Ο Ρόκα προκαλεί τον Δώνη με τον νέο Παναθηναϊκό

Ο Τσάβι Ρόκα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην αγωνιστική και μεταγραφική κανονικότητα, ετοιμάζοντας από τώρα τους 'πράσινους' της νέας περιόδου.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Ατρόμητο σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Ατρόμητο σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Το βιογραφικό του ήταν τέτοιο που δεν σήκωνε 'σκόνη' ενθουσιασμού, όταν γνωστοποιήθηκε η πρόσληψή του. Εξάλλου, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή δημιουργεί, παρά λύνει προβλήματα. Πριν ο Νίκος Νταμπίζας, πιο πριν ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Μία θέση ανάγκης για τον Παναθηναϊκό, που ουδέποτε κατάφερε να λύσει τα μπλεγμένα 'κορδόνια' των μεταγραφών και των αποδεσμεύσεων.

Και έρχεται ο Τσάβι Ρόκα να κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ό,τι δεν κατάφερε ο προκάτοχός του, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς. Για τον 'πράσινο πλανήτη' αυτό φαντάζει, αν μη τι άλλο, ουτοπικό κι επί της ουσίας ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μία... κανονικότητα.

Τι έχει καταφέρει έως τώρα ο Ρόκα;

Έκλεισε, χωρίς να γίνουν σίριαλ, τρεις μεταγραφές για την τρέχουσα περίοδο, συν τον Καρλίτος για το καλοκαίρι, συν τις αποδεσμεύσεις. Ακολουθώντας το πλάνο με τον κόουτς του Παναθηναϊκού αναφορικά με τις αγωνιστικές ανάγκες, κινήθηκε ακριβώς εκεί σε ό,τι αφορά την ενίσχυση, με ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζονται περίοδο προσαρμογής.

Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ο Καρλίτος. Γνωρίζοντας ότι ο 29χρονος επιθετικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής εφέτος, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να τον κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι, κάτι που αναδεικνύει τη διαφορετικότητα στον τρόπο της ποδοσφαιρικής λειτουργίας και σκέψης. Ένας ποδοσφαιριστής που ξεσηκώνει κόσμο από τα videos που κυκλοφορούν και δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια, όπερ σημαίνει υπάρχει μέλλον.

Ακριβώς αυτό το μέλλον 'χτίζει' ο Ρόκα. 'Παναθηναϊκός' και 'μέλλον', δύο λέξεις με... σύνθετες έννοιες, ξένες τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρόκα κινείται όχι μόνο για τις τρέχουσες ανάγκες του Παναθηναϊκού, αλλά και για τις... αυριανές. Δεν είναι τυχαίο ότι επί του πρακτέου δουλεύει από τώρα για το καλοκαίρι, ώστε να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας στον Δώνη.

Οι 'προκλήσεις' του Δώνη

Ο τεχνικός του 'τριφυλλιού' ζει και εργάζεται για το τώρα. Για την τρέχουσα κατάσταση και την επίτευξη των εφετινών στόχων, που δεν είναι άλλοι από την είσοδο στην εξάδα -πρωτίστως- και το κύπελλο. Το καλοκαίρι είναι μία άλλη, εντελώς διαφορετική κουβέντα. Για τον Δώνη ο Παναθηναϊκός δεν σταματά στο τώρα, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει, οπότε το θέμα είναι αν το αύριο θα είναι εξίσου 'κανονικό' με αυτό που 'χτίζεται' τώρα.

Η απάντηση, με τα τωρινά δεδομένα, είναι εμφανής. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία... ποδοσφαιρική στρατόσφαιρα, που δεν ήταν ούτε στις πρωταθληματικές εποχές. Όπερ σημαίνει ότι, εφόσον συνεχίσει ο Δώνης να ηγείται του 'πράσινου' πάγκου και τη νέα σεζόν, θα συναντήσει το καλοκαίρι μία κατάσταση που δεν συνάντησε στον συγκεκριμένο σύλλογο ούτε το καλοκαίρι. Έναν Παναθηναϊκό με ολοκληρωμένο το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών του, με τις περισσότερες εκκρεμότητες να έχουν διευθετηθεί και το αγωνιστικό κομμάτι να μπαίνει σε απόλυτη προτεραιότητα, δίχως τις γνωστές εσωστρέφειες.

Και μόνο που γράφουμε για τον Παναθηναϊκό του καλοκαιριού, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό της τωρινής περιόδου με συνεχόμενα ντέρμπι μπροστά του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι μία τεράστια επιτυχία του Ρόκα. Μεγαλύτερη και από τις σερί νίκες των 'πρασίνων'.

Είναι ο Παναθηναϊκός η πιο ενισχυμένη ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK