Ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν ήταν μέλος της ΠΕΦΟ Αμαδόρα

Ολυμπιακός και Ρούμπεν Σεμέδο γνώριζαν από την πρώτη μέρα την φύση της σχέσης τους. Όπως και την πιθανότητα να μην κρατήσει πολύ. Η δεδομένη επιθυμία του Πορτογάλου, το πάνω χέρι των 'ερυθρολεύκων' και η κάβα του Μαρτίνς θα ορίσουν τις εξελίξεις.

O Ρούμπεν Σεμέδο κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
O Ρούμπεν Σεμέδο σε μια προσπάθεια του στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί τα πρωταθλήματα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη, μπορεί να μην υπάρχει για την ώρα σαφή εικόνα για το τι θα ισχύσει την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο τα ως τώρα αγωνιστικά πεπραγμένα είναι αρκετά για να τοποθετήσουν αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού στη λίστα συλλόγων του εξωτερικού.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ρούμπεν Σεμέδο, που δήλωσε στην Record "αν είναι πιθανό να φύγω από τον Ολυμπιακό; Σε αυτή τη φάση, όλα είναι πιθανά. Έχω ξαναπεί ότι θέλω να παίξω σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα". Τοποθέτηση που κάθε άλλο πρέπει να ξενίζει. Ποια είναι τα δεδομένα λοιπόν στην σχέση Ολυμπιακού - Σεμέδο για το μέλλον της συνεργασίας τους;

Και οι δύο ήξεραν τι ήθελαν

Όταν η πλευρά των 'ερυθρολεύκων' έδωσε τα χέρια με αυτή του Πορτογάλου στόπερ το περασμένο καλοκαίρι, όλοι ήξεραν που αποσκοπεί αυτή η συνεργασία. Ο Ολυμπιακός επένδυσε σε έναν παίκτη που είχε την ποιότητα να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του άμεσα. Να μπει στους ομίλους του Champions League και να επιστρέψει στους τίτλους. Γνώριζαν στο λιμάνι πως έβαζαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που υπό νορμάλ συνθήκες ήταν εντελώς εκτός εμβέλειας Super League. Άλλοι ήταν οι λόγοι που έφεραν τον Σεμέδο στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή οι 'ερυθρόλευκοι' γνώριζαν επίσης ότι εφόσον η συνεργασία με τον Σεμέδο κυλούσε αρμονικά και με επιτυχία, αυτομάτως ο Πορτογάλος στόπερ θα αποτελούσε μεταγραφικό στόχο συλλόγων του εξωτερικού. Θα ήταν ουτοπικό να πίστευε κανείς πως ο Σεμέδο θα έμενε για χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό έχουν αποδείξει πως είναι ρεαλιστές. Ήξεραν την εξέλιξη, επομένως μόνο άβολα δεν αισθάνονται ακούγοντας τον Πορτογάλο στόπερ να αφήνει ανοικτή την πόρτα μετακόμισης του σε ένα περισσότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Μετά από έναν χρόνο συνεργασίας, επί της ουσίας τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Σεμέδο, έχουν πάρει από την σχέση τους αυτό που υπολόγιζαν: οι μεν Πειραιώτες εξαργύρωσαν την αγωνιστική αξία του παίκτη πετυχαίνοντας τους στόχους της σεζόν, ο δε Πορτογάλος βρήκε την ομάδα που τον στήριξε για να επιχειρήσει το come back στο υψηλό επίπεδο.

Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός

Ωστόσο, όπως σε κάθε μορφή σχέσης, έτσι και σε αυτή υπάρχει αυτός που έχει το πάνω χέρι. Και είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες πλήρωσαν 4,5 εκατ. ευρώ στην Βιγιαρεάλ το περασμένο καλοκαίρι για τα δικαιώματα του Σεμέδο, που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Πρόθεση του Πορτογάλου στόπερ είναι να παίξει σε καλύτερο πρωτάθλημα, πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να μην σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του.

Όμως αυτό θα γίνει με τους όρους των 'ερυθρολεύκων'. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανενός είδους πίεση, ούτε θα δεχθεί μια μη συμφέρουσα για τον σύλλογο συμφωνία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την επιθυμία του παίκτη. Οι Πειραιώτες διαθέτουν ένα περιουσιακό στοιχείο και φυσιολογικά θα ψάξουν το οικονομικό κέρδος για να το αποχωριστούν.

Στην Πορτογαλία κάνουν λόγο για μια μεταγραφή που μπορεί να στοιχίσει 10 εκατ. ευρώ. Δύσκολα θα έμπαινε σε διαδικασία συζήτησης ο Ολυμπιακός σε αυτό το νούμερο. Άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή 27 ετών, που μάλιστα έχει επιστρέψει στα πλάνα της εθνικής Πορτογαλίας. Σίγουρα τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο κορονοϊός στην αγορά δεν ευνοούν μεγάλα οικονομικά deal. Όμως στον Πειραιά έχουν χτίσει μια φήμη ομάδας που πουλάει μεν αλλά το κάνει ακριβά, έτσι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μια ενδεχόμενη πώληση του Σεμέδο αν προηγουμένως δεν δώσουν μάχη για το μέγιστο δυνατό όφελος. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί πως ούτως ή άλλως, ο Ολυμπιακός δεν 'καίγεται' να δώσει σώνει και ντε τον παίκτη.

Έχει κάβα ο Μαρτίνς

Σε τέτοιες περιπτώσεις η άποψη του προπονητή μπορεί να παίξει μικρό ή και κανέναν ρόλο. Σίγουρα όλο και πιο σπάνια μπορεί να φρενάρει τις εξελίξεις. Ειδικά αν μιλάμε για τέτοια ποσά και μια ελληνική ομάδα. Τι συμβαίνει ωστόσο στην προκειμένη; Ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμούσε διακαώς και υπέγραφε μια χέρια - πόδια την απόκτηση του Σεμέδο πέρσι το καλοκαίρι. Πάνω σε αυτόν έχτισε την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού, τον εμπιστεύτηκε σε όλα τα σημαντικά ματς. Ο συμπατριώτης του στόπερ δεν απέφυγε τις... κουτσουκέλες. Εντός κι εκτός γηπέδου. Ωστόσο στο ζύγι, δικαίωσε τον προπονητή του και όσους τον στήριξαν.

Στην πορεία της σεζόν ωστόσο προέκυψε ένας άλλος στόπερ, που άφησε έκπληκτο τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Ο Ουσεϊνού Μπα. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα του Σενεγαλέζου στόπερ, που εντυπωσίασε ακόμη και σε ματς εξαιρετικά απαιτητικά, πολύ υψηλού επιπέδου, παρά την δεδομένη απουσία παραστάσεων και την απειρία του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι από τους προπονητές που δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Αν του έλεγε κάποιος ότι ο Ολυμπιακός θα πορευθεί τη νέα σεζόν με τα ίδια πρόσωπα στο κέντρο άμυνας, θα έκανε... κωλοτούμπες. Αν όμως ήταν υποχρεωμένος να αποχωριστεί κάποιον, η τελευταία του επιλογή θα ήταν ο Μπα. Δεν θα ήθελε να μπει στην διαδικασία να χάσει με τίποτα τον Σενεγαλέζο. Όχι φυσικά πως θεωρεί απλή υπόθεση να αντικαταστήσει τον Σεμέδο ή ακόμη και τον Σισέ, ωστόσο θεωρεί ότι ο Μπα έχει τεράστια περιθώρια εξέλιξης, ενώ ο υπάκουος χαρακτήρας του είναι κάτι που αρέσει πολύ στον Μαρτίνς.

Αυτά εν πολλοίς είναι τα δεδομένα που ισχύουν στην περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος δεν ήταν μέλος της... ΠΕΦΟ Αμαδόρα για να σκέφτεται την δια παντός παραμονή του στα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός δεν ζούσε ποτέ στην ουτοπία ότι μπορεί να κρατήσει για χρόνια τον παίκτη στο λιμάνι. Και ο Μαρτίνς θα μπορούσε να φανταστεί την ομάδα της επόμενης σεζόν χωρίς τον συμπατριώτη του στο κέντρο άμυνας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK