Ο Σάντος και αυτοί που προτείνονται στην ΑΕΚ

Πληθώρα επιλογών για τον πάγκο της ΑΕΚ έχουν προταθεί προσωπικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη, όμως ο κιτρινόμαυρος οργανισμός θα ασχοληθεί μόνο όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Φερνάντο Σάντος.

Ο Σάντος και αυτοί που προτείνονται στην ΑΕΚ
EUROKINISSI

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι η υπόθεση του Φερνάντο Σάντος -ο οποίος απόψε θα καθοδηγήσει την Πορτογαλία στο μπαράζ με την Τουρκία, ελπίζοντας σε πρόκριση για την τελική μάχη που θα την οδηγήσει ή όχι στο Μουντιάλ- δεν είναι απλή και ίσως εν τέλει να μην καρποφορήσει.

Γι' αυτό άλλωστε τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ονόματα προπονητών, που συστήνονται από τους εκπροσώπους τους ως καλές επιλογές, δίχως πάντως κάποια εκ αυτών να έχει επιλεγεί ως η δεύτερη ή τρίτη λύση. Αυτές τις ημέρες, η Ένωση είναι αποκλειστικά αφοσιωμένη στον Πορτογάλο.

Πέρασε ο καιρός άλλωστε ώστε πλέον να φτάνει η μέρα που η ΑΕΚ θα γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τον Σάντος. Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία, ούτε επιδέχεται αμφισβήτησης το γεγονός πως ο άλλοτε κόουτς της Εθνικής Ελλάδας είναι αυτός που φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους υποψηφίους προπονητές της επόμενης μέρας και, παρόλο που το μυαλό του είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, είναι και ο ίδιος πολύ καλά ενήμερος ότι η ΑΕΚ περιμένει για να εξάγει τα συμπεράσματά της μετά από αυτή τη διαδικασία.

Ο Σάντος δεν ήθελε να μπει σε βαθιά συζήτηση, καθώς στο μυαλό του αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα καταφέρει να οδηγήσει την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα τα ξαναπούν μετά τα μπαράζ. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι το καλύτερο σενάριο για εκείνους θα είναι ο αποκλεισμός της Πορτογαλίας, διότι έτσι θα έχουν ελεύθερο το πεδίο να συνομιλήσουν μαζί του χωρίς να υπάρχουν ο βραχνάς της Εθνικής και η σκέψη για το πώς θα μπορούσε να εργάζεται και στις δύο ομάδες, από τη στιγμή που, εφόσον η Πορτογαλία προκριθεί, θα είναι ο άνθρωπος που θα την καθοδηγήσει και στο Μουντιάλ (έχει συμβόλαιο έως το 2024).

Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε η ΑΕΚ θα εμφανίσει στο τραπέζι όλα τα ατού που διαθέτει, προσπαθώντας να πείσει τον Σάντος ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη για εκείνον προοπτική να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του, αρκεί ασφαλώς να το επιθυμεί και δεν θέλει να παραμείνει στην Πορτογαλία έστω και χωρίς Παγκόσμιο Κύπελλο. Ή ν' αποσυρθεί για κάποιο διάστημα από τους πάγκους για να ξεκουραστεί. Πάντως και ΑΕΚ και Πορτογαλία μετά το Μουντιάλ δεν είναι ένα συμβατό ενδεχόμενο.

Προφανώς και την ίδια ώρα υπάρχουν αρκετοί κόουτς, με καλό βιογραφικό, που έχουν προταθεί στον Μελισσανίδη. Σε αυτόν δηλαδή που θα λάβει και την τελική απόφαση. Παρόλα αυτά επαφές, έστω διερευνητικού επιπέδου, δεν προκύπτουν. Ασφαλώς, συζητώντας με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει αρχίσει μια σχετική ταξινόμηση στη σκέψη του για το ποιοι θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφάλεια και ανάλογο όραμα με αυτό που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση πει το "ναι" ο Σάντος.

Πάντως, εδώ και αρκετά χρόνια, στο μυαλό του Μελισσανίδη υπήρχε πάντα η σκέψη ότι θα ήθελε να είναι ο Πορτογάλος αυτός που θα μπει πρώτος στο νέο γήπεδο της ομάδας, ασχέτως με το ότι προσπάθησε να βρει στο πρόσωπο πολλών άλλων εκείνον που θα το κατάφερνε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK