Ο Σαλάχ βοηθά το σύνολο, δεν είναι μόνο η ποιότητα που μετρά

Ο Αιγύπτιος έχει τεράστια επιρροή εντός αλλά και εκτός γηπέδου, ο Έλιοτ παρουσιάζει την άλλη πλευρά του “Φαραώ”.

Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle United at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, April 24, 2021. (David Klein, Pool via AP)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle United at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, April 24, 2021. (David Klein, Pool via AP) AP

Ο Σαλάχ, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για τους “Reds”, έχει μιλήσει στο παρελθόν για την επιθυμία του να αποτελεί παράδειγμα για τους συμπαίκτες του. Ο 20χρονος μέσος, Χάρβεϊ Έλιοτ εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η υποστήριξη του Σαλάχ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μέρσεϊσαϊντ.

"Νομίζω ότι μέχρι την ημέρα που θα αποσυρθώ θα μαθαίνω πάντα διαφορετικά πράγματα από διαφορετικούς παίκτες και ο “Μο” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα γι' αυτό". Ειδικά επειδή παίζαμε κατά κάποιο τρόπο στην ίδια θέση όταν πρωτοήρθα στον σύλλογο. Υπέγραψα ως δεξιός εξτρέμ, γνωρίζοντας όμως ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να πάρω τη θέση του".

"Έπρεπε να προσαρμόσω το παιχνίδι μου, αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να πάρω από εκείνη τη θέση στη μεσαία γραμμή όπου παίζω τώρα: απειλή για γκολ, δημιουργικότητα και τέτοια πράγματα. Προσπαθεί πάντα να πιέζει όχι μόνο εμένα αλλά και τους άλλους νέους και, για να είμαστε δίκαιοι, δεν χρειάζεται να το κάνει".

"Είναι ένα είδωλο εντός και εκτός γηπέδου και θα ήταν εύκολο να επικεντρωθεί μόνο στον εαυτό του και να συνεχίσει να φροντίζει να σπάει ρεκόρ και ούτω καθεξής, αλλά βρίσκει χρόνο από την ημέρα του για να μας ελέγχει, για να βεβαιωθεί ότι ξέρουμε ότι αν χρειαστούμε κάτι, είναι πάντα εκεί για να μας δώσει υποδείξεις".

Ο Έλιοτ αποκάλυψε επίσης ένα μήνυμα που έλαβε από τον Σαλάχ μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Άρσεναλ.

"Παρόλο που ήταν στο AFCON με την Αίγυπτο, μου έστειλε μήνυμα μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ στον τελευταίο γύρο του FA Cup λέγοντάς μου: "Πώς σου φάνηκε;" και ούτω καθεξής. Είναι τα πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνει, αλλά είναι απλά ένας σπουδαίος άνθρωπος και θέλει πάντα το καλύτερο για όλους".

"Το να τον έχουμε στην ομάδα και να βλέπουμε τι έχει καταφέρει είναι απλά απίστευτο και είναι ευχαρίστηση να μοιραζόμαστε το γήπεδο μαζί του".

Διαβάστε περισσότερα

News 24/7

24MEDIA NETWORK