Ο προπονητής που απολύθηκε για 7η φορά από τον ίδιο σύλλογο ύστερα από νίκη 5-0

Ο Μπάμπης Τεννές δεν μπορεί ούτε να κοιτάξει στα μάτια τον Νικολό Νάπολι, έναν προπονητή που έχει 7 θητείες (και ισάριθμες απολύσεις) στην ίδια ρουμανική ομάδα. Η οποία σε αυτό το διάστημα έχει επανιδρυθεί 3 φορές. Ιδού η ιστορία του...

Ο προπονητής που απολύθηκε για 7η φορά από τον ίδιο σύλλογο ύστερα από νίκη 5-0
TWITTER/FCUOFFICIAL

Στην Ελλάδα υπάρχει ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος από το 2013 μετράει 4 θητείες στον Απόλλωνα Σμύρνης και 3 στη Λαμία, με την τελευταία να αρχίζει προ ημερών. Μόνο που ο 60χρονος Έλληνας τεχνικός απέχει παρασάγγας από το να διεκδικήσει κάποιο ρεκόρ αριθμού θητειών (και απολύσεων) από τον ίδιο σύλλογο. Ένας Ιταλός του έχει πάρει τα πρωτεία εδώ και πολύ καιρό.

Ο Νικολό Νάπολι είναι ένας βετεράνος δεξιός μπακ, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στη Γιουβέντους μόλις σταμάτησε ο Μισέλ Πλατινί και ουσιαστικά όταν άρχισε η κυριαρχία της Μίλαν των Ολλανδών, της Ίντερ των Γερμανών και της Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Στην 4ετία που παρέμεινε στο Τορίνο πανηγύρισε μόνο ένα Κύπελλο UEFA κι ένα Κύπελλο Ιταλίας, προτού συνεχίσει την καριέρα του στην Κάλιαρι. Ως ποδοσφαιριστής τελείωσε στην Τέμπιο το 1997-1998, όμως 5 χρόνια αργότερα επέστρεψε στο άθλημα ως προπονητής.

Ύστερα από δύο εμπειρίες σε Μονκαλιέρι και Βάντο, αντιλήφθηκε ότι στο εξωτερικό ίσως τα πράγματα έρχονταν πιο εύκολα ή γρήγορα. Τον Δεκέμβριο του 2003 αναλαμβάνει προπονητής της Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα, του συλλόγου που κάλυψε το κενό, όταν ο αθλητικός σύλλογος με το ίδιο όνομα, το 1991, ύστερα από την κατάκτηση του νταμπλ στη Ρουμανία, αποφάσισε να διαλύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Νάπολι δεν κατάφερε πολλά πράγματα με την 4 φορές πρωταθλήτρια της χώρας και απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004. Δεν παράτησε την καριέρα του και το 2005 έπιασε δουλειά στην Ορμπασάνο, μια άσημη ιταλική ομάδα, μέχρι που τον Οκτώβριο του 2007 κλήθηκε ξανά από την ομάδα της Κραϊόβα. Η 2η θητεία του διήρκεσε περισσότερο, αφού απολύθηκε τον Μάιο του 2009, με το τέλος της σεζόν. Φαίνεται, όμως, πως βρήκε το απάγκιο του στη βαλκανική χώρα.

Τη νέα χρονιά αναλαμβάνει για λίγο τη Μπρασόβ και ακολουθεί η Άστρα Πλοϊέστι. Τον Ιανουάριο του 2011 επιστρέφει στην Ουνιβερσιτάτεα, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο, που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον διάσημο Ρουμάνο προπονητή Βίκτορ Πιτσούρκα για δεδουλευμένα. Τον Απρίλιο του 2011 ο Νάπολι απολύεται, όμως ο σύλλογος αποβάλλεται από τις ρουμανικές ποδοσφαιρικές αρχές στο τέλος της σεζόν, επειδή είχε προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια στη διαμάχη του με τον Πιτσούρκα.

Η διάλυση της ομάδας έδωσε πάτημα στον αθλητικό σύλλογο Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα να επανιδρύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να πάρει πίσω την ιστορία και τους τίτλους, που από το 1991 είχαν περάσει στην... Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα. Το 2013 επέστρεψε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και η έτερη ποδοσφαιρική ομάδα, πλέον. Και ποιον προσέλαβε ως πρώτο προπονητή της νέας εποχής; Ακριβώς...

Η 4η θητεία του Νάπολι στην ομάδα διήρκεσε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014. Δεν κράτησε πολύ, όπως δεν κράτησε πολύ και ο σύλλογος, αφού το καλοκαίρι του 2014 η ιδιοκτήτρια εταιρία του κήρυξε πτώχευση. Εξαγοράστηκε από εταιρία του Άντριαν Μιτιτέλου και αναγεννήθηκε το 2017 ως Ου Κραϊόβα 1948. Οι αλλαγές ήταν τέτοιες που επηρεάστηκε ακόμα και η σχέση με τον Νάπολι, αφού το επόμενο τηλεφώνημα που δέχθηκε ήταν για να αναλάβει αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, τον Ιούλιο του 2017. Καμία αλλαγή στην κατάληξη. Έναν χρόνο αργότερα, απολύεται από αυτό το πόστο, όμως τον Οκτώβριο του 2018 επαναπροσλαμβάνεται στο αγαπημένο του, αυτό του προπονητή. Η 6η θητεία του (5η ως προπονητής) διήρκεσε μέχρι τον Μάρτιο του 2019, όμως δεν θα ήταν η τελευταία.

Τον Αύγουστο του 2020 προσλαμβάνεται για 7η φορά από τον σύλλογο. Ύστερα από 7 αγωνιστικές, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Liga II με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Επίσης, βρίσκεται στη φάση των 32 του κυπέλλου. Την τελευταία αγωνιστική διέλυσε με 5-0 την ιστορική Ραπίντ, μία από τις ανταγωνίστριες ομάδες για την επιστροφή στα 'μεγάλα σαλόνια'. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Νάπολι στον πάγκο του συλλόγου. Ο Μιτιτέλου αποφάσισε να τον απολύσει (προς το παρόν άγνωστο το γιατί) κι η 7η θητεία του (και ίσως η πιο επιτυχημένη) έληξε με αυτόν τον τρόπο. Μέχρι την επόμενη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK