Ο Ρονάλντο έχει δύο σωστές ημερομηνίες γέννησης

Ο Ρονάλντο γιορτάζει τα γενέθλιά του στις 18 Σεπτεμβρίου. Και τα γιορτάζει και στις 22 του μήνα, εξαιτίας ενός μπερδέματος που κρατάει πολλά χρόνια τώρα.

O Ρονάλντο πανηγυρίζει ένα γκολ του σε αναμέτρηση της Ίντερ με την Φιορεντίνα στο San Siro
O Ρονάλντο πανηγυρίζει ένα γκολ του σε αναμέτρηση της Ίντερ με την Φιορεντίνα στο San Siro AP PHOTO/CARLO FUMAGALLI

Πόσο δύσκολο είναι να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου την ημερομηνία γέννησής σου; Αν είσαι μέλος της εθνικής νέων της Νιγηρίας, πολύ δύσκολο. Αν είσαι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όμως; Ο Ρονάλντο έχει αυτό το πρόβλημα και μαζί του τα διεθνή ΜΜΕ κι οι ποδοσφαιρικοί φορείς, που δεν γνωρίζουν πότε να του ευχηθούν. Και το κάνουν σε οποιαδήποτε εύκαιρη ημερομηνία.

Μία εξ αυτών είναι η σημερινή. Η 18η Σεπτεμβρίου είναι μία από τις ημερομηνίες γέννησης του 'φαινομένου'. Για παράδειγμα, η αγγλική έκδοση της Wikipedia θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος βετεράνος γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1976 και κατά συνέπεια αρκετά ΜΜΕ (και όχι μόνο) υιοθετούν αυτήν την πληροφορία.

Ο Ρονάλντο έχει δύο σωστές ημερομηνίες γέννησης

Έρχεται, όμως, η πορτογαλική έκδοση της Wikipedia, δηλαδή εκείνη της γλώσσας του Ρονάλντο, η οποία τοποθετεί τα γενέθλιά του 4 ημέρες αργότερα. Συγκεκριμένα, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976. Η ηλικία δεν αλλάζει ουσιαστικά, όμως αλλάζουν τα γενέθλια. Λόγω και γλώσσας, αυτή η ημερομηνία έχει μικρότερη... πέραση στα ΜΜΕ.

Ο Ρονάλντο έχει δύο σωστές ημερομηνίες γέννησης

Ένα από τα θύματα του συγκεκριμένου διχασμού είναι η ίδια η UEFA, η οποία επίσης δεν ξέρει πότε γεννήθηκε ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει αγωνιστεί στις διοργανώσεις της. Κάποια έτη του εύχεται στις 18 Σεπτεμβρίου, κάποια στις 22 του μήνα.

Ο Ρονάλντο έχει δύο σωστές ημερομηνίες γέννησης
Ο Ρονάλντο έχει δύο σωστές ημερομηνίες γέννησης

Παλαιότερα, Ίντερ και Μίλαν, δύο από τις πρώην ομάδες του 'φαινομένου' είχαν έρθει σε... διαμάχη στο twitter σχετικά με τα γενέθλιά του, αφού η μία του ευχήθηκε στις 18 και η άλλη στις 22!

Πού οφείλεται όλο αυτό το μπέρδεμα; Σε μία γνώριμη κατάσταση που ισχύει σε όλες τις χώρες και δη σε νέους γονείς που διαμένουν σε χωριά και όχι σε πόλεις. Ο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά η μητέρα του δήλωσε στο ληξιαρχείο τη γέννηση στις 22 Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου στα επίσημα έγγραφα υπάρχει αυτή ως ημερομηνία γέννησης. Όσο για το πότε γιορτάζει πραγματικά, αν κρίνουμε από τα social media του, προτιμάει να γιορτάζει στις 22 Σεπτεμβρίου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK