Ο πρώτος πελάτης του ατζέντη Τότι είναι ο ανερχόμενος... Τότι της Ίντερ

Η αρχή είναι το ήμισυ των πάντων και ο Φραντσέσκο Τότι θέλει ν' αρχίσει δυναμικά την ενασχόλησή του ως ατζέντης ποδοσφαιριστών, κλείνοντας τον Σεμπαστιάνο Εσπόζιτο.

Ο Σεμπαστιάνο Εσπόζιτο στον αγώνα του Champions League με αντίπαλο την Ντόρτμουντ
Ο Σεμπαστιάνο Εσπόζιτο στον αγώνα του Champions League με αντίπαλο την Ντόρτμουντ ΑP PHOTO/LUCA BRUNO

Η νέα απόπειρα στην, εντός ποδοσφαίρου, ζωή του Φραντσέσκο Τότι περιλαμβάνει την... μανατζερική. Από τα μέσα του Νοέμβρη είχε διαρρεύσει ότι ο 43χρονος παλαίμαχος σκοπεύει ν' ασχοληθεί με την εκπροσώπηση των ποδοσφαιριστών και το ταξίδι που είχε κάνει στο Λονδίνο για ένα ραντεβού με τον επικεφαλής του 'Stellar Group', προκειμένου να μάθει μυστικά και να δικτυωθεί, δεν είχε μείνει κρυφό από τα ιταλικά μέσα. Πρόκειται άλλωστε για το γραφείο που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Γκάρεθ Μπέιλ.

Η νέα πληροφορία, 20 ημέρες μετά, αφορά τον ποδοσφαιριστή που θ' ανοίξει το πελατολόγιο του Ιταλού. Μην φανταστείς πως πρόκειται για κάποιον φτασμένο πρώην συνάδελφό του που θα τον εμπιστευτεί με τυφλά μάτια. Από χαμηλά πρόκειται ν' αρχίσει ο Τότι, πείθοντας με τον καιρό ότι μπορεί να υπηρετήσει το νέο ρόλο του. Τόσο ως σύμβουλος όσο και ως διαπραγματευτής με παράγοντες-ομάδες.

Τον Σεμπαστιάνο Εσπόζιτο, το wonderkid της Ίντερ, εμφανίζουν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της γείτονας ως τον ποδοσφαιριστή που θα του κάνει σεφτέ. Όχι μικρή επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για τον μελλοντικό αρχηγό των 'νερατζούρι'. Ένα παιδί που διαπρέπει την τελευταία 5ετία στις ακαδημίες, που τέσσερις μήνες πριν κλείσει τα 17 του, στις 13 Μαρτίου του 2019, είχε γίνει ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του κλαμπ (16 ετών και 8 μηνών) που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, και προσφάτως (23/10) αντικατέστησε τον Ρομέλου Λουκάκου στον αγώνα του Champions League με την Ντόρτμουντ (2-0) και κέρδισε πέναλτι, βαδίζοντας στα χνάρια του Τζουζέπε Μπέργκομι, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ των 17 ετών και 72 ημερών σε ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 26/10, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του 2002 που εμφανίστηκε σε παιχνίδι της Serie A, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση του απαιτητικού Αντόνιο Κόντε.

Ο -Ναπολιτάνος στην καταγωγή- Εσπόζιτο είναι κεντρικός επιθετικός, διεθνής σ' όλα τα κλιμάκια της εθνικής Ιταλίας. Ξεχωρίζει για την τεχνική κατάρτισή του, τον τρόπο που πλασάρεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να βρεθεί στην κατάλληλη θέση και την εκτελεστική δεινότητά του από το 'κουτί'. Επειδή ακόμη το σώμα του δεν έχει λάβει την τελική μορφή του, αφού πρέπει να δυναμώσει μυικά, χρησιμοποιείται τόσο στα άκρα όσο και πίσω από τον φορ για να μην έρχεται σε πολλές επαφές με τους κεντρικούς αμυντικούς.

Δεν αποκλείεται στο πρόσωπό του ο Φραντσέσκο Τότι να βλέπει μια νέα εκδοχή του εαυτού του. Τότε που το 1992 -ως 16χρονος έφηβος- έπαιρνε την ευκαιρία από τον Βουγιαντίν Μπόσκοφ καταλήγοντας μέρα με τη μέρα να εξελιχθεί στο 'ιερό σύμβολο' της Ρόμα και αντιπροσωπεύοντας όσο κανείς άλλος στην ιστορία τη λύκαινα στη φανέλα! Παίζοντας ως επιτελικός, ως εξτρέμ, ως δεύτερος επιθετικός ή false 9. Πάντα ως αρχηγός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK