Ο προπονητής που εμψύχωσε τους παίκτες με "This is Sparta" και έχασε 1-7

Το 2010, ο προπονητής της Μπλάκμπερν, Σαμ Άλαρνταϊς, πριν από τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δοκίμασε έναν παράξενο τρόπο εμψύχωσης των παικτών του. Τελικά έχασαν με 1-7.

Ο Σαμ Άλαρνταϊς ως προπονητής της Μπλάκμπερν
Ο Σαμ Άλαρνταϊς ως προπονητής της Μπλάκμπερν AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Γκαέλ Ζιβέ πέρασε 3,5 χρόνια στη Μπλάκμπερν, ζώντας highlights και στιγμές απίστευτου ναδίρ στην Premier League. Ο έμπειρος στόπερ, που κάποτε έγινε και... σίριαλ για τον Παναθηναϊκό, θα έχει για πάντα να θυμάται τη συνεργασία του με τον Σαμ Αλαρντάις, έναν προπονητή που έβλεπε μια νέα εποχή να τον ξεπερνάει σιγά σιγά και προσπαθούσε με παράξενους 'νεοτερισμούς' να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Ο Γκαέλ Ζιβέ της Μπλάκμπερν Ροβερς και ο συμπαίκτης του, Στίβεν Ενζονζί, διεκδικούν τη μπάλα από τον Ζερβίνιο της Άρσεναλ
Ο Γκαέλ Ζιβέ της Μπλάκμπερν Ροβερς και ο συμπαίκτης του, Στίβεν Ενζονζί, διεκδικούν τη μπάλα από τον Ζερβίνιο της Άρσεναλ AP PHOTO/TIM HALES

Ο Γάλλος θυμάται πως ο 'Big Sam' ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να πάει στην ομάδα του Λάνκασιρ, με μεταγραφή από τη Μαρσέιγ. Θυμάται επίσης, όπως δήλωσε στην εφημερίδα 'Equipe', ένα παράξενο απόγευμα του 2010, στα αποδυτήρια του 'Ολντ Τράφορντ', παραμονές ενός αγώνα με μια ιδιαίτερα ισχυρή -εκείνη την εποχή- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ο προπονητής του επέλεξε να εμψυχώσει τους παίκτες με έναν παράξενο τρόπο. Ο κόουτς πρόβαλε βίντεο από τις ταινίες '300' και 'Ο Μονομάχος' (με τον Ράσελ Κρόου) αποσκοπώντας μάλλον στο να μεταδώσει μια μαχητική διάθεση στους παίκτες του. Οι ποδοσφαιριστές μάλλον αντέδρασαν με μια διάθεση που παρέπεμπε περισσότερο σε τρολ. "Ήμασταν στα αποδυτήρια και μέχρι να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο κραυγάζαμε 'ΑΑΑΑΑΑΑ' σαν μονομάχοι με σπαθιά και ασπίδες. Τελικά, στα 30 πρώτα λεπτά φάγαμε 3 γκολ και το ματς έληξε 7-1. Μάλλον το πνεύμα του μονομάχου πέρασε και δεν μας ακούμπησε", δήλωσε ο Ζιβέ.

Σε εκείνο το ματς, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ σκόραρε 5 φορές και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν οι Νάνι, Παρκ Τζι-Σουν, με τον Κρίστοφερ Σαμπά να μειώνει για την ομάδα του Ζιβέ. Ο κόουτς Άλαρνταϊς απολύθηκε 3 βδομάδες αργότερα. Ούτε που πρόλαβαν να δειπνήσουν στην κόλαση οι 'Σπαρτιάτες' του.

Ο Μέσι θα αφήσει τον Ντιμπάλα να βρει θέση στην ενδεκάδα της Αργεντινής; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK