Ο Σάκχοφ έδειξε στον Γιαννίκη πόσο λάθος κάνει μαζί του

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον λυτρωτή Σάκχοφ, την περισσότερη εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να του δείχνει ο Γιαννίκης και την ΑΕΚ που γλύτωσε ημέρες γκρίνιας με σπουδαίο διπλό.

Ο Σάκχοφ έδειξε στον Γιαννίκη πόσο λάθος κάνει μαζί του
EUROKINISSI

Πόσο μπορεί να απέχει η επιστροφή σε γενικευμένη εσωστρέφεια από την εξασφάλιση της ηρεμίας μετά από δύο συνεχόμενα στραβά αποτελέσματα; Όσο το να θυμηθεί ένας προπονητής τον ποδοσφαιριστή που κατάφωρα αδικεί, βάσει της εικόνας που κατ' εξακολούθηση έχουν εκείνοι που εμπιστεύεται στους ίδιους χώρους. Ακόμα και όταν αυτό συμβαίνει ως η έσχατη λύση ή ενδεχομένως ως ένα απονενοημένο διάβημα στο μυαλό του.

Στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ομάδας, ο Γεβγέν Σάκχοφ είχε αγωνιστεί όλα κι όλα, μόλις 19 λεπτά. Έξι απέναντι στον Ατρόμητο και 13 κόντρα στο Βόλο, για λόγους σκοπιμότητας παρά ουσίας. Ακολούθησαν 3 ματς στα οποία ήταν καθηλωμένος στον πάγκο. Προφανώς το ίδιο προέβλεπε και το σχέδιο για το ματς με τον ΠΑΣ, μόνο που οι συγκυρίες το έφεραν έτσι ώστε η λάθος εκτίμηση του προπονητή να αποσύρει Σιμάνσκι και να φέρει τον Μάνταλο πιο πίσω και δίπλα στον Σιμόες, αποδείχθηκε ένα μεγάλο δώρο για τον ΠΑΣ στην προσπάθειά του να πάρει εκείνος τη νίκη.

Αυτή η αλλαγή που έφερε στο παιχνίδι τον μαχητικό Ανσαριφάρντ, κατέστησε την ΑΕΚ πολύ ευάλωτη στις θέσεις του κεντρικού άξονα και έτσι άρον-άρον ο προπονητής της ομάδας αναγκάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι τον Ουκρανό για να τακτοποιήσει λίγο την κατάσταση. Πράγματι αυτός ήταν ο ποδοσφαιριστής Ο οποίος στα λεπτά που έπαιξε, βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ να πάρει μέτρα προς την περιοχή του αντιπάλου και να δημιουργήσει καταστάσεις πίεσης και φάσεις για γκολ. Θα το είχε πετύχει νωρίτερα ο ίδιος, αν το κοντινό πλασέ του χτυπούσε δεν στην πλάτη του Βράνιες. Εν τέλει το έκανε σκοράροντας εκτός περιοχής, έστω και με δόση τύχης καθώς το σουτ του κόντραρε στο πόδι του Κάργα. Σημασία έχει ότι το δοκίμασε γιατί το πίστευε και δικαιώθηκε.

Ο μοναδικός χαφ της ΑΕΚ που ξέρει να πατάει περιοχή

Στα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Σάκχοφ έδειξε σε όλους μας -ελπίζουμε και στον προπονητή του- ότι κατέχει πολύ καλύτερα το ποδόσφαιρο πού παίζεται προς τα εμπρός από ότι ο Σιμάνσκι που μόνιμα σκύβει το κεφάλι και δίνει την μπάλα προς τα πίσω η πλάγια και ο Σιμόες που όμως κάνει χίλια άλλα πράγματα στο γήπεδο τα οποία είναι τόσο απαραίτητα.

Όλοι ξέρουμε, αναγνωρίζουμε και επισημαίνουμε πόσο εμφανής είναι η ανάγκη της ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο χαφ ποιότητας ώστε να ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο της, από την άλλη όμως πόσο άδικο είναι αλήθεια να έχει έναν καλό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της, πρωταθλητή πριν από τρεις σεζόν και με ικανότητα να παίζει κοντά στην αντίπαλη περιοχή σκοράροντας και βοηθώντας στην ανάπτυξη με ορθολογικό τρόπο, όμως να τον ακυρώνει;

Σύμφωνοι, ο Σάκχοφ δεν είναι γρήγορος, αλλά όχι και ότι δεν μπορεί στο επίπεδο της Α' Εθνικής να βοηθήσει. Δεν αντιλέγει κανείς ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από περισσότερη ποιότητα, αλλά όχι και να απαξιώνεται έτσι ένας παίκτης ο οποίος έχει πράγματα να της δώσει μέχρι να έρθει κάποιος καλύτερός του. Είναι μια κατάσταση αυτοχειρίας, στο βωμό ενός παιχνιδιού έντασης και πίεσης. Αλήθεια όμως, πρέπει σε όλα τα ματς να παίζεις με τον ίδιο τρόπο;

Νίκη αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης στο επόμενο ντέρμπι

Κατά τα άλλα, το διπλό της ΑΕΚ στα Γιάννενα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την εξασφάλιση της ηρεμίας της ομάδας και την αποφυγή έναρξης περίεργων συζητήσεων οι οποίες αναπόφευκτα έρχονται όταν υπάρχουν διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Και ακόμα περισσότερο όταν η εικόνα της ομάδας είναι τόσο προβληματική όσο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν την περιμένεις να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να κυριαρχήσει αλλά εκείνη δίνει στον αντίπαλο όλα τα δικαιώματα για να της πάρει το ματς.

Πληρώνει σε μεγάλο βαθμό το ντεφορμάρισμα του Τσούμπερ, όπως και το γεγονός ότι παραμένει ευάλωτη ανασταλτικά καθώς δέχθηκε γκολ για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι. Από την άλλη κρατά την υπέροχη παρουσία του Άμραμπατ σε ένα ματς που ο Μάνταλος ήταν πολύ κακός. Για μεγάλο διάστημα, η ΑΕΚ δεν είχε άλλο σοβαρό σημείο αναφοράς στην προσπάθειά της να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία πέραν της παρουσίας του Μαροκινού, ο οποίος έβαζε και τους υπόλοιπους στο κόλπο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι δεν ήταν απέναντί της και κάποιος εύκολος αντίπαλος, αλλά μία ομάδα που φέτος πραγματοποιεί την αγωνιστική υπέρβασή της. Άρα στο τέλος της ημέρας, η κατάκτηση του αποτελέσματος συνιστά πρόοδο για την ΑΕΚ. Κατάφερε να πάρει αυτό το παιχνίδι με τον τρόπο που το πήρε, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αναζητήσει στη συνέχεια κι ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό γιατί αρκετοί σημαίνοντες ποδοσφαιριστές της είναι σε κακό φεγγάρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK