Ο Ρόναλντ Γκόμες στο Contra.gr

Ο Ρόναλντ Γκόμες είναι ίσως ο καλύτερος Κοσταρικανός παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Για τέσσερις σεζόν τίμησε όσο λίγοι τη φανέλα του ΟΦΗ και αγαπήθηκε σαν Κρητικός στο Ηράκλειο. Το Contra.gr του έδωσε το λόγο για μία μίνι-ανάλυση του αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα αλλά και για....χαιρετίσματα στο αγαπημένο του Ηράκλειο.

Ο Ρόναλντ Γκόμες στο Contra.gr

Ρόναλντ, πως βλέπεις το παιχνίδι της Κυριακής;

Θα είναι πολύ δύσκολο. Είδα την Ελλάδα και στα τρία παιχνίδια της, διαθέτει πολύ καλή άμυνα και ποιοτική μεσαία γραμμή. Στην επίθεση έχει τον Σαμαρά που είναι χαρισματικός, μου αρέσει και ο Σαλπιγγίδης. Η Ελλάδα σίγουρα θα περιμένει αλλά και η Κόστα Ρίκα μην νομίζετε ότι θα ανοιχτεί, θα περιμένει και αυτή. Θα είναι κλειστό ματς και θα κριθεί στα λάθη. Αυτός που θα κάνει τα περισσότερα, θα χάσει.

Τι πιστεύουν στην πατρίδα σου για το ματς;

Δυστυχώς πιστεύουν ότι θα είναι εύκολο. Ξέρεις αν έχεις νικήσει την Ιταλία και την Ουρουγουάη, τότε η Ελλάδα σου φαίνεται αντίπαλος του χεριού σου. Από χθες αγωνίζομαι να τους πείσω ότι δεν είναι έτσι. Η Ελλάδα έχει πάρει Euro, έχει καλή ομάδα, δύσκολα τη νικάς. Πιστεύω ότι ο προπονητής και οι παίκτες μας θα το έχουν καταλάβει.

Η Κόστα Ρίκα παίζει με τρεις στόπερ πίσω. Θα εξακολουθήσει να παίζει έτσι;

Σίγουρα. Κοίτα, η επιλογή των τριών στόπερ προέκυψε εξ ανάγκης. Στα προκριματικά και στα φιλικά δεχθήκαμε πολλά γκολ. Ο προπονητής μας αναγκάστηκε να γυρίσει το σύστημα και να παίξει με τρία ψηλά παιδιά πίσω για να προστατεύσει την εστία. Αν πάντως η Ελλάδα παίξει με τρεις μπροστά όπως με την Ακτή, θα δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα, είναι δεδομένο.

Πως έχεις δει το Μουντιάλ μέχρι τώρα;

Εχει παίξει πολύ καλά η Γερμανία, μου αρέσουν επίσης πολύ οι ΗΠΑ αλλά και η Κολομβία που παίζει επιθετικά. Η Κολομβία παίζει το στιλ του ποδοσφαίρου που αγαπώ εγώ, γρήγορο και επιθετικό. Η Βραζιλία έχει τον Νεϊμάρ, αυτό τα λέει όλα αλλά όχι τόσο καλή ομάδα.

Θα πρότεινες σε κάποιο παίκτη από την πατρίδα σου να παίξει στην Ελλάδα;

Φυσικά. Επαιξα στην Ελλάδα όπως και οι Σολίς, Σεντένο και Ράιτ. Περάσαμε πολύ καλά, γιατί να μην το προτείνω λοιπόν; Ο Κάμπελ ήδη το έκανε και του βγήκε σε καλό.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους σου στο Ηράκλειο;

Τους αγαπώ να τους πείτε. Ο ΟΦΗ και το Ηράκλειο έχουν πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Ο κόσμος ειδικά. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα, την αγαπώ πολύ και θα την θυμάμαι πάντα, όπως και η οικογένειά μου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK