Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα είχε τον πιο περίεργο λόγο παραίτησης

Άλλαξε 14 ομάδες σε 14 χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Ως προπονητής έκατσε στον πάγκο 15 ομάδων σε 17 χρόνια. Ο Γκουστάβο Ματόσας βαριόταν και στα 31 χρόνια ενασχόλησης του με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και τελικά άφησε τον πάγκο της Κόστα Ρίκα από βαρεμάρα.

Costa Rica head coach Gustavo Matosas listens the anthems before a friendly soccer match against Guatemala at Mateo Flores stadium in Guatemala City, Friday, March 22, 2019. (AP Photo/Moises Castillo)
O Γκουστάβο Ματόσας ως τεχνικός της Κόστα Ρίκα, στην φιλική αναμέτρηση με την Γουατεμάλα στο 'Mateo Flores' της Γουατεμάλα Σίτι τον Μάρτιο του 2019. (AP PHOTO/MOISES CASTILLO)

Ο Γκουστάβο Ματόσας δεν μάσησε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που τον ώθησε να αφήσει τον πάγκο της Κόστα Ρίκα. "Δεν ήξερα ότι είναι τόσο βαρετό". Σίγουρα δεν είναι μια ατάκα που ακούς συχνά από έναν προπονητή. Βασικά ίσως αποτελεί κάποιου είδους πρωτοπορία ως λόγος παραίτησης. Δύσκολα έρχεται στο μυαλό κάποια ανάλογη περίπτωση. Όπως και να 'χει, είναι μια πραγματικότητα. Χωρίς να κλείσει καν ένα χρόνο θητείας, ο 52χρονος τεχνικός 'χαιρέτησε' γιατί... βαρέθηκε. Ίσως πάλι να μην άντεχε το γεγονός πως αναγκαζόταν να βλέπει πολλά video, κατασκοπεύοντας αντιπάλους ή ψάχνοντας τις επόμενες επιλογές στις κλήσεις του.

"Συνειδητοποίησα πως σε μια εθνική ομάδα ένιωθα μη παραγωγικός, έστω κι αν έβλεπα video μέχρι... τελικής πτώσεως. Δεν είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Είναι δύσκολο να μην έχεις παίκτες για να τους προπονείς καθημερινά. Τους έχω μόνο για μια εβδομάδα κάθε δύο μήνες και αυτό με 'σκοτώνει'. Δεν ήξερα πως είναι τόσο σκληρό. Πίστευα πως με κάποιον τρόπο θα μπορούσαν να το αντέξω", ήταν η παράξενα δραματική περιγραφή του, πριν περάσει στο... παρασύνθημα.

"Δεν ήξερα πως το να είσαι ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν τόσο βαρετό. Δεν το μετανιώνω και δεν φεύγω απογοητευμένος γιατί έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν θα προπονήσω ποτέ ξανά εθνική ομάδα. Δεν μπορώ να έχω τους παίκτες κάθε δύο μήνες, δεν είναι για μένα", ξεκαθάρισε ο Ματόσας, που περιέργως πίστεψε πως εθνικές ομάδες θα κάνουν ουρά ξοπίσω του, 'ξορκίζοντας' την βαρεμάρα του.

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Γκουστάβο Ματόσας αγωνίστηκε σε Πενιαρόλ, Μάλαγα, Σαν Λορένσο, Ρασίνγκ Κλουμπ, Σάο Πάουλο, Γέιδα, Βαγιαδολίδ, Ατλέτικο Παραναένσε, Γκοϊάς, Ράμπλα Τζούνιορς, Ντεπόρτες Λίμα, Τιανζίν Τεντά, Τάνκε Σίσλεϊ, Κερετάρο. Από το 1988, μέχρι και το 2002, δηλαδή σε 14 χρόνια καριέρας, ο Ματόσας αγωνίστηκε σε ισάριθμες ομάδες. Μάλλον θα πρέπει να βαριόταν εύκολα και ως ποδοσφαιριστής.

Αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, συνέχισε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο ως προπονητής. Βίλα Εσπανιόλα, Πλάθα Κολόνια, Ράμπλα Τζούνιορς, Ντανούμπιο, Πενιαρόλ, Ατλέτικο Μπέλα Βίστα, Ουνιβεριστάδ Πόρες, Κερετάρο, Λεόν, Αμέρικα, Άτλας, Αλ Χιλάλ, Σέρο Πορτένιο, Εστουδιάντες και Κόστα Ρίκα, είναι οι 15 ομάδες που έχει προπονήσει σε 17 χρόνια προπονητικής καριέρας. Φαίνεται πως γενικότερα στην επαγγελματική του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, του έλειπε η σταθερότητα. Αλλά δεν βαριέσαι...

Είναι τελικά καλός προπονητής ο Ζιντάν; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK