Ο Ράστισλαβ Λάζορικ μίλησε στο contra.gr

Ο σκόρερ των τριών γκολ της Λάρισας απέναντι στην Καστοριά, Ράστισλαβ Λάζορικ, μίλησε στο contra. gr για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη μακεδονική ομάδα. "Η Καστοριά ανοίχτηκε και το... πλήρωσε. Ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε και το πετύχαμε". Επιπλέον, ο "άσος" της Λάρισας εξέφρασε τη βεβαιότητα του σχετικά με την άνοδο της ομάδας στη Β' Εθνική. "Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε την άνοδο. Τη νέα σεζόν η Λάρισα θα αγωνίζεται στη Β' Εθνική".

Ο Ράστισλαβ Λάζορικ μίλησε στο contra.gr
"Η Λάρισα είναι ομάδα Β' Εθνικής"

Για έναν άσημο αθλητή, η προσαρμογή σε έναν άγνωστο τόπο είναι ότι πιο δύσκολο μπορεί να τύχει στην καριέρα του.
Για τον Ράστισλαβ Λάζορικ, όμως, ο εγκλιματισμός σ’ ένα ξένο περιβάλλον, το οποίο εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους, αποδείχτηκε απλή υπόθεση.
Η θητεία του στην Ελλάδα αποτελεί για τον ίδιο εύκολη αποστολή, την οποία εκπληρώνει επάξια απ’ την πρώτη κιόλας μέρα που αφίχθη στη χώρα μας για λογαριασμό του Μαρκό, μέχρι και σήμερα που προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λάρισα.



Ο μεσοεπιθετικός των «βυσσινί» διανύει τις ευτυχέστερες μέρες της ζωής του στο θεσσαλικό κάμπο. Το όνομα του έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, ενώ ο ίδιος συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια του συλλόγου να επιστρέψει σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Ο Έρικ-όπως είναι το χαϊδευτικό του όνομα- συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας των «βυσσινί» και ευαγγελίζεται ένα λαμπρό μέλλον με τη Λάρισα.


Τα τρία γκολ που πέτυχε την Πέμπτη απέναντι στην Καστοριά είναι ένα απλό δείγμα γραφής της σπουδαίας ποδοσφαιρικής αξίας του. Άλλωστε, ισάριθμα τέρματα είχε σκοράρει ο 31χρονος μεσοεπιθετικός και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, γεγονός που τον καθιστά σε δήμιο των «γουναράδων».

«Η Καστοριά έπαιξε ανοιχτά και το… πλήρωσε»

Ο Ράστισλαβ Λάζορικ μίλησε στο contra. gr για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη μακεδονική ομάδα, αναφέρθηκε στην πορεία της Λάρισας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως τη νέα χρονιά οι «βυσσινί» θα αγωνίζονται στη Β’ Εθνική.

«Η Καστοριά είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτό διόλου μας φόβισε. Ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε τη συγκεκριμένη «μάχη» και το καταφέραμε. Αγωνιζόμενοι με περίσσιο πάθος και έχοντας ως δωδέκατο παίκτη το ένθερμο κοινό μας πετύχαμε μια εύκολη νίκη που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τη μοναξιά της κορυφής.
Το μυστικό της επιτυχίας μας ήταν το γεγονός πως εκμεταλλευτήκαμε άριστα τον τρόπο ανάπτυξης των αντιπάλων μας. Οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς ανοίχτηκαν να σκοράρουν και εμείς τους αιφνιδιάσαμε στις αντεπιθέσεις. Πετύχαμε νωρίς, στο 26’, το πρώτο γκολ και απ’ εκεί και πέρα η νίκη μας ήταν υπόθεση διαδικαστικού χαραχτήρα».

«Δεν χάνουμε την άνοδο»

Σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου της ανόδου της Λάρισας στη Β’ Εθνική, ο Έρικ Λάζορικ, τόνισε:
«Η ομάδα λειτουργεί άψογα σε όλους του τομείς. Ο πρόεδρος, ο προπονητής και όλοι οι παίκτες εργάζονται σκληρά, καθημερινά, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική.
Αν συνεχίσουμε μ’ αυτό τον ρυθμό εκτιμά πως τη νέα χρονιά θα αγωνιζόμαστε στη Β’ Εθνική. Διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και μόνο με θαύμα θα χάσουμε την άνοδο».

Το who is who του Ράστισλαβ Λάζορικ

Ο Ράστισλαβ Λάζορικ έχει ζήσει απίστευτες εμπειρίες στον χώρο του ποδοσφαίρου! Έχει αγωνιστεί σε τρία άκρως διαφορετικά πρωταθλήματα, έχει ζήσει στις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, ενώ έχει γευτεί και τη μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ.
Καταγόμενος απ’ την πανέμορφη Σλοβακία, «ψήθηκε» στο παιδικό και εφηβικό τμήμα Κόζιτσε, έκανε το «αγροτικό» του στην ανδρική ομάδα με τα χρώματα της οποία αγωνίστηκε και στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 1997-98.


Ακολούθως ξενιτεύτηκε στην Ισλανδία για λογαριασμό της Λέιφτουρ Ρέκϊαβικ γνωρίζοντας τη μαγεία των παγόβουνων και των ηφαιστείων που διακρίνουν τη συγκεκριμένη χώρα. Και απ’ εκεί στην Ελλάδα, το κράτος με τα ομορφότερα νησιά της γης. Πρώτα το Μαρκό, μετά ο Ατρόμητος, στη συνέχεια το Λεωνίδιο και από φέτος η Λάρισα.
Με τα χρώματα της θεσσαλικής ομάδας, ο Λάζορικ διαγράφει εξαιρετική πορεία γεγονός που έχει αναγκάσει το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλίας να εκφράζεται με τα πιο κολακευτικά λόγια για την αξία και την προσφορά του στους «βυσσινί».

News 24/7

24MEDIA NETWORK