O Ρονάλντο ψάχνει τις γυναίκες που τον τάιζαν στη Λισαβόνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταλύει το 'ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος'. Θα εντοπίσει ο Πορτογάλος σούπερσταρ την Έντνα και τις φίλες της; Διότι ο Πιρς Μόργκαν διέψευσε την πρώτη που εμφανίστηκε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλτο αναζητά τις τρεις γυναίκες που του παρείχαν φαγητό ενόσω του έλειπαν λεφτά στη Λισαβόνα
Ο Κριστιάνο Ρονάλτο αναζητά τις τρεις γυναίκες που του παρείχαν φαγητό ενόσω του έλειπαν λεφτά στη Λισαβόνα COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Τον Ιούνιο του 2012 ο πολυγραφότατος Πιρς Μόργκαν απορούσε στο twitter "αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μεγαλύτερος κυνηγός δόξας στον κόσμο ή απλώς ένας 80 εκατομμυρίων λιρών που αστοχεί σε πέναλτι". Πριν από δύο ημέρες, στις 18/9 του 2019, ο Άγγλος δημοσιογράφος - celebrity βρισκόταν απέναντι από τον Πορτογάλο και κατάφερνε ό,τι ουδείς άλλος είχε πετύχει: να τον 'αποδομήσει'. Εισέβαλε μέσα του και 'ρούφηξε' έως το μεδούλι κάθε πληροφορία που είχε προετοιμαστεί να ζητήσει. Σε κάθε περίπτωση, η συναίνεση του 34χρονου επιθετικού ήταν απαραίτητη. Στην πιο ώριμη φάση της ζωής του ένιωθε την ανάγκη να μιλήσει για εκείνα που δεν είχε τολμήσει. Το tweet που ακολούθησε της εξομολογητικής συνέντευξης το επικύρωνε με πάσα βεβαιότητα.

Ισχυρίστηκε πως είχε απολαύσει κάθε στιγμή αυτής κι ας χρειάστηκε ν' αποκαλύψει απόκρυφες πτυχές της ζωής του. Δεν ήταν πια ο σταρ που μιλούσε αποστειρωμένα πίσω από μια γυάλα, αποστασιοποιημένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Έμοιαζε με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που συνομιλούσε απελευθερωμένα μ' έναν φίλο.

Αν ο Ρονάλντο χρησιμοποίησε το βήμα που του δόθηκε για να πλάσει και να πλασάρει την εικόνα ενός συγκροτημένου ανδρός, κόντρα στη φιγούρα του απόμακρου ποδοσφαιροαστέρα, η προσπάθειά του απέδωσε αδιαπραγμάτευτα. Ας κρατήσουμε πως δεν υπέβοσκε οποιαδήποτε μορφής δόλου πίσω από την αποκωδικοποίηση του χαρακτήρα του και το ξεκλείδωμα του σφραγισμένου κόσμου του. Πώς δεν το υποκρινόταν τον 'cool' τύπο. Πως έκλαψε αληθινά.

Ας (απο)δεχθούμε την αλήθεια ενός παιδιού που ήρθε αντιμέτωπος με τη σκληρότητα μιας καθημερινότητας μακριά από την 6μελή οικογένειά του, τη μαγείρισσα μητέρα του, τον κηπουρό πατέρα του και τα τρία αδέρφια του. Όπως η πείνα, αφότου από τη Μαδέιρα για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα. Μια περίπλοκη συνθήκη που τον οδήγησε ως και στην αναζήτηση τροφής για την επιβίωση.

Η διήγησή του άκρως περιγραφική και λεπτομερής: "Όταν ήμουν παιδί, στα 11-12, δεν είχαμε χρήματα. Ζούσαμε στο ίδιο μέρος που ζούσαν κι άλλοι παίκτες. Οι νέοι. Έβλεπα την οικογένειά μου κάθε τρεις μήνες. Ήταν σκληρό. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος χωρίς την οικογένειά μου. Αργά την νύχτα, στις 22:30-23:00, ήμασταν πεινασμένοι. Είχαμε ένα κατάστημα των McDonald's δίπλα στο γήπεδο που διαμέναμε και πάντα πηγαίναμε στην πίσω πόρτα και χτυπούσαμε ζητώντας μήπως έχει απομείνει κάποιο μπέργκερ".

Ευτυχώς για τον μικρό Κριστιάνο και τους φίλους του, άλλα παιδιά της ηλικίας του στην ίδια κατάσταση, οι εργαζόμενες ήταν φιλεύσπλαχνες. "Η Έντνα και άλλες δύο κοπέλες, ήταν απίστευτες, ήταν πάντα", συμπλήρωσε κάνοντας έκκληση για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Θα είδε να τις συναντήσει ξανά. "Μιλάω με κάποιους ανθρώπους στην Πορτογαλία προσπαθώντας να εντοπίσουμε που είναι τα κορίτσια, γιατί δεν τα έχω βρει. Αυτό το κατάστημα έκλεισε. Ελπίζω ότι αυτή η συνέντευξη θα βοηθήσει να βρούμε τα κορίτσια αυτά. Θέλω να τις προσκαλέσω στο Τορίνο ή στη Λισαβόνα, να δειπνήσουν μαζί μου, γιατί θέλω να το ανταποδώσω γιατί δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή".

Η πρώτη ανταπόκριση είχε αστερίσκο

Ο Ρονάλντο εκδήλωνε την ανάγκη ανταπόδοσης. Τώρα που είναι μεγάλος και τρανός, σχεδόν 25 χρόνια μετά. Είχε μόνο ένα όνομα στη διάθεσή του και μια διεύθυνση (του καταστήματος) που δεν συνεισφέρει στην έρευνά του. Η συνέντευξη και η διασπορά της επιθυμίας του στο διαδίκτυο ήταν η έσχατη επιλογή.

Η Πάουλα Λέκα υποστήριξε πως ήταν μία από τις τρεις γυναίκες. Βγήκε στον αέρα του 'Renascenca' και έδωσε τη δική της εκδοχή. "Εμφανίζονταν μπροστά στον πάγκο και όταν περίσσευαν μπέργκερς ο υπεύθυνος μάς έδινε την άδεια να τα δώσουμε. Ένα από τ' αγόρια ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν πιθανόν ο πιο ντροπαλός. Αυτό συνέβαινε σχεδόν κάθε βράδυ", αναπόλησε. Έχει μάρτυρα τον άνδρα της ο οποίος "το ήξερε, γιατί κάποιες φορές ερχόταν να πάρει από τη δουλειά το βράδυ και τον είχε δει". Αντίθετα ο γιος της ένας σύγχρονος άπιστος Θωμάς. "Θεωρούσε πως ήταν ψέμα γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί τη μητέρα του να δίνει χάμπουργκερ στον Κριστιάνο Ρονάλντο".

Η ίδια επεσήμανε τέλος πως "είναι ευχάριστο το γεγονός πως γυρίζει πίσω σε κάτι που έγινε τόσα χρόνια πριν. Αποδεικνύει την ταπεινότητά του. Τουλάχιστον τώρα οι άνθρωποι γνωρίζουν πως δεν ήταν ένα δημιούργημα. Αν με καλέσει για φαγητό, θα πάω σίγουρα. Το πρώτο πράγμα που θα του πω είναι ευχαριστώ και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουμε το χρόνο να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές".

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου αναρωτιούνται αν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται περισσότερο για την Ευρώπη ή για το ελληνικό πρωτάθλημα μετά το 2-2 με την Τότεναμ:


News 24/7

24MEDIA NETWORK