Ο Ροναλντίνιο "επέστρεψε" στην Παρί

Μετά από αρκετά χρόνια ο Ροναλντίνιο επισκέφτηκε την Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη το 2001. Τι είπε για την αγάπη του κόσμου και την Μονακό του Ζαρντίμ που δεν θα ξεχάσει ποτέ (VIDEO).

Ο Ροναλντίνιο "επέστρεψε" στην Παρί
Ronaldinho

Το καλοκαίρι του 2001 και μετά από ένα απίστευτο μεταγραφικό σίριαλ, η Παρί Σεν Ζερμέν έφερε στην Ευρώπη έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Φορώντας αρχικά το 21 στην πλάτη, ο Ροναλντίνιο έκανε το ντεμπούτο του στις 4 Αυγούστου του ίδιου έτους κόντρα στην Οσέρ του Τζιμπρίλ Σισέ, έχοντας στο πλευρό του τους Τζέι-Τζέι Οκότσα και Νικολάς Ανελκά.

Όπως επεισοδιακά ήρθε, έτσι και έφυγε. Δυο χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, που ήθελε αρχικά τον Μπέκαμ, αλλά της τον έκλεψε η Ρεάλ Μαδρίτης και τελικά στράφηκε στον Ρόνι. Τη συνέχεια την ξέρετε όλοι.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο 37άχρονος πλέον Ροναλντίνιο ( που όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στην Κοριτίμπα), επέστρεψε στο Παρίσι για να δώσει συνέντευξη και να βραβευτεί από τον σύλλογο.

"Όλοι λατρεύουν τις αναμετρήσεις με την Μαρσέιγ, κι εγώ είναι αλήθεια πως τα πήγα εξαιρετικά στα ντέρμπι. Έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, αλλά κόντρα στην Μαρσέιγ είναι... άλλο πράγμα", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Η Ευρώπη με έμαθε μέσα από αυτά τα παιχνίδια γιατί η Παρί ήταν η πρώτη μου ομάδα σε αυτή την ήπειρο. Είμαι χαρούμενος που η Παρί είναι πλέον ισχυρή, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ακόμα και στον κόσμο".

Για το ξεχωριστό ματς με την Μονακό, τόνισε: "Μου φέρνει πολλές μνήμες, γιατί πέτυχα το πρώτο μου γκολ κόντρα στην Μονακό. Ήταν το πρώτο μου τέρμα, ενώ με την ίδια ομάδα σκόραρε και το τελευταίο".

Συνολικά, ο Ροναλντίνιο φόρεσε τα χρώματα της Παρί σε 86 αναμετρήσεις, μετρώντας 25 γκολ από το 2001 μέχρι το 2003.

News 24/7

24MEDIA NETWORK