Ο Ράιαν Ρέινολντς έγινε ο Deadpool του αγγλικού ποδοσφαίρου και 'δικάζει' δικαίως

Απέναντι σε πρακτικές που δεν συνάδουν με το γεμάτο πορτοφόλι διαφόρων παραγόντων, ο τιμωρός Ράιαν Ρέινολντς, ως νέος ιδιοκτήτης Ρέξαμ, ενημέρωσε για την πλήρη καταβολή των χρημάτων που χάθηκαν εξαιτίας των εργασιακών αναστολών.

O Deadpool δεν είναι ο ήρωας που έχεις συνηθίσει, ούτε καν στο ποδόσφαιρο
O Deadpool δεν είναι ο ήρωας που έχεις συνηθίσει, ούτε καν στο ποδόσφαιρο

Ότι ο Deadpool δεν είναι ο μεταλλαγμένος υπερήρωας (της διπλανής πόρτας) που είχαμε συνηθίσει να ξεπηδά από τις σελίδες των κόμικς και να αποτυπώνεται στο κινηματογραφικό πανί δεν αμφισβητείται. Κυνικός, μα και τρυφερός σε παράλληλη δράση. Βιτριολικός, αλλά και αυτοσαρκαστικός ταυτόχρονα. Τόσο αθυρόστομος όσο και ευγενής (όταν το θελήσει). Μια φωτεινή φιγούρα με όλες τις σκοτεινές πλευρές της ν’ αναδύονται στην επιφάνεια. Αντισυμβατικός στην ολότητά του.

Ο -44χρονος σήμερα- Καναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς έχει ομολογήσει ότι είχε λατρέψει και ταυτιστεί τόσο πολύ τον περιφρονημένο, πλην 'προχώ' αυτό αστέρα της Marvel (και 'συμπατριώτη' του) που η ενσάρκωσή του στο σινεμά έφτασε να γίνει εμμονή. Τουλάχιστον έως ότου, ύστερα από δεκαετία, πείσει μια εταιρία παραγωγής, εν προκειμένω τη Fox, να επενδύσει ένα ευτελές -για τα δεδομένα του Χόλιγουντ- budget για την υλοποίηση μιας ιδέας που εξαιτίας του σαρδόνιου πρωταγωνιστή και της αφαιρετικής δομής της απέφερε έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μετά την πρεμιέρα της τον χειμώνα του 2016. Προτού αποκτήσει το πιο ακριβό 'αδερφάκι' της 27 μήνες αργότερα.

Ο Ράιαν Ρέινολντς έγινε ο Deadpool του αγγλικού ποδοσφαίρου και 'δικάζει' δικαίως

Επειδή ο αιρετικός Deadpool είναι διαφορετικός και πλήρως απελευθερωμένος από τα στερεότυπα, αν ήταν ένας ποδοσφαιροπαράγοντας της εποχής, δεν θ' ακολουθούσε και θα εφάρμοζε τις πάγιες νόρμες. Θα ήταν δεδομένο πως θα καυτηρίαζε σκωπτικά κάθε πτυχή ασχήμιας και θα διεκδικούσε μέσα από τη δύναμη της αυτοΐασης τη μετάλλαξη του σπορ σε μια φρέσκια βερσιόν, όσο το δυνατόν πιο ανόθευτη. Σίγουρα δε διασκεδαστική. Ως ένας τέτοιος πλέον ο Ράιαν Ρέινολντς, θα ήταν εντελώς άκομψο ν' αναιρέσει τη στάση ζωής του αγαπημένου του ρεβιζιονιστή ήρωα και να μην ασχοληθεί με το καλό των αδύναμων, πηγαίνοντας κόντρα στη γενικότερη πρακτική εκμετάλλευσης τους. Στη δική του περίπτωση, των χαμηλόμισθων ποδοσφαιριστών εν καιρώ κρίσης.

Παρέα με τον επίσης ηθοποιό και φίλο του Ρομπ ΜακΕλχένι ο Ρέινολντς μπήκε βαθιά στη διαδικασία να ερευνήσει το ενδεχόμενο επένδυσης στην ουαλική Ρέξαμ. Μια ομάδα της National League (πέμπτης της τάξη κατηγορίας της Αγγλίας) με ιστορία 156 ετών! Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, οι πρώτες υπογραφές στα μνημόνια συνεργασίας-εμπιστευτικότητας μπήκαν δύο μήνες μετά και πριν από μερικές ημέρες, στις 9/3, επισημοποιήθηκε η μεταβίβαση του 100% των μετοχών από μια κοινοπραξίας πιστών οπαδών (Wrexham Supporters Trust), που είχαν συνταχθεί για τη σωτηρία της, στην RR McReynolds Company LLC, έναντι ποσού 2 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Ρέινολντς και μαζί ο ΜακΕλχένι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης, την εμπλοκή τους τους στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κλαμπ και περιχαρείς για το νέο εγχείρημά τους κοινοποίησαν τα μαντάτα στους ακολούθους τους. Ανοίγοντας ένα-δυο μπουκαλάκια τζιν!

Φρόντισαν παράλληλα να εκφράσουν, εσωτερικά, τη στήριξή τους σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα με μια απρόσμενη πρωτοβουλία που ούτε πλούσιοι ιδιοκτήτες των ομάδων της Premiership είχαν τα κότσια να λάβουν, όταν στην πρώτη φάση της πανδημίας αποφάσιζαν να περικόψουν τα λειτουργικά έξοδα των εταιριών τους οδηγώντας στελέχη τους σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας. Πέρυσι εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος όλες οι συμβάσεις των παικτών - υπαλλήλων της Ρέξαμ ανεστάλησαν υποχρεωτικά. Χάθηκαν δηλαδή μισθοί χαμηλοαμειβόμενων που υπολογίζονταν σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Χρήματα που προς τιμήν ανέλαβαν μετά από 11 μήνες να καλύψουν -μέχρι τελευταίο σεντ- οι νέοι ιδιοκτήτες. Άνευ εξαιρέσεων ή άλλων περικοπών. Απλόχερα και κιμπάρικα.

"Ήταν μια απόφαση που είχε παρθεί για να προστατεύσουμε την ομάδα. Πολλοί έχουν θυσιαστεί για βοηθήσουν το κλαμπ κα θ' ανταμειφθούν", εξήγησε στο BBC ο προπονητής της Ρέξαμ Ντιν Κέιτς, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως υπό τη νέα ηγεσία "είναι καιρός ν' αποκτηθεί οικονομική σταθερότητα που θα προστατεύσει τον σύλλογο".

Γι' αρχή ούτε ο Ρέινολντς ούτε ο ΜακΈλενι μίλησαν για στόχους. Διόλου άσχημα θα ήταν πάντως, αν οι πρώτοι μήνες της θητείας τους συνδυάζονταν με την άνοδο στη στη League Two. Για την ώρα η Ρέξαμ είναι έβδομη στην κατάταξη, έχοντας συλλέξει 32 βαθμούς σε 21 αγώνες, και καταλαμβάνει την τελευταία από τις θέσεις που οδηγούν στην πρώτη φάση των πλέι οφ (προημιτελικά). Η Τορκί έχει ήδη εξασφαλίσει ένα αβαντάζ απευθείας προβιβασμού μέσα από την κατάκτηση της πρωτιάς, από 'κει και κάτω όμως όλα είναι ανοικτά, καθώς δώδεκα ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μόλις 10 βαθμών.

Σε περίπτωση θετικής έκβασης, τότε ναι ο Deadpool θα έχει φέρει εις πέρας την αποστολή του. Ειδάλλως θα γυριστεί το sequel.

News 24/7

24MEDIA NETWORK