Ο Ρόι Τάρπλεϊ και ο τελικός του Τελ Αβίβ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στο Contra.gr είχε αναφερθεί στο F4 του Τελ Αβίβ και το περιστατικό με τον Ρόι Τάρπλεϊ μετά τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας πως επρόκειτο για τον καλύτερο παίκτη που έχει περάσει από την Ελλάδα.

Ο Ρόι Τάρπλεϊ και ο τελικός του Τελ Αβίβ

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιάννη Ιωαννίδη στον Παντελή Βλαχόπουλο:

- Θέλω να σου δείξω κάτι στο ipad αλλά δεν θέλω να μου το σπάσεις...
- Όχι βέβαια.
- Είσαι σίγουρος, ορκίζεσαι;
- Λόγω τιμής.
- Εδώ βλέπουμε τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού με την Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ...
- Ναι, οι βολές του Πάσπαλι και όλα τα χαμένα. Ο Τόμπσον έβαλε το σουτ, τρεις φορές είχε σουτάρει και έβαλε το τελευταίο. Αυτά είναι η ζωή. Δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε. Έχουμε τραύμα στη ψυχή μας με αυτό το σουτ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τρία βράδια. Ήταν το μοναδικό F4 που αυτός που θα κέρδιζε στον ημιτελικό Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, θα ήταν και το φαβορί για να το πάρει. Ο Ομπράντοβιτς τώρα, είναι πολύ καλός προπονητής αλλά είναι και τυχερός. Γιατί δε θα ερχόταν εκεί, θα ερχόταν η Ρεάλ. Αυτά μόνο σε έργα γίνονται. Η Ρεάλ έκανε λευκή απεργία, μηδενίστηκε και ήρθε η Μπανταλόνα η οποία δεν ήταν να έρθει και πήρε και το κύπελλο.

- Ο Ολυμπιακός εκείνου του F4 ήταν η καλύτερη ομάδα που είχες;
- Ναι, ήταν η καλύτερη ομάδα. Ήταν απεξαρτημένος ο Ρόι Τάρπλει, για μένα ήταν ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από την ομάδα και την Ελλάδα και μετά ο Έντι Τζόνσον που ήταν λίγο μεγαλύτερος. Σαν αποτοξινωμένος, τον έπιασε κάτι από το στρες του ημιτελικού, όλα τα άσχημα τον έπιασαν όταν κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό, το ίδιο βράδυ.

- Από το άγχος...
- Ναι, από το άγχος γιατί σκεφτόταν "όχι, να μην πιω τη μπύρα και χάσω τον έλεγχο..." Εμείς δίναμε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβιβ και η ομάδα είχε μαλώσει... Τελος πάντων, θα μπορούσαμε με όλα αυτά να το πάρουμε αν βάζαμε όλα αυτά που έπρεπε να μπουν στο τέλος. Ένα καλάθι έβαλε ο Τόμσον στη ζωή του και το έβαλε σε μας.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης στο 2'10" του VIDEO:

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ρόι του μπάσκετ (VIDEOS)

ΚΑΕ Ολυμπιακός: "Καλό ταξίδι Ρόι..."

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ

Ρόι Τάρπλεϊ: Ο ατελείωτος δρόμος της καταστροφής

News 24/7

24MEDIA NETWORK