Ο Σέρχιο Ράμος κάνει χώρο στο σπίτι του για να υποδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λαπόρτα πρέπει να βρει 1 δισ. ευρώ για να μπαλώσει την οικονομική τρύπα της Μπαρτσελόνα και παράλληλα να πείσει τον Μέσι να μείνει στη Βαρκελώνη. Την ίδια στιγμή ο Σέρχιο Ράμος αποκάλυψε ό,τι το σπίτι του στη Μαδρίτη είναι στην διάθεση του Αργεντίνου σταρ, δημιουργώντας συνειρμούς.

Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος στο τέλος της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, στον ημιτελικό του Copa del Rey στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης | 06/02/2019 (AP Photo/Manu Fernandez)
Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος στο τέλος της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, σε ημιτελικό του Copa del Rey στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης | 06/02/2019 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Τζοάν Λαπόρτα είναι ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Συγκέντρωσε το 57.6% της προτίμησης των ψηφοφόρων, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήραν μαζί οι συνυποψήφιοι του, Βίκτορ Φοντ και Τόνι Φρέισα. Η διοίκηση των 'μπλαουγκράνα' δεν πήρε μόνο την ψήφο εμπιστοσύνης των μελών του συλλόγου, αλλά έχει και αυτή του Λιονέλ Μέσι. Η σχέση του Αργεντίνου σταρ με τον Λαπόρτα είναι πολύ καλή, ωστόσο αυτό το γεγονός από μόνο του δεν αποτελεί οιωνό βέβαιης παραμονής του παίκτη στο 'Camp Nou'.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δεν θα εξαφανανιστούν απλά με την εκλογή του Λαπόρτα. Ο νέος διοικητικός ηγέτης των 'μπλαουγκράνα' έχει ένα βουνό μπροστά του, καθώς δεν πρέπει να πείσει τον Μέσι να μείνει προσφέροντας του ένα μεγάλο συμβόλαιο αλλά και να παρέχει τις διαβεβαιώσεις στον 'Pulga' ότι η Μπαρτσελόνα θα γίνει εκ νέου άμεση διεκδικήτρια τίτλων. Κάτι που προϋποθέτει δαπανηρές μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι. Το πώς ο Λαπόρτα θα βρει κοντά στο 1 δισ. ευρώ για να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες της Μπαρτσελόνα και μαζί λεφτά για να κρατήσει τον Μέσι αλλά και να κάνει μεταγραφές, είναι ένα μυστήριο.

Η συνέχεια της συνεργασίας με τον Αργεντίνο είναι υψίστης σημασίας για την Μπαρτσελόνα, για έναν ακόμη λόγο: όπως έχει εκμυστηρευτεί ο Λαπόρτα, ο Μέσι είναι υπεύθυνος για το 30% των συνολικών εσόδων του συλλόγου κάθε χρόνο! Κάτι που σημαίνει πως εφόσον ο 'Pulga' δεν συνεχίσει στη Βαρκελώνη, πολλοί είναι οι χορηγοί που δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την Μπαρτσελόνα ή θα επιλέξουν να το κάνουν με πολύ λιγότερα χρήματα... Διογκώντας έτσι την οικονομική δυσπραγία των 'μπλαουγκράνα'.

Την ίδια στιγμή ο Σέρχιο Ράμος έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στο ζήτημα. Ο αρχηγός της 'μισητής' αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, υποστήριξε πως θα ήταν περισσότερο από χαρούμενος να ανοίξει την αγκαλιά του για να υποδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι στην πρωτεύουσα!

"Αν θα δεχόμουν τον Μέσι στη Μαδρίτη; 100%! Θα ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος να τον έχουμε εδώ. Θα έκανα χώρο και στο σπίτι μου για εκείνον αν ήταν ανάγκη!" τόνισε σε συνέντευξη στο Youtube ο Ισπανός διεθνής στόπερ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο. "Είναι κάποια πράγματα που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν. Είναι αδύνατον".

Σέρχιο Ράμος και Λιονέλ Μέσι έχουν μεγάλο παρελθόν στα clasico, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αρχηγός της Ρεάλ επιστράτευσε την λογική 'ή ο παίκτης ή η μπάλα' με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, για να σταματήσει τον θαυματουργό Αργεντίνο. Ήταν φυσικό επόμενο να έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση μεταξύ τους σε κάμποσες περιπτώσεις, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ράμος να ταχθεί ανοικτά υπέρ της έλευσης του 'Pulga' στο 'Santiago Bernabeu'. Άλλωστε το ίδιο αλήθεια είναι πως ο Ισπανός διεθνής στόπερ έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του Μέσι ουκ ολίγες φορές στο πέρασμα των χρόνων.

Η τοποθέτηση του Σέρχιο Ράμος πάντως δεν ήχησε καλά στ' αυτιά αρκετών φίλων της Ρεάλ, ενώ θορύβησε εκείνους της Μπαρτσελόνα. Ουσιαστικά ο 35χρονος στόπερ εξέφρασε καθαρά μια δική του επιθυμία σε ένα υποτιθέμενο σενάριο, ωστόσο οι λέξεις 'Μαδρίτη' και 'Μέσι' ήταν αρκετές για να πυροδοτήσουν την ίντριγκα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK