O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πηγαίνει στα δικαστήρια τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε

Ο Τσεζάρι Κουχάρσκι είναι ο ατζέντης που πήρε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τη Ζνιτς και τον πήγε στην Μπάγερν. Νωρίτερα, ήταν παίκτης του Ηρακλή. Τώρα αξίωσε λεφτά για να μην πει πράγματα που θα 'πλήξουν' την εικόνα του superstar κι εκείνος τον πήγε στα δικαστήρια.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατέθεσε μήνυση, εναντίον του πρώην ατζέντη του, κατηγορώντας τον για εκβιασμό.
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατέθεσε μήνυση, εναντίον του πρώην ατζέντη του, κατηγορώντας τον για εκβιασμό. SVEN HOPPE/POOL VIA AP

O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι, κατά τον Λευτέρη Ελευθερίου, ο πιο γοητευτικός φορ στον κόσμο. Δεν είναι βέβαιο πως είναι άνθρωπος. Σίγουρα είναι 'ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς' κατά την UEFA. Eπίσης δεδομένα είναι έξαλλος με τον πρώην ατζέντη του, Τσεζάρι Κουχάρσκι, όπως φαίνεται από τη μήνυση που κατέθεσε σε δικαστήριο της Βαρσοβίας, για εκβιασμό.

Ο Κουχάρσκι υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος το 2003 είχε έλθει στην Ελλάδα για τον Ηρακλή. Από το 1990 έως το 2006 που διήρκεσε η καριέρα του, είχε και 17 συμμετοχές με την εθνική Πολωνίας (μεταξύ τους ήταν αυτές στο 2002 FIFA World Cup). Σκόραρε και 3 γκολ. Μετά το τέλος αυτής της καριέρας, άρχισε εκείνη του ιδιοκτήτη εταιρίας αθλητικού μάνατζεμεντ, την οποία ονόμασε CK Sports. Παράλληλα, διαχειριζόταν, ως ατζέντης και παίκτες που άνηκαν σε άλλες εταιρίες. Ο πιο γνωστός ήταν ο Λεβαντόφσκι. Τον εκπροσώπησε για δέκα χρόνια. Από το 2008 έως το 2017 -έκτοτε τον εκπροσωπεί ο Πίνι Ζαχάβι.

Δηλαδή, ο Κουχάρσκι είναι αυτός που ανακάλυψε τον Λεβαντόφσκι στα 19 και που διαπραγματεύτηκε για εκείνον τη μεταγραφή από τη Ζνιτς στη Λεχ Πόζναν (για 327.000 ευρώ), από εκεί για την Μπορούσια (για 4.500.000 ευρώ) και από εκεί στην Μπάγερν -όπου για τον πρώτο χρόνο πήρε 10.125.000 ευρώ.

Δυο χρόνια αφότου αποφάσισαν να 'χωρίσουν' τα τσανάκια τους, βρίσκονται στα δικαστήρια, με την Spiegel να 'χει και το λόγο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport.pl -που προηγήθηκε- ο Κουχάρσκι αξίωσε χρήματα (8.500.000 ευρώ) ως αποζημίωση, για 'ζημιά' που όπως είπε του προκάλεσε ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην ατζέντη του για εκβιασμό. Η Spiegel έγραψε πως ο superstar της Μπάγερν, του ζήτησε λεφτά για να μην αποκαλύψει πληροφορίες που τον αφορούν και 'πλήττουν' τη φήμη του. Εννοούσε πως 'κρύβει' χρήματα από το γερμανικό κράτος.

Eίχε προηγηθεί μήνυση του ατζέντη προς τον παίκτη -και τη σύζυγο του, Άννα- ότι πήραν εκατομμύρια ευρώ από την εταιρία που 'χαν δημιουργήσει μαζί (RL Management) για προσωπικούς λόγους, χωρίς καν να τον ρωτήσει. To είχε προσδιορίσει στα 9.000.000 ευρώ. Η δικηγόρος του παίκτη, Μόνικα Μποντάροβιτς διέψευσε πως έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του superstar της Μπάγερν. Πρόσθεσε πως ο αντίδικος επιχείρησε να τα βρουν οι δυο του εξωδικαστικώς, κάτι που δεν ήθελε και ο Λεβαντόφσκι (ο οποίος έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τις προσεγγίσεις -τις οποίες αρνήθηκε γιατί δεν έκανε ό,τι του καταλογίζει ο ατζέντης) και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δηλαδή, εκείνοι.

Σύμφωνα με την Μποντάροβιτς (που έστειλε επιστολή στη Spiegel για να διορθώσει κάποια στοιχεία του ρεπορτάζ), ο Λεβαντόφσκι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι επιδίωξε να αγοράσει τις μετοχές του Κουχάρσκι, από την εταιρία που 'χαν στήσει, ώστε να χωρίσουν φιλικά, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν επιτυχείς. Για το τέλος σου άφησα την είδηση πως ο παίκτης παρέδωσε -πριν τρεις εβδομάδες- τη διατριβή του, για να πάρει το master προπονητή από το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας. Είχε για τίτλο "RL9: o δρόμος προς τη δόξα" και περιεχόμενο την καριέρα του. Μεταξύ όσων έγραψε ήταν και ότι τα πολλά χρήματα προκαλούν διαφωνίες και προβλήματα στο ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK