Ο Ρονάλντο δεν μπορεί πια να νικήσει ούτε το τείχος με εκτέλεση φάουλ

Ο Αντρέα Πίρλο ακόμη ελπίζει, όμως το 1/65 φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους απλά δικαιώνει πανηγυρικά την κουβέντα για την πραγματική ικανότητα του Πορτογάλου σταρ στις εκτελέσεις με τη μπάλα στημένη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Πόρτο στο 'Dragao', όπου η Γιουβέντους ηττήθηκε με σκορ 2-1 για την φάση των '16' του Champions League | 17/02/2021 ⓒ 2021 Luis Vieira/Associated Press
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Πόρτο στο 'Dragao', όπου η Γιουβέντους ηττήθηκε με σκορ 2-1 για την φάση των '16' του Champions League | 17/02/2021 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

H Σπέτσια ζόρισε για 62 λεπτά τη Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης (2/3), αλλά υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα των 'μπιανκονέρι', που με τέρματα των Μοράτα, Κιέζα και Ρονάλντο επικράτησαν με το τελικό 3-0. Τρίποντο που φέρνει την 'γηραιά κυρία' στην 3η θέση της Serie A, στο -3 από την δεύτερη Μίλαν και το -7 από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Την ίδια στιγμή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στο γκολ. Έφτασε τα 20 σε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και είναι πρώτος στον σχετικό πίνακα με δύο περισσότερα τέρματα από τον Ρομελού Λουκακού. Ο Πορτογάλος σταρ έχει πετύχει 27 γκολ σε 30 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και συνολικά 92 τέρματα σε 119 ματς από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους. Προφανώς και η απόφαση της ιταλικής ομάδας να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης προ τριετίας αντί 100 εκατ. ευρώ έχει δικαιωθεί πανηγυρικά, καθώς συν τοις άλλοις μαζί έχουν πανηγυρίσει ήδη δύο τίτλους πρωταθλητή.

Αν υπάρχει ένα μελανό σημείο στη σχέση τους, αυτό αφορά τις επιδόσεις του CR7 στις στημένες φάσεις. Και συγκεκριμένα τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Ο Ρονάλντο είχε επιδείξει τρομερή ικανότητα σε αυτό τον τομέα από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ουκ ολίγες φορές είχε σκοράρει με αυτό τον τρόπο, αφήνοντας με στόμα ανοικτό τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αφού πολλά από τα χτυπήματα του ήταν πραγματικά ασύλληπτα. To 'πρόβλημα' άρχισε να ξεδιπλώνεται στην παρουσία του με τη φανέλα της Ρεάλ, όπου σκόραρε μεν 32 γκολ από φάουλ αλλά σε σύνολο... 444 εκτελέσεων! Και φτάνοντας στο Τορίνο είναι λες και... ξέχασε εντελώς να βρίσκει έστω στόχο με την μπάλα στημένη.

Για του λόγου το αληθές, την τελευταία διετία πριν την άφιξη του Πορτογάλου στο 'Allianz Stadium' η Γιουβέντους είχε βρει δίχτυα σε 11 από τις 74 απευθείας εκτελέσεις φάουλ που είχε επιχειρήσει. Ποιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό του Ρονάλντο μέχρι σήμερα; Μόλις ένα γκολ σε 65 προσπάθειες! Η μοναδική φορά που ο 36χρονος διεθνής επιθετικός βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν τον περασμένο Ιούλιο, στο ντέρμπι με την Τορίνο, στην 81η εμφάνιση του με τη φανέλα της Γιουβέντους. Οι υπόλοιπες 64 εκτελέσεις του δεν ευδοκίμησαν... Μάλιστα οι 45 από αυτές -περισσότερες από τα 2/3- έχουν σταματήσει πάνω στο αντίπαλο τείχος.

Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 54 φορές στην καριέρα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως με τους 'μπιανκονέρι' αδυνατεί να το πράξει. Ο Αντρέα Πίρλο, που με τη σειρά του ως ποδοσφαιριστής μέτρησε 30 γκολ με αυτό τον τρόπο, παραδέχθηκε πως οι χαμένες προσπάθειες στις στημένες φάσεις έχουν γίνει εκνευριστικό στοιχείο στο παιχνίδι της ομάδας του, ωστόσο έσπευσε να ξεθαραρίσει πως ο Ρονάλντο δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις σε αυτό το κομμάτι.

"Τα γκολ από φάουλ είναι σημαντικά, μπορούν να καθορίσουν την τύχη ενός αγώνα, ειδικά κόντρα σε ομάδες που αμύνονται χαμηλά. Ο Κριστιάνο εξασκείται καλά και βελτιώνεται. Μοιάζει αποφασισμένος και πεπεισμένος πως σύντομα θα σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ", υποστήριξε ο προπονητής της Γιουβέντους. Το ερώτημα βέβαια είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το 'σύντομα' ως έννοια του χρόνου αφού από το 2015 μέχρι σήμερα, παίκτες όπως οι Νεϊμάρ, Γουίλιαν, Παρέχο, Παγέτ, Ντι Μαρία, Κολάροβ, Γκριεζμάν (ο Μέσι δεν χρειάζεται να μπει καν στην κουβέντα) έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ από τον CR7 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Ακόμη και οι Πιάνιτς, Ντιμπάλα το έχουν καταφέρει, με τον τελευταίο να βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ της Γιουβέντους αλλά να μην... πλησιάζει την μπάλα στα στημένα όταν στο γήπεδο βρίσκεται ο Ρονάλντο. Ο Αργεντίνος μάλιστα είχε δηλώσει το 2019 ότι "ξέρουμε πως πάει. Υπάρχει ο Κριστιάνο. Οι υπόλοιποι απλά στεκόμαστε εκεί για να βγάλουμε μια ωραία φωτογραφία"!

Ο Ρονάλντο παραμένει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ (12) από εκτελέσεις φάουλ στο Champions League και σίγουρα έχει χαρίσει ορισμένα εντυπωσιακά τέρματα με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο η κουβέντα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και δικαιώνεται πανηγυρικά με την παρουσία του Πορτογάλου στη Γιουβέντους, συνηγορεί στο γεγονός πως στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρξε σπεσιαλίστας σε αυτό τον τομέα.

"Ξέχωρα από τα φάουλ, ο Ρονάλντο παραμένει τρομακτικός στα τελευταία 25 μέτρα", έγραψε με χιουμοριστική διάθεση ο Κλάουντιο Μαρκίζιο στο twitter, αλλά μάλλον αυτή είναι και η αλήθεια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK