Ο ρέφερι Βρέσκας έδωσε τροφή για σκέψη στον Αλαφούζο

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, επέστρεψε στην καθημερινότητα της ομάδας και ο διαιτητής Βρέσκας ήταν εκεί για να του θυμίσει πόσο δεν υπολογίζουν τον Παναθηναϊκός οι Έλληνες ρέφερι.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το τέρμα του Κολοβού, με το οποίο οι 'πράσινοι' επικράτησαν με σκορ 1-0 του Άρη στο 'Κ. Βικελίδης' για την 9η αγ. των playoffs της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το τέρμα του Κολοβού, με το οποίο οι 'πράσινοι' επικράτησαν με σκορ 1-0 του Άρη στο 'Κ. Βικελίδης' για την 9η αγ. των playoffs της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM

Την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε μετά από καιρό σε αγώνα του Παναθηναϊκού, κοντά 2 χρόνια από την τελευταία φορά και έδειξε με την παρουσία του ότι ενεργοποιείται στα κοινά του συλλόγου. Η πρόταση από μόνη της είναι οξύμωρη όταν αναφερόμαστε στην ενεργοποίηση του αφεντικού της ΠΑΕ, ο οποίος θα έπρεπε να είναι ήδη ενεργοποιημένος, αλλά είπαμε, στον Παναθηναϊκό έχει χαθεί προ πολλού η λογική.

Ο Αλαφούζος, λοιπόν, είδε από κοντά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, είδε το «τοπίο» που θα παίζει του χρόνου ο Παναθηναϊκός και λέμε του χρόνου γιατί επί της ουσίας η νέα σεζόν θα είναι ένα ακόμα restart με αυτόν στο «τιμόνι» και διατεθειμένο να λάβει μέρος στη «μάχη». Μόνο που διάλεξε λάθος παιχνίδι να κάνει την επανεμφάνισή του. Στο «Βικελίδης» ήταν το ματς που θα αποτελούσε οδηγό για τη συνέχεια. Γι' αυτό που περιμένει τον Παναθηναϊκό του χρόνου, αλλά και για αυτό που αντιμετώπιζε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι από τον Παναθηναϊκό ο «άρρωστος» Άρης με τα δικά του προβλήματα και ένας διαιτητής, ο Βρέσκας, που λες και είχε σκοπό να «τινάξει στον αέρα» ένα παιχνίδι άνευ ενδιαφέροντος. Άρης και Παναθηναϊκός τελείωσαν πρόωρα τη χρονιά και τους στόχους -ο Άρης στη ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός με την είσοδο στα πλέι οφ- και αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος ρέφερι ίσως να περνούσε εντελώς απαρατήρητος τούτος ο αγώνας.

Οι Θεσσαλονικείς προέρχονταν από το διπλό επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο που τους έδωσε μία τόνωση ψυχολογίας και αξιοπρέπειας μέσα στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ο Παναθηναϊκός άφηνε πίσω του την ήττα από την ΑΕΚ και πήγε για το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του για εφέτος στο ίδιο δρόμο που χάραξε στα πλέι οφ. Αυτόν της ανταγωνιστικής εικόνας για να τελειώσει όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται τα πλέι οφ.

Τι κρατούν από το παιχνίδι ο ΠΑΟ και ο μεγαλομέτοχός του

Ο Κολοβός στο 75', ένας παίκτης που ουδέποτε κέρδισε την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου και αυτό ήταν δική του ευθύνη, «έγραψε» την ιστορία του 0-1. Πριν το γκολ οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να σκοράρουν στις ουκ ολίγες φάσεις που δημιούργησαν, ενώ ο Άρης έχει να λέει για το χαμένο πέναλτι του Φετφατζίδη (έδιωξε ο νεαρός Ξενόπουλος), στη φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Το κέρδος για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν η νίκη, αλλά ούτε η γενικότερη εμφάνιση. Το κέρδος ήταν η εικόνα των πιτσιρικάδων που σε ακόμη ένα παιχνίδι σήκωσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, άντεξαν το βάρος της και πολλοί εξ αυτών έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον.

Αρκεί, βέβαια, η συμμετοχή του στα πλέι οφ να μην αποτέλεσε απλώς μία λύση ανάγκης βάσει των συνθηκών. Κέρδος για τον Παναθηναϊκό οι εμπειρίες που απέκτησε από τη διαιτησία του Βρέσκα που τον φέρνουν στην επιτακτική ανάγκη να ασχοληθεί και με αυτό του χρόνου. Και κυρίως το βάρος πέφτει στον Γιάννη Αλαφούζο που καλείται να προστατεύσει τη νέα προσπάθεια και αυτό που πάει να «χτίσει» μαζί με τον Ρόκα.

Όσον αφορά στον Άρη, έμεινε ακόμα ένα παιχνίδι για να τελειώσει το... μαρτύριο. Για τους «κίτρινους» δεν είναι πλέον πρόκληση τα πλέι οφ, πρόκληση είναι να βγει η νέα χρονιά. Πρόκληση είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να παρουσιάσει και τη νέα σεζόν ένα αξιόμαχο πρόσωπο χωρίς το φόβο ότι θα υπάρχει... ημερομηνία λήξης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK