O πρώτος vegan σύλλογος αποκτά το πρώτο ξύλινο γήπεδο

Σχεδιασμένο από την Zaha Hadid Architects, το πρώτο ξύλινο γήπεδο στον κόσμο -χωρητικότητας 5000 θεατών- θα είναι έτοιμο την επόμενη τριετία, ως το ιδανικό σπίτι του πρώτου vegan συλλόγου στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

O πρώτος vegan σύλλογος αποκτά το πρώτο ξύλινο γήπεδο
Ένα από τα σχέδια που αφορούν το 'Eco Park', το πρώτο ξύλινο γήπεδο στον κόσμο που θα χτίσει η Φόρεστ Γκριν την επόμενη τριετία. FOREST GREEN OFFICIAL INSTAGRAM ACCOUNT

Την άδεια να χτίσει το πρώτο ξύλινο γήπεδο στον κόσμο εξασφάλισε η Φόρεστ Γκριν, η πρώτη vegan ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος που συμμετέχει στην κατηγορία League Two στο αγγλικό πρωτάθλημα ξεχωρίζει για την οικολογική του δράση και συνείδηση, επιχειρώντας να φέρει την φιλοσοφία του και στο λαοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

Σχεδιασμένο από την Zaha Hadid Architects, χωρητικότητας 5.000 θεατών, το 'Eco Park' θα είναι το 'πιο πράσινο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο', όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της Φόρεστ Γκριν. Η αρχική πρόταση της ομάδας είναι απορριφθεί από το περιφερειακό συμβούλιο της πόλης Stroud τον περασμένο Ιούνιο, πριν τα αναθεωρημένα πλάνα γίνουν δεκτά κατά πλειοψηφία 6-4, νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβρη.

Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται ως 'ένα έργο τέχνης'. Ένα ξύλινο στάδιο μαζί με τον διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης και δύο γήπεδα, ένα από τα οποία θα είναι σε επιφάνεια 4G, με πρόσβαση για την τοπική κοινότητα. Σε μια συνέντευξη του στην επίσημα ιστοσελίδα της Φόρεστ Γκριν, ο πρόεδρος Ντέιλ Βινς τόνισε χαρακτηριστικά:

"Νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση. Αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο για την πόλη του Stroud. Έχει περάσει κάθε εμπόδιο. Ήταν μια έκπληξη την τελευταία φορά, ότι απορρίφθηκε το σχέδιο. Η ανέγερση του θα χρειαστεί ακόμα αρκετά χρόνια - νομίζω ότι θα θα χρειαστούμε ένα χρόνο λεπτομερούς σχεδιασμού. Έχουμε ένα σχεδιάγραμμα. Στο καλύτερο σενάριο, το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια, αν υποθέσουμε πως ξεκινάμε τα έργα από αύριο".

Η Ecotricity, ο μεγάλος χορηγός της Φόρεστ Γκριν, εξηγεί στην ιστοσελίδα της τον τρόπο που η αρχική αίτηση διαμορφώθηκε μετά την άρνηση του συμβουλίου για τον σχεδιασμό του γηπέδου. Η Φόρεστ Γκριν έγινε ο πρώτος vegan σύλλογος στον κόσμο εξαιτίας της μεγάλης της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την καλή διαβίωση των ζώων.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας στη League Two, έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς μετά από 24 αγωνιστικές και με στόχο να διεκδικήσει την άνοδο της στη League One.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; Το νέο Pod-όσφαιρο έχει τις απαντήσεις!


News 24/7

24MEDIA NETWORK