Ο Πογκμπά θα πει την ιστορία όπως θέλει και θα πληρωθεί γι' αυτό

Η συμφωνία της Amazon με τον Πολ Πογκμπά αφορά ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί μέσα στο 2022 και φυσικά θα τον κάνει πλουσιότερο - απ' όσο ήδη είναι.

Ο Πολ Πογκμπά εν ώρα δράσης με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Πολ Πογκμπά εν ώρα δράσης με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ OLI SCARFF/POOL VIA AP

Πως δεν το περίμεναμε θα πούμε ψέματα, μιας και οτιδήποτε αφορά τον Πολ Πογκμπά έχει τεράστια απήχηση και επιρροή σε διάφορα ηλικιακά και κοινωνικά στρώματα. Ίσως όχι τόσο σύντομα. Μόλις στις 15 Μαρτίου ο Γάλλος ποδοσφαιρικός αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε τα 28 του και μοιάζει λίγο πρόωρο ότι ντοκιμαντέρ με πυρήνα τον ίδιο πρόκειται να γυριστεί άμεσα και να προβληθεί μέσα στο 2022. Προτού δηλαδή εισέλθει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, θα έχει εξιστορήσει τη (σύντομη) ζωή του.

Αν δεν προλάβαινε, βέβαια, η Amazon, θα ήταν κάποια άλλη εταιρία παραγωγής. Ουρά έκαναν, διεκδικώντας το 'κελεπούρι'. Άρα οι διαδικασίες για ένα ντοκιμαντέρ της έως τώρα πορείας του Πογκμπά από την ημέρα που γεννήθηκε έπρεπε να επισπευστούν κι ας μην έχει κλείσει καν τον κύκλο του στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται ούτως ή άλλως για έναν "εκ των ξεχωριστών ταλέντων της εποχής", όπως εξήγησε εκ μέρους των producers η Τζόρτζια Μπράουν, αναγγέλλοντας τις απαραίτητες προεργασίες για το 'Pogmentary'. Όπως θα ονομαστεί η μίνι σειρά.

Η ίδια ανάλυσε επίσης την κεντρική ιδέα των όσων πρόκειται να δει το κοινό στις οθόνες, σημειώνοντας ότι το όλο concept θα αφορά "τον άνδρα πίσω από τη δόξα, αναζητώντας τη ζωή του εκτός γηπέδου". Ο κεντρικός ρόλος θ' ανήκει καθαυτού τον Πολ Πογκμπά, δεν θα τον υποδυθεί δηλαδή άλλος, και σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας, θα κληθεί απλώς "να πει την ιστορία του με τα δικά του λόγια".

Το ν' αντιληφθεί κανείς τον λόγο που ο 28χρονος πρωταθλητής κόσμου επελέγη να γίνει το αντικείμενο της νέας αυτής παραγωγής δεν είναι καθόλου δύσκολο. Παιδί μεταναστών από τη Γουϊνέα που μεγάλωσε σε γειτονιά των ανατολικών προαστίων του Παρισιού (Λανί σιρ Μαρν) και μέσα σε ελάχιστα χρόνια μεταλλάχθηκε σ' έναν ποδοσφαιρικό πρότυπο της εποχής του με έντονες ανησυχίες είναι ένα πλήρες κινηματογραφικό περιεχόμενο που εγγυάται την επιτυχία. "Διαθέτει μια τόσο εμπνευσμένη ιστορία για το πώς με τη σκληρή δουλειά, το πάθος και την υποστήριξη μιας αγαπημένης οικογένειας, οποιοσδήποτέ στόχος μπορεί να είναι εφικτός", ανέφερε από την πλευρά του ο Τομά Ντιμπουά, επικεφαλής του γαλλικού παραρτήματος της Amazon, ομολογώντας πως "αυτό ακριβώς είναι το είδος της ιστορίας που θέλουμε να πούμε και αυτό ακριβώς το είδος των φιλόδοξων και ταλαντούχων ανθρώπων που θέλουμε να παρουσιάσουμε στα ντοκιμαντέρ μας".

Ναι ο Πολ Πογκμπά δεν δυσκολεύτηκε τόσο πολύ όσο άλλα παιδιά παρόμοιων καταβολών. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν συνάντησε εμπόδια που κλήθηκε να υπερβεί για να συνεχίσει. Έβαλε πολύ πείσμα σε όλο αυτό, έθρεψε την αυτοπεποίθησή του από τις παρατηρήσεις ή άλλες σκληρές συμπεριφορές και αφοσιώθηκε πλήρως στο μοναδικό πράγμα που ήθελε να κάνει παρόλο που ήταν δεξιοτέχνης του πινγκ πονγκ. Δεν έχει ξεχάσει από πού προήλθε, έχει πολεμήσει πολλάκις την αδικία και την ανισότητα, διαμορφώνοντας έναν αδάμαστο χαρακτήρα και δεν έχει λογαριάσει συνέπειες. Απέκτησε την ισχύ να το κάνει, αλλά δεν το αμέλησε, ούτε το απέφυγε.

Εξ ου και θα έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι:

  • "οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν τον κόσμο του μέσα από πρότερα μη δημοσιοποιημένα πλάνα της παιδικής ηλικίας του και συνομιλίες με την οικογένειά του, φίλους και συμπαίκτες" και
  • "οι θαυμαστές του επίσης θα μάθουν περισσότερα για τη ζωή, τα πάθη, τα επιτεύγματά του, εστιάζοντας στις πρωταρχικές στιγμές του ταξιδιού του έως ότου γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές του κόσμου".

Λεπτομέρειες για τη διάρκεια και το κόστος της συμφωνίας δεν δόθηκαν, ακόμα, από την Amazon. Σίγουρα πάντως ο Πογκμπά, ως ένας εκ των 50 αθλητών με τα περισσότερα κέρδη παγκοσμίως (Forbes 2020), πάνω από 43 εκατ. followers στο instagram και ατζέντη τον Μίνο Ραϊόλα, δεν μοιάζει πιθανό ν' αποδέχθηκε μια τέτοια πρόταση με λιγότερα απ' όσα κοστολογεί τον εαυτό του και κυρίως τα όσα κουβαλά πίσω του/μέσα του.

Αν το ντοκιμαντέρ συμπεριλάβει την αντίδραση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον όταν έμαθε ότι ο 19χρονος τότε μέσος θα φύγει για το το Τορίνο και τη Γιουβέντους ή τη σχέση του με τον Ζοζέ Μουρίνιο που "πήγαινε συνεχώς απέναντι στους ποδοσφαιριστές", η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.


News 24/7

24MEDIA NETWORK