Ο Ρονάλντο προτιμούσε να μη νικήσει η Γιουβέντους τη Μίλαν

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε αλλαγή για πρώτη φορά τόσο νωρίς και αποχώρησε από το γήπεδο, χωρίς να υπολογίζει τον Μαουρίτσιο Σάρι. Η Γιουβέντους νίκησε τη Μίλαν χωρίς εκείνον. Τον χρειάζεται τελικά;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους σε στιγμιότυπο κόντρα στην Μπολόνια για τη Serie A 2019-2020 στο 'Άλιαντς Στέιντιουμ', Τορίνο, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους σε στιγμιότυπο κόντρα στην Μπολόνια για τη Serie A 2019-2020 στο 'Άλιαντς Στέιντιουμ', Τορίνο, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Γιουβέντους είχε συγκεντρώσει ήδη 29 βαθμούς στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Serie A, η Μίλαν είχε μόλις 13. Για πρώτη φορά στην ιστορία η απόσταση πριν από ένα τέτοιο ντέρμπι ήταν τόσο μεγάλη, έφτανε τους 16 βαθμούς. Και στα υπόλοιπα επίπεδα, βέβαια, η απόσταση ήταν αβυσαλλέα. Οι παίκτες της Γιουβέντους αριθμούσαν 1.252 συμμετοχές στο Champions League, οι της Μίλαν μόλις 121. Το μισθολογικό κόστος των 'μπιανκονέρι' φτάνει τα 300.000.000 ευρώ, εκείνο των 'ροσονέρι' περιορίζεται στα 115.000.000. Αν υπάρχει αυτή η απόσταση μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων του κάλτσιο, γιατί δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο; Κι αν τελικά η Γιουβέντους, πρωταθλήτρια Ιταλίας από το 2012 μέχρι σήμερα, είναι τόσο ανώτερη, γιατί δυσκολεύτηκε να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της Μίλαν στο ντέρμπι του 'Άλιαντς Στέιντιουμ'; Και κυρίως, γιατί για να φτάσει στη νίκη, έπρεπε να διώξει από τον αγωνιστικό χώρο τον κορυφαίο παίκτη που φόρεσε τη φανέλα της τα τελευταία χρόνια;

"Η αλήθεια είναι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει ντριμπλάρει αντίπαλο εδώ και 3 χρόνια", υποστήριξε δηκτικά ο Φάμπιο Καπέλο στο 'Sky Italia' και συνέχισε: "Θυμάμαι όταν περνούσε τους παίκτες και τους άφηνε σύξυλους. Αν ήμουν στη θέση του Μαουρίτσιο Σάρι, θα τον προσέγγιζα στα αποδυτήρια. Θα του έλεγα ότι πρέπει να δείχνει σεβασμό στους συμπαίκτες και όταν τον αντικαθιστώ, είναι επειδή θέλω να κερδίσω το παιχνίδι".

Η συμπεριφορά του Πορτογάλου όταν έγινε αλλαγή προκάλεσε μεγαλύτερες συζητήσεις από τη νίκη αυτή καθαυτή. Για πρώτη φορά αντικαθίσταται τόσο νωρίς στους 'μπιανκονέρι', μόλις στο 55ο λεπτό, για πρώτη φορά γίνεται αλλαγή σε διαδοχικά παιχνίδια, αφού είχε προηγηθεί η μεσοβδόμαδη, στον αγώνα κόντρα στη Λοκομοτίβ στη Μόσχα για το Champions League. Κοινή συνισταμένη και στα δύο παιχνίδια, ο παίκτης που πήρε τη θέση του Ρονάλντο. Κοινή συνισταμένη και στα δύο παιχνίδια, η Γιουβέντους βρήκε το νικητήριο γκολ χωρίς τον Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο.

Ο φετινός Πάουλο Ντιμπάλα δεν έχει σχέση με τον περσινό. Ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκει καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο υπό τις οδηγίες του Σάρι, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται στην ίδια ενδεκάδα με τον CR7. Πέρυσι, σε 42 αγώνες είχε 10 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, φέτος σε 14 αγώνες έχει 5 γκολ και 3 ασίστ. Ένα από τα τέρματα ήταν και το νικητήριο κόντρα στη Μίλαν, με μία πανέμορφη ατομική ενέργεια, που προήλθε από μία πανέμορφη ομαδική ενέργεια. "Κανείς δεν περιμένει ότι μπορώ να σκοράρω με το δεξί πόδι. Εκεί βρέθηκε η μπάλα και έπρεπε να εκτελέσω με το δεξί. Ευτυχώς, πήγε καλά", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 25χρονος διεθνής βρίσκει την προπέρσινη φόρμα του και σε αυτό τεράστιο ρόλο παίζει ο 'φουνταριστός' αυτής της ομάδας αλλά και της εθνικής του, Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Από τις... ικεσίες των ανθρώπων του συλλόγου, στο ημίχρονο φιλικών αγώνων προετοιμασίας το καλοκαίρι, να αποδεχθεί πρόταση δανεισμού της Ρόμα, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι των πλάνων του Σάρι, όπως συνέβη και κατά τη συνύπαρξή τους στη Νάπολι την περίοδο 2013-2016, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2015-2016, όταν σκόραρε 36 φορές σε 35 αγώνες Serie A και πήρε μεταγραφή 90.000.000 ευρώ στη Γιουβέντους.

Ακόμα και ο Ντόουγκλας Κόστα, ο παίκτης που σημείωσε το καθοριστικό γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Λοκομοτίβ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δικαιωματικά διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα της Γιουβέντους, μαζί με τους Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να κάνει χώρο πιο συχνά ο Ρονάλντο, ιδέα η οποία δεν αρέσει στον Πορτογάλο, όπως φαίνεται και από την αντίδρασή του όταν έγινε αλλαγή την Κυριακή. Ο 34χρονος Πορτογάλος έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση σε προπονητή ή πάγκο, κίνηση που βάσει εσωτερικού κανονισμού της ομάδας επισύρει πρόστιμο. "Άσε με", φαίνεται να είπε στον προπονητή του, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά πλάνα, καθώς όδευε προς τα αποδυτήρια.

Ο Ρονάλντο προτιμούσε να μη νικήσει η Γιουβέντους τη Μίλαν

Ύστερα από τον αγώνα, το μόνο που έκανε ήταν μια μικρή αναφορά στα ιταλικά, στο instagram: "Δύσκολο παιχνίδι, σημαντική νίκη". Ακολούθησαν ποσταρίσματα γι' αυτό που τον απασχολεί περισσότερο τον τελευταίο καιρό, η οικογένειά του και η προβολή της. "Ο Ρονάλντο δεν είναι πρόβλημα, το αντίθετο. Πρέπει να τον ευχαριστούμε επειδή έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ομάδας, αν και δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Είχε ένα πρόβλημα με το γόνατο τις τελευταίες 20-25 ημέρες, ύστερα από ένα χτύπημα στην προπόνηση. Πολλοί άλλοι παίκτες θα έλεγαν ότι δεν μπορούν να παίξουν, όμως εκείνος έπαιξε, παρότι είχε δυσφορία. Σε έναν προπονητή αρέσει όταν ένας παίκτης έχει οργή για 5 λεπτά, επειδή τον έκανε αλλαγή", επιχείρησε να ρίξεις τους τόνους ο Ιταλός τεχνικός.

Τα λόγια του Σάρι 'πυροδοτούν' αρκετά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα γιατί αγωνιζόταν ο Πορτογάλος με πρόβλημα στο γόνατο. Η απόδοση του Ρονάλντο το τελευταίο διάστημα δεν συνάδει με την αξία του και το μαρτυρούν οι αριθμοί, αφού τον τελευταίο μήνα έχει ένα γκολ και μία ασίστ σε 5 αγώνες. Απέναντι στη Μίλαν ήταν τόσο ακίνδυνος για τα δεδομένα του, που οι διαλυμένοι 'ροσονέρι' βρήκαν το θάρρος να επιτεθούν, αφήνοντας ακάλυπτα τα μετόπισθεν. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους με ίδιες τελικές (13-13), δύο παραπάνω εύστοχες (5-7) και παρόμοια κατοχή μπάλας (53% οι γηπεδούχοι, 47% οι φιλοξενούμενοι), στατιστικά που υποδηλώνουν ισορροπημένο αγώνα.

Ο Βόιτσιεχ Στσέσνι ήταν ο MVP με τις 7 επεμβάσεις του και δη εκείνη στο 1ο ημίχρονο σε κεφαλιά του Λούκας Πακετά, ενώ λίγο αργότερα και ο Κρίστοφ Πιόντεκ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του συμπατριώτη του, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Το πεδίο έμεινε ανοιχτό για τον Ντιμπάλα, ο οποίος όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ρονάλντο, απέφυγε σαν σταματημένο τον Αλέσιο Ρομανιόλι, πλάσαρε τον (επίσης θετικό) Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και έγραψε το τελικό 1-0, που επανέφερε τη Γιουβέντους στην κορυφή. Ο Ρονάλντο είχε φύγει και δεν είδε αυτό το γκολ. Ίσως προτιμούσε να μην είχε μπει καν, αφού αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν ακόμα στον αγωνιστικό χώρο ως πρωταγωνιστής.

Θα αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK