Ο πρωταθλητής ήταν υπέροχος όπως το γκολ του Ραντζέλοβιτς

Ο πρωταθλητής έκλεισε τη σεζόν (πριν συνεχιστεί με τελικό Κυπέλλου και Γουλβς) όπως έπρεπε! Με επιβλητική εμφάνιση και ένα γκολ (του Ρατζέλοβιτς) που αποτύπωσε όλη την ποδοσφαιρική χάρη του Ολυμπιακού στις 36 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Η απονομή του 45ου πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό
Η απονομή του 45ου πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Όλα τελείωσαν όπως έπρεπε για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ακόμη κι ο κόσμος του (έστω κι αν δεν έπρεπε, γιατί ακόμη είναι παράτολμο να συνωστιζόμαστε, ελέω κορονοϊού) μαζεύτηκε έξω από το Καραϊσκάκης για να πανηγυρίσει το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κλαμπ. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά που κατέκτησε ποτέ η 'ερυθρόλευκη' ομάδα.

Με ρεκόρ σε νίκες (28) και μόλις μία ήττα σε 36 αγώνες. Με 91 βαθμούς, 74 γκολ υπέρ και μόλις 16 κατά. Όλα ήταν 'κόκκινα' φέτος και την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, επί της ουσίας δεν την αμφισβήτησε στιγμή κανείς. Ούτε ο περυσινός πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ, οι δυο ομάδες δηλαδή που πρωταγωνίστησαν την προηγούμενη διετία, παίρνοντας τους τίτλους. Η επιστροφή των Πειραιωτών στην κορυφή έγινε με εκκωφαντικό τρόπο, με μια σπουδαία ομάδα που έφτιαξε ο εξαιρετικός προπονητής Πέδρο Μαρτίνς και με στιγμές θαυμάσιου ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στην κακή διετία που προηγήθηκε. Έμαθε από τα λάθη του, καθώς στήριξε ένα εργατικό προπονητή, σταματώντας να αλλάζει τους κόουτς σαν τα πουκάμισα. Εμφάνισε αρχές μέσα στο γήπεδο. Ακόμη και όταν η ομάδα δεν πήρε τα αποτελέσματα που επιδίωκε (λίγες φορές μέσα στη χρονιά), έδειχνε ότι είχε σχέδιο. Αρχή, μέση και τέλος.

Επένδυσε και σε ποιότητα ποδοσφαιριστών ο Ολυμπιακός. Αυτή, που στο τέλος καθορίζει τις τύχες μιας ομάδας. Ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί, ο Σεμέδο προστέθηκαν δίπλα σε Ποντένσε (μέχρι το μισό της σεζόν, όταν και παραχωρήθηκε στη Γουλβς), Ομάρ, Φορτούνη. Ανέδειξε ένα νέο μεγάλο αστέρι (Τσιμίκας). Έκανε ρισκαδόρικες επιλογές που του βγήκαν, όπως ο Καμαρά, ο Μπα αλλά και ο δαιμόνιος Ραντζέλοβιτς.

Ο Σέρβος πέτυχε και ένα από τα γκολ της χρονιάς, όταν τσίμπησε θαυμάσια την σπουδαία μακρινή μπαλιά του Φορτούνη, πέρασε σαν σταματημένο τον Μπακάκη και με το ίδιο πόδι εκτέλεσε όπως ο Ντένις Μπέργκαμπ στον περίφημο αγώνα Ολλανδίας-Αργεντινής. Ιεροσυλία; Μπορεί. Η φάση, πάντως, ήταν σχεδόν ίδια. Και η εκτέλεση επίσης. Ένα γκολ που αποτυπώνει ανάγλυφα την ποδοσφαιρική χρονιά που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στους φίλους του

Όχι ότι και τα άλλα γκολ δεν ήταν το ίδιο ωραία, καθώς έφτιαξαν ένα επιβλητικό 3-0 με το οποίο ο Ολυμπιακός έκλεισε θριαμβευτικά τη χρονιά ανοίγοντας σαμπάνιες στα αποδυτήρια. Το πρώτο του Βαλμπουενά προήλθε από τη συνεργασία Καμαρά (στη σέντρα) και Φορτούνη στο σερβίρισμα (με το κεφάλι). Έξοχη και η εκτέλεση του Γάλλου. Το τρίτο το έβαλε ο Καμαρά, παίρνοντας το ριμπαόυντ από τη συνεργασία Φορτούνη-Βαλμπουενά και το σουτ του Γάλλου, που έδιωξε ο Νικολάου πάνω στη γραμμή.

Ίδια συνταγή, ανεξαρτήτως προσώπων

Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε την συνταγή του πρωταθλητή ούτε στο τελευταίο του παιχνίδι. Ο Μαρτίνς, πάνω απ' όλα δίκαιος, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει εκ νέου τους δυο βετεράνους της ομάδας (Τοροσίδης, Παπαδόπουλος), έδωσε χρόνο και στον μεγάλο άτυχο της σεζόν (Λάζαρο Παπαδόπουλο), είδε όμως και όσα δουλεύει όλη τη σεζόν. Από την αρχή πίεση ψηλά, δυσκολία στον αντίπαλο να αναπνεύσει, ένα γκολ να μπει μπροστά η ομάδα, ένα δεύτερο να καθαρίσει.

Μια συνταγή που ακολούθησε η 'ερυθρόλευκη' ενδεκάδα ανεξαρτήτως προσώπων. Μη ξεχνάμε τις αλλαγές που υπήρξαν μέσα στη χρονιά, με παίκτες να επιστρέφουν από τραυματισμούς, άλλους να βγαίνουν νοκ-άουτ, άλλους να αποχωρούν. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν πάτησε φρένο. Έπαιξε την μπάλα του, συνέχισε να νικά, η τελική σούμα τον δικαίωσε απόλυτα και με ποδοσφαιρικό τρόπο που δεν σηκώνει 'μα, μου' και αμφισβήτηση.

Το κυριότερο; Συνεχίζει να παραμένει μέσα στους στόχους τους, καθώς η σεζόν συνεχίζεται με (τουλάχιστον) δυο μεγάλα ματς. Ο τελικός του Κυπέλλου την ερχόμενη Κυριακή (η πρόταση των 'ερυθρολεύκων' να γίνει στο ΟΑΚΑ είναι και η καλύτερη λύση, μιλάμε για το καλύτερο γήπεδο της χώρας, άδειο θα είναι ), προφανώς δεν θα έχει σχέση με το 3-0 του Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ θα έχει κίνητρο, θα έχει σίγουρα Λιβάγια και Ολιβέιρα από την αρχή και θα παίξει, χωρίς αμφιβολία με τρεις στην άμυνα, προσπαθώντας να εμποδίσει την καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και την ανάπτυξη του από τις πτέρυγες. Το ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι διαφορετικός το ξέρουν πρώτοι ο Μαρτίνς και οι παίκτες του. Όμως το νταμπλ είναι ένα κίνητρο που μπορεί να εμπνεύσει όλο τον "ερυθρόλευκο" οργανισμό.

Η δουλειά δεν τελείωσε, γιατί μετά μέσα στον Αύγουστο υπάρχει ο επαναληπτικός με την Γουλβς, με την ομάδα να ονειρεύεται την πρόκρισή της στους "8" του Europa League. Προς το παρόν, όμως, μπορεί να απολαύσει την απόλυτη υπεροχή της στο πρωτάθλημα. Στη διοργάνωση που είναι πάνω απ' όλα, που επιβραβεύει τον πραγματικά καλύτερο και δίνει τον τίτλο για τον οποίο παλεύουν μια χρονιά ολόκληρη. Το τρελό πανηγύρι στα αποδυτήρια έδειξε, για μια ακόμη φορά φέτος, ένα επιπλέον μυστικό της επιτυχίας. Το εξαιρετικό κλίμα που έκανε τους πάντες να χαρούν μέχρι το μεδούλι αυτή την εντυπωσιακή επιστροφή στην κορυφή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK