Ο Ρονάλντο έβαλε πλάτη για τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας

Η πανδημία έχει 'γονατίσει' οικονομικά τις ομάδες των χαμηλών κατηγοριών στην Πορτογαλία και η πρωτοβουλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, που βρήκε ανταπόκριση στους συμπαίκτες του στην εθνική, μπορεί να αποδειχθεί σανίδα σωτηρίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προέτρεψε τους συμπαίκτες του στην εθνική Πορτογαλίας να δωρίσουν όλοι μαζί το 50% από το πριμ πρόκρισης στο Euro 2020, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα διατεθεί για τις ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ελέω της πανδημίας. (AP Photo/Francisco Seco)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προέτρεψε τους συμπαίκτες του στην εθνική Πορτογαλίας να δωρίσουν όλοι μαζί το 50% από το πριμ πρόκρισης στο Euro 2020, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα διατεθεί για τις ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ελέω της πανδημίας. AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η πανδημία του κορονοϊού έχει 'παραλύσει' το ποδόσφαιρο. Την στιγμή που οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη αγωνίζονται να μειώσουν την τεράστια οικονομική χασούρα, οι ομάδες μικρότερου βεληνεκούς παλεύουν να μην... βαρέσουν κανόνι.

Με τα έσοδα πλέον στο μηδέν, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έτσι μοιάζει εξαιρετικά αξιέπαινη η πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της εθνικής Πορτογαλίας, που αποφάσισαν να δωρίσουν το 50% του πριμ τους για την πρόκριση στο Euro 2020 σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών της Πορτογαλίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Μέσω του instagram μάλιστα, ο Μπερνάρντο Σίλβα αποκάλυψε πως ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που μίλησε στους συμπαίκτες του, προτρέποντας τους να υιοθετήσουν την πρόταση του για την συγκεκριμένη δωρεά. Φυσικά κανείς δεν αρνήθηκε.

"Στην πραγματικότητα ήταν ο Κριστιάνο που πριν από λίγες μέρες έριξε την ιδέα να δωρίσουμε μέρος από τα μπόνους πρόκρισης στο Euro. Έτσι λοιπόν όλοι οι διεθνείς θα κάνουμε δωρεά το 50% του πριμ. Ο Κριστιάνο συνηθίζει να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο", τόνισε χαρακτηριστικά ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει ήδη μια δωρεά 1 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία της Λισσαβώνας και του Οπόρτο, με τα οποία θα δημιουργηθούν νέες κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο Πορτογάλος σταρ έχει ήδη συμφωνήσει να μην πληρωθεί 4 μισθούς από τη Γιουβέντους, βοηθώντας τον ιταλικό σύλλογο να μειώσει την τεράστια οικονομική ζημιά που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK