Ο Σαββίδης κάνει... Ίβιτς τον Λουτσέσκου: πώς και γιατί...

Η ειλημμένη απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να στηρίξει μέχρι τέλους με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, η ομοιότητα με την υπόθεση του Βλάνταν Ίβιτς και οι άμεσες ενέργειες που θα έχουν αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ / ΣΑΒΒΙΔΗΣ(Α) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Σαββίδης ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο Βλάνταν Ίβιτς βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο και απευθυνόμενος στον Ιβάν Σαββίδη είπε "ή Τζαβέλλας ή εγώ".

Ο Σέρβος προπονητής πήρε απλόχερα τη στήριξη του μεγαλομετόχου του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, την οποία απολαμβάνει και "επίσημα" πλέον ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μετά από τηλεδιάσκεψη που έγινε στα γραφεία της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.

"Ο Λουτσέσκου είναι το αφεντικό" διεμήνυσε σε όλους ο Σαββίδης, απαιτώντας παράλληλα ψυχραιμία και μεγαλύτερη συσπείρωση.

Από την τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι, τα μηνύματα που έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ξεκάθαρα:

- Βαρύ πρόστιμο στους παίκτες για τις ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

- Πρόστιμο σε μεμονωμένους παίκτες για θέματα πειθαρχίας.

- Η... παράδοση των "κλειδιών" του αγωνιστικού τμήματος στον Ράζβαν Λουτσέσκου περιελάμβανε και ατάκες όπως "αν ο προπονητής υποδείξει ότι κάποιος ή κάποιοι πρέπει να φύγουν, θα φύγουν".

Στοχευμένο ήταν και το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις:

" Χρειάζεται ψυχραιμία και ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση. Δεν μας υποσχέθηκε κανείς μια εύκολη χρονιά. Ξέραμε όταν γκρεμίζαμε το σύστημα, ότι η κάθε ομάδα θα ελπίζει στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται πείσμα και ψυχραιμία και θα τα καταφέρουμε".

Αν γυρίσει κανείς σχεδόν ένα χρόνο πίσω, ο τρόπος με τον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης διαχειρίζεται τη κρίση που προέκυψε είναι σχεδόν πανομοιότυπος με την κρίση που είχε ξεσπάσει επι Ίβιτς.

Τότε, ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε αποπεμφθεί και ο Ίβιτς είχε μετατραπεί στο απόλυτο αφεντικό. Κάτι που συμβαίνει και τώρα, χωρίς αποπομπή παίκτη αλλά με πρόστιμα και τη δυνατότητα αποφάσεων, σε ό,τι έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές, από τον Λουτσέσκου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK