Ο Πίρλο πληρώνεται καλύτερα μόνο από δύο παίκτες της Γιουβέντους

Συμβόλαιο ίδιο με του 21χρονου Μερίχ Ντεμιρέλ, 17 φορές μικρότερο από του Κριστιάνο Ρονάλντο και μεγαλύτερο από δύο μονάχα παίκτες του, υπέγραψε ο Αντρέα Πίρλο στην Γιουβέντους. Ο ρόλος της τεράστιας αποζημίωσης του Μαουρίσιο Σάρι.

Ο Πίρλο θα αμείβεται ετησίως με το λιγότερο από 1/3 των χρημάτων που έπαιρνε ο Σάρι, ενώ μόλις δύο παίκτες της Γιουβέντους εισπράττουν λιγότερα χρήματα από εκείνον. (AP Photo/Michael Probst)
AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Ο Αντρέα Πίρλο είναι ο νέος προπονητής της Γιουβέντους εδώ και λίγες και μέρες, μετά την απομάκρυνση του Μαουρίσιο Σάρι. Οι... κακές γλώσσες λένε πως ο Ιταλός τεχνικός, με το τεράστιο ποδοσφαιρικό παρελθόν ως παίκτης, επιλέψθηκε μεταξύ άλλων και γιατί δεν θα κόστιζε πολύ. Οι 'μπιανκονέρι' προσέγγισαν τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο που αξίωσε συμβόλαιο 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ και οι υπόλοιπες περιπτώσεις που εξετάστηκαν ήταν... αλμυρές.

Και κάπως έτσι είναι μόλις δύο οι παίκτες της Γιουβέντους που αμείβονται με λιγότερα χρήματα ετησίως από τον νέο τους προπονητή! Με τον πλέον καλοπληρωμένο, Κριστιάνο Ρονάλντο, να έχει 17 φορές μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον Πίρλο. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε για περίπου 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο στην Γιουβέντους. Όσα δηλαδή εισπράττει ο Μερίχ Ντεμιρέλ, 21χρονος κεντρικός αμυντικός. Με 1,4 εκατ. ευρώ αμείβεται ετησίως ο Τζίτζι Μπουφόν και 220 χιλιάδες ευρώ παίρνει ο 30χρονος γκολκίπερ Κάρλο Πινσόγλιο για να... υπάρχει στο ρόστερ.

Ο Πίρλο πληρώνεται καλύτερα μόνο από δύο παίκτες της Γιουβέντους

Τα ποσά που εισπράττουν ετησίως οι παίκτες και ο προπονητής της Γιουβέντους σε λίρες. Η αναλογία λίρας - ευρώ σήμερα είναι 1 προς 1,11.

Ο Σάρι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Γιουβέντους αντί 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έτσι ο Αντρέα Ανιέλι είναι υποχρεωμένος να τον αποζημιώσει με ένα ποσό γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, που μπορεί να είναι και μεγαλύτερο αν ο Σάρι δεν δουλέψει τα δύο επόμενα χρόνια... Ο Πίρλο αρχικά είχε επιλεγεί για την U-23 της Γιουβέντους, ωστόσο δίχως να την κοουτσάρει έστω για ένα ματς, πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα.

"Η επιλογή μας αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο Πίρλο έχει ότι χρειάζεται για να ηγηθεί στο ντεμπούτο του από τον πάγκο μια ομάδα με ταλέντο σε αναζήτηση νέων επιτυχιών", ανέφερε η ανακοίνωση της Γιουβέντους. Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις προθέσεις των πρωταθλητών Ιταλίας, ωστόσο το γεγονός πως ο Πίρλο θα στοιχίσει... ψίχουλα ήταν δεδομένα ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην επιλογή τους, με την ελπίδα να τους βγει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK