Ο πρώτος 'εχθρός' του Καντέ έχει ονοματεπώνυμο και ιδιότητα

Είναι δυνατόν η μειλίχια προσωπικότητα του Ενγκολό Καντέ να 'γεννήσει' αντιπαραθέσεις και καβγάδες; Τι υποστηρίζει πρώην συνεργάτης του.

Ο Ενγκολό Καντέ με τη φανέλα της Τσέλσι
Ο Ενγκολό Καντέ με τη φανέλα της Τσέλσι AP PHOTO/TIM IRELAND

Στο Google περισσεύουν τα κείμενα που αποθεώνουν, δικαιολογημένα, την ταπεινότητα του Ενγκολό Καντέ. Σεμνός, προσγειωμένος και ντροπαλός ο Γάλλος κεντρικός χαφ της Τσέλσι, φροντίζει να τρέφει με νέες ανόθευτες πράξεις την αδυναμία που τα τελευταία χρόνια του έχει το ποδοσφαιρικό κοινό, ανεξαρτήτως χρώματος στη φανέλα.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

✔ Δεν τον απασχολεί, ούτε τον ενδιαφέρει η προβολή και στις φωτογραφίες ή στα τηλεοπτικά πλάνα, επιλέγει -παρά τη σωματοδομή του- να κρύβεται πίσω από τους άλλους και να μην φαίνεται.

✔ Στα social οι αναρτήσεις είναι σποραδικές ως σπάνιες. Μόνος 154 οι φωτογραφίες του στο instagram σε χρονική απόσταση μεγαλύτερη των 3.5 ετών.

✔ Αδιαφορεί για την πολυτέλεια και κυκλοφορεί ακόμη μ' ένα απλό Mini Cooper. Ενδεχομένως είναι ακόμη τρακαρισμένο στο δεξί φτερό από το ατύχημα που είχε το Ιανουάριο του 2018.

✔ Μολονότι συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αμυντικών μέσων στον κόσμο, απαρνείται τον βεντετισμό, δεν αντιδρά σε παρατηρήσεις ή εντολές και υπακούει τυφλά όποια κι αν είναι η οδηγία.

✔ Δεν αμελεί την φτωχική καταγωγή του, πού γεννήθηκε και απ' όπου άρχισε προτού γίνει μεγάλος και τρανός. Τότε που βοηθούσε τον οδοκαθαριστή πατέρα του, έως ότου πεθάνει, μαζεύοντας μαζί του σκουπίδια από τους δρόμους κι έκανε δουλειές για τη μητέρα του, προσφέροντας αναντίρρητα στην πολυμελή οικογένειά του.

✔ Αρνείται να κλέψει το κράτος και ν' αποκρύψει τα εισοδήματά του, πληρώνοντας το μερίδιο που του αντιστοιχεί σε φόρους.

Αν κάποιος έχει να του προσάψει κάτι φαίνεται πως είναι η παθολογική αγάπη που δείχνει για την 'οικονομία'. Σ' ενοχλητικό, για κάμποσους, βαθμό. Συμπαίκτες του έχουν εκμυστηρευτεί πως αποφεύγει να πληρώνει σε εστιατόρια που τρώνε όλοι μαζί και δίνει στο χρήμα αξία μεγαλύτερη απ' όση του αντιστοιχεί. Θα τον έλεγες φιλάργυρο.

Η διαμάχη με τον ατζέντη του

Αυτή μοιάζει η βαθύτερη αιτία που με τον πρώην ατζέντη του έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια για μια προμήθεια που δεν έχει καταβληθεί. Κατά τον Νουαρί Κιαρί, ο Καντέ του χρωστάει περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες που του προσέφερε ενόσω συνεργάζονταν και απορρέουν από τη συμφωνία που έκλεισε με παγκόσμιο κολοσσό ένδυσης-υπόδησης.

Ο Καντέ τον είχε καταγγείλει για εξαπάτηση, παραβίαση του πρωτοκόλλου εμπιστοσύσηνης και παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του ποδοσφαιρικού πράκτορα, ζητώντας την άμεση λήξη της συνεργασίας τους.

Κατά τον Κιαρί, ο ποδοσφαιριστής "μού προσέφερε 50.000 ευρώ για να τερματιστεί το συμβόλαιό μας. Σοκαρίστηκα. Αργότερα μού προσέφερε 150.000 και μετά 300.000. Αρνήθηκα γιατί μου οφείλει δέκα φορές περισσότερα", υποστήριξε ο ατζέντης στην Equipe, υπερασπιζόμενος τη θέση και τη δουλειά του, καθώς θεωρεί ότι ο Καντέ επιχειρεί με δόλιο τρόπο ν' αποφύγει την καταβολή των νόμιμων προμηθειών από τις συμφωνίες που είχε κλείσει την περίοδο που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος της εικόνας και των δικαιωμάτων του.

Ο Καντέ είχε εμπλακεί σε άλλη μια παρόμοια υπόθεση, καθώς είχαν εμφανιστεί δημοσιεύματα για απειλές από τον Ρασίντ Σαντνά, τον πρότερο μάνατζερ του. Ελέχθη μάλιστα τότε πως για να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από τη μεταγραφή του στην Τσέλσι έφερε σε ραντεβού τον γεροδεμένο αδερφό του, ο οποίος "ενδεχομένως κουβαλούσε όπλο". Αργότερα βέβαια ο Γάλλος διέψευσε ότι οι συζητήσεις των δύο έφτασαν σε αυτό το οριακό σημείο.

Το δις εξαμαρτείν από τον Καντέ ή συνεργάστηκε με τους λάθος ανθρώπους;

***

Είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ο 3ος καλύτερος παίκτης του 21ου αιώνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK