Ο ποδοσφαιριστής του 1 εκατομμυρίου ανά αγώνα που δεν παίζει ποτέ

Ο Ανρί Σεβέ ονειρεύτηκε μια καριέρα στην Premier League. Γνώρισε ένα σωρό παίκτες και προπονητές ως μέλος της Νιούκαστλ, αλλά δεν παίζει ποτέ.

Ο Ντάνι Ντρίνκγουότερ της Τσέλσι μονομαχεί με τους Ανρί Σεβέτ και άλλους παίκτες της Νιούκαστλ σε αναμέτρηση για τον 4ο γύρο του FA Cup 2017-2018 στο 'Στάμφορντ Μπριτζ', Λονδίνο, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018
Ο Ντάνι Ντρίνκγουότερ της Τσέλσι μονομαχεί με τους Ανρί Σεβέτ και άλλους παίκτες της Νιούκαστλ σε αναμέτρηση για τον 4ο γύρο του FA Cup 2017-2018 στο 'Στάμφορντ Μπριτζ', Λονδίνο, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Ανρί Σεβέ έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπορντό, το 2008. Ήταν 'ο νέος Τιερί Ανρί', σύμφωνα με τηλεσχολιαστές της εποχής, ώσπου ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης και τον έπεισε να σταματήσει να αγωνίζεται στην επίθεση και να αναζητήσει μια νέα εκκίνηση εντός γηπέδου, πιο κεντρικά. Ο Σεβέ έπαιξε στην Μπορντό ως το 2016, όταν η πλανεύτρα Σειρήνα του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον οδήγησε στη Νιούκαστλ. Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα, που τον έστειλαν μεταξύ εξέδρας και... εξέδρας.

Ο Γκράχαμ Καρ, σκάουτ της Νιούκαστλ, είχε εντοπίσει τον Σεβέ σε ένα ματς του Europa League κόντρα στη Λίβερπουλ, όπου η Μπορντό είχε χάσει 2-1. Ο Σεβέ είχε σκοράρει, μπροστά στα αρκούντως περίεργα μάτια των σκάουτ της Τότεναμ, της Σουόνσι και της Νιουκάστλ. Αν και ο τότε προπονητής της ομάδας, Στιβ Μακλάρεν, δεν ήταν ενθουσιασμένος με την προοπτική της μεταγραφής του, ο παίκτης βρέθηκε στη βορειοανατολική Αγγλία, με τις 'καρακάξες' να δίνουν 4.500.000 λίρες για να τον αποκτήσουν για 4 έτη, με ετήσιες απολαβές 5.000.000 λίρες. Μέχρι σήμερα έχει 8 συμμετοχές με τις 'καρακάξες', έχει δοθεί δανεικός 3 φορές, έχει παίξει 232 αγωνιστικά λεπτά σε βάθος 3 σεζόν. Πρακτικά, πάνω από 1.000.000 λίρες για κάθε αγώνα με την αγγλική ομάδα!

Ίσως για όλα να έφταιξε η 'γαλλική επέλαση' που συνέβη στο Ταϊνσάιντ από το 2011 ως το 2017, με παίκτες όπως ο Χατέμ Μπεν Αρφά, ο Γιοάν Καμπάιγ και ο Γιοάν Γκουφράν να καταφθάνουν στο 'Σεντ Τζέιμσις Παρκ' και να αποδεικνύονται μάλλον υπερεκτιμημένες περιπτώσεις αθλητών. Το σίγουρο είναι πως ο Μακλάρεν δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Σεβέ, στέλνοντάς τον στη Σεντ Ετιέν μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ενώ και ο Ράφα Μπενίτεθ από την πρώτη μέρα κιόλας έκανε πως δεν τον έβλεπε.

Στις 23 Αυγούστου 2017, έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας του, σε ματς κυπέλλου ενάντια στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Εμφανίστηκε ξανά στο γήπεδο, ενώ η Νιούκαστλ θύμιζε 'νοσοκομείο' από τους τραυματισμούς, σε ένα ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ, όπου σκόραρε κιόλας. Εκείνο το βράδυ κατάφερε να κερδίσει από τη βρετανική τηλεόραση τον χαρακτηρισμού του "καλού εκτελεστή φάουλ, που δεν κάνει τίποτα άλλο καλά".

Η περιπλάνηση του Σεβέ συνεχίστηκε με ακόμα δύο δανεισμούς, αυτήν τη φορά σε Σίβασπορ και Μπούρσασπορ. Ο διεθνής Σενεγαλέζος κατέγραψε 41 εμφανίσεις και 2 γκολ, χωρίς να βοηθήσει σημαντικά τις ομάδες του, που αμφότερες υποβιβάστηκαν. Σήμερα, βρίσκεται ξανά στο Νησί και προσπαθεί να κερδίσει μια θέση έστω στην 18αδα των Άγγλων. Ο Στιβ Μπρους δείχνει πρόθυμος να του δώσει ευκαιρίες έστω στον θεσμό του κυπέλλου. Τουλάχιστον, θα σταματήσει να είναι το 'πιο Ξεκούραστο Εκατομμύριο' που αράζει στην VIP εξέδρα του 'Σεντ Τζέιμσις Παρκ'.

Ήταν μεγάλη αδικία η απονομή του The Best στον Μέσι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK