Ο Σαρλ ντε Κέτελαρ είναι ο πιο πολύπλευρος παίκτης στον κόσμο

Το νέο project της Μπριζ ακούει στο όνομα Σαρλ ντε Κέτελαρ. Ο 19χρονος θεωρείται ο πλέον versatile παίκτης του κόσμου και πολύ δύσκολα θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τη βελγική ομάδα, καθώς η περίπτωση του έχει περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα των 'μεγάλων' της Ευρώπης.

Ο Σαρλ ντε Κέτελαρ στη διάρκεια της αναμέτρησης Ντόρτμουντ - Μπριζ για το Group F του Champions League | 24/11/2020 (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Σαρλ ντε Κέτελαρ κοντρολάρει τη μπάλα στη διάρκεια της αναμέτρησης Ντόρτμουντ - Μπριζ για το Group F του Champions League | 24/11/2020 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Σαρλ ντε Κέτελαρ γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2001 στο Μπριζ του Βελγίου. Το όνομα ίσως δεν θυμίζει κάτι στους περισσότερους, αλλά όλα δείχνουν πως θα απασχολήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια. Μιας και όλα τα scouting reports που μπορείτε να βρείτε για τον 19χρονο wonderkid της Κλαμπ Μπριζ συμφωνούν σε ένα πράγμα: πρόκειται για τον πλέον versatile (πολύπλευρο) ποδοσφαιριστή του κόσμου στο ηλικιακό εύρος 17-21 ετών.

Ο Ντε Κέτελαρ δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη θέση στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους στο αριστερό άκρο του αγωνιστικού χώρου. Μπακ, μπακ-χαφ, χαφ και εξτρέμ! Πολύ συχνά επίσης έχει χρησιμοποιηθεί ως box to box κεντρικός μέσος ή playmaker. Όσο σπάνιο κι αν φαντάζει, ο 19χρονος διεθνής (U16, U17, U19, U21 και στην πρώτη ομάδα της εθνικής Βελγίου) είναι εξίσου αποτελεσματικός στα δημιουργικά και ανασταλτικά του καθήκοντα, παρουσιάζοντας ξεχωριστή τακτική ετοιμότητα για το νεαρόν της ηλικίας του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπριζ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 σε αναμέτρηση του βελγικού Κυπέλλου απέναντι στην Francs Borains. Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση σε επίπεδο Champions League με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν. Το ντεμπούτο του με την εθνική Βελγίου έγινε το Νοέμβριο του 2020 σε αναμέτρηση με την Ελβετία.

Για την σεζόν 2020-2021 έχει φτάσει ήδη τις 20 συμμετοχές με την Μπριζ. Οι 14 από αυτές είναι στην Jupiler Pro League και οι υπόλοιπες 6 στα παιχνίδια των ομίλων του Champions League, όπου μάλιστα είχε απολογισμό 2 γκολ και 1 ασίστ. Τα περισσότερα από τα 1121 λεπτά του στον αγωνιστικό χώρο τον βρήκαν στην αριστερή πτέρυγα, είτε ως χαφ είτε ως εξτρέμ, ενώ σε 4 ματς χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερος ή κεντρικός επιθετικός.

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Ζενίτ στην 5η αγωνιστική του Group F στο Champions League, αφού είχε 1 γκολ και 1 ασίστ στη νίκη της Μπριζ με 3-0. Λίγο έλειψε να υπογράψει τον αποκλεισμό της Λάτσιο και την πρόκριση της ομάδας του καθώς είχε οδκάρι στις καθυστερήσεις στο 2-2 της Ρώμης...

Έχει συμβόλαιο με την Μπριζ ως το καλοκαίρι του 2023 και η χρηματιστηριακή του αξία ξεπερνά ήδη τα 12 εκατ. ευρώ. Φυσικά σε περίπτωση πώλησης του, οι αξιώσεις της βελγικής ομάδας είναι κατά πολλά εκατ. ευρώ μεγαλύτερες... Ήδη η Αταλάντα έχει εκφράσει την επιθυμία της να τον αποκτήσει, ωστόσο ο Ντε Κέτελαρ δεν 'ψήνεται' -ακόμη τουλάχιστον' με την προοπτική των 'μπεργκαμάσκι'.

Ο παίκτης βρίσκεται στη λίστα και της Μίλαν, ως πιθανός αντικαταστάτης του Χακάν Τσαλχάνογλου. Την ίδια στιγμή παρακολουθείται από την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Εφόσον ο Σαρλ ντε Κέτελαρ συνεχίσει να δείχνει ανάλογα σημάδια αγωνιστικής ανάπτυξης, πολύ δύσκολα θα εξαντλήσει το συμβόλαιο με την Κλαμπ Μπριζ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK