Ο πρώην "ερυθρόλευκος" που έγραψε ιστορία με την Μπράιτον και θα παίξει στην Premier League

Στον Ολυμπιακό έμεινε 18 μήνες γιατί δεν τον πίστεψαν, στην Μπράιτον είναι από τις βασικές επιλογές του Κρις Χιούτον. Μαζί του μάλιστα οι "γλάροι" πανηγύρισαν την επάνοδό τους στην Premier League μετά από 34 χρόνια!

Ο πρώην "ερυθρόλευκος" που έγραψε ιστορία με την Μπράιτον και θα παίξει στην Premier League

Στο ανατολικό Σάσεξ γιόρτασαν την ποδοσφαιρική... ανάσταση της Μπράιτον με μια μέρα καθυστέρηση. Το καμάρι της περιοχής, μια ομάδα με 116 χρόνια ζωής, εξασφάλισε τη μία από τις πρώτες δύο θέσεις στην Championship και μετά από 34 χρόνια θα παίξει ξανά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το δευτεριάτικο 2-1 επί της Γουίγκαν, με γκολ των Μάρεϊ και Μαρτς, ήταν η πέμπτη σερί νίκη για τους "γλάρους", οι οποίοι εξασφάλισαν την απαιτούμενη διαφορά από την τρίτη θέση και κλείδωσαν την παρουσία τους στην πρώτη δυάδα που οδηγεί αυτομάτως στην Premier League μετά και το 1-1 της Χάντερσφιλντ με την Ντέρμπι.

Ο Κρις Χιούτον έφτιαξε ένα συμπαγές σύνολο που έχει δεχθεί μόλις 36 γκολ σε 43 αγωνιστικές και κατάφερε να προσπεράσει τη Νιούλαστλ, η οποία ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Μάλιστα οι "καρακάξες" του Μπενίτεθ παλεύουν ακόμη για να κερδίσουν μαθηματικά την άνοδο μετά το "βαρύ" 3-1 από την Ίπσουιτς.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που βοήθησαν την Μπράιτον σε αυτήν της την πορεία ήταν και ο Καμερουνέζος Γκαετάν Μπονγκ. Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού για 1,5 χρόνο (καλοκαίρι 2013-Ιανουάριος 2015) παρά τα τα τρία χρόνια συμβολαίου και τα 900 χιλιάρικα που κόστισε για να έρθει από τη γαλλική Βαλενσιέν, δεν στάθηκε στον Πειραιά και αποχώρησε Γενάρη μήνα, αφού δεν υπολογιζόταν από τον Μίτσελ (αρχικά) και τον Βίτορ Περέιρα (στη συνέχεια). Από τον Ισπανό μάλιστα που τον είχε περιθωριοποιήσει έφυγε αργότερα...

Ο πρώην "ερυθρόλευκος" που έγραψε ιστορία με την Μπράιτον και θα παίξει στην Premier League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Φλεβάρη του 2015 ο Μπονγκ πήγε, ως ελεύθερος, στη Γουίγκαν και έπαιξε βασικός μέχρι το φινάλε της σεζόν, ενώ λίγους μήνες μετά υπέγραψε στην Μπράιτον έχοντας κατά καιρούς θέση 11άδατου. Εφέτος έχει παίξει σε 23 ματς πρωταθλήματος - όλα στην αρχική 11άδα. Όπως τη Δευτέρα του Πάσχα στο ιστορικό παιχνίδι με τους "λάτικς" βγάζοντας 90λεπτο. Πλέον είναι στα 29 του και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει στην Premier League.

Επιτυχία που στην Μπράιτον θα χαρίσει περισσότερα από 100 εκατ. λίρες ως πριμ ανόδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK