Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έγινε Πορτογάλος

Ισραηλινός, Ρώσος και τώρα και Πορτογάλος, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απέκτησε και τρίτη υπηκοότητα εκμεταλλευόμενος έναν νόμο που θέσπισε η χώρα το 2015.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League 2011-2012 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Κυριακή 13 Μαΐου 2012
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League 2011-2012 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Κυριακή 13 Μαΐου 2012 © 2021 TOM HEVEZI/ASSOCIATED PRESS

Στα 55 του χρόνια ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απέκτησε και τρίτη υπηκοότητα, καθώς έγινε Πορτογάλος σύμφωνα με δημοσίευμα της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου, το οποίο επιβεβαίωσε άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έγινε πολίτης της Πορτογαλίας στις 30 του περασμένου Απριλίου, εκμεταλλευόμενος ένα "παράθυρο" στην νομοθεσία της χώρας που προσφέρει αυτή την ευκαιρία σε απογόνους Σεφαρδιτών Εβραίων που εκδιώχθηκαν από την περιοχή κατά τη διάρκεια της Ιεράς Εξέτασης στον Μεσαίωνα.

Χιλιάδες Ισραηλινοί, όπως αναφέρει το Reuters, έχουν λάβει την πορτογαλική υπηκοότητα από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, το 2015, ενώ οι αιτήσεις στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατακόρυφα από το 2019, καθώς έληξε μια παρόμοια προσφορά ιθαγένειας από την Ισπανία.

Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, περίπου 300 χιλιάδες Εβραίοι ζούσαν στην Ισπανία έως το 1942, όταν οι μονάρχες Φερδινάνδος και Ισαβέλλα τους διέταξαν είτε να προσηλυτιστούν στον καθολικισμό, είτε να αποχωρήσουν από την χώρα. Πολλές χιλιάδες από αυτούς μετακόμισαν στην Πορτογαλία, από την οποία εκδιώχθηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1966 στο Σάρατοφ της Ρωσίας. Έχασε την μητέρα του όταν ήταν ενός έτους, ενώ στα 4 ήταν ήδη ορφανός. Το 2003 αγόρασε την Τσέλσι και παραμένει στο τιμόνι της μέχρι και σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK