Ο 'σερίφης' Κολοβός έχει τις δύο του κάννες καπνισμένες

Πότε σκοράρει και πότε δημιουργεί. Με 7 γκολ και 6 ασίστ ο εορτάζων Δημήτρης Κολοβός είναι από τους κύριους συντελεστές στην επικείμενη κατάκτηση του νταμπλ από τη Σέριφ στη Μολδαβία.

Ο Δημήτρης Κολοβός στην πρόσφατη αναμέτρηση της Σέριφ
Ο Δημήτρης Κολοβός στην πρόσφατη αναμέτρηση της Σέριφ FC-SHERIFF.COM/

Θα συμφωνήσουμε ότι η Divizia Națională δεν υπήρξε, δεν είναι, ούτε πρόκειται γίνει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ξέχωρα ότι πρόκειται για την (ναι μεν) ανώτερη ποδοσφαιρική κατηγορία (αλλά) της 'φτωχότερης', με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (3.300 δολάρια), χώρας στην επικράτεια της 'Γηραιάς ηπείρου', η ηγεμονική παρουσία της Σέριφ κατά την τελευταία 20ετία έχει μετατρέψει τον εγχώριο τίτλο σε σχεδόν μονοπωλιακό προνόμιο. Από το 2001 που η -τότε νεοσυσταθείσα- ομάδα από το Τίρασπολ ανήλθε για πρώτη φορά στην κορυφή της ντόπιας πυραμίδας έχει στερηθεί μόνο δύο πρωτιές (2011, 2015), ούσα μακράν της δεύτερης Ζίμπρου Τσισινάου η πλέον επιτυχημένη της διοργάνωσης με 18 πρωταθλήματα.

Τούτα όλα δεν αφαιρούν, στο ελάχιστο, από το βιογραφικό του Δημήτρη Κολοβού, που έχει γενέθλια μπαίνοντας στα 28 του, την απεριόριστη συμβολή του στο 19ο που έρχεται οσονούπω και το οποίο θα σφραγιστεί λογικά εντός των τριών επόμενων αγωνιστικών. Γιατί είτε η Σέριφ θα καταφέρει το απόλυτο είτε στο μεσοδιάστημα θα έχουν απώλειες οι (υποτιθέμενοι) ανταγωνιστές της. Μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου η πρωτοπόρος της λίγκας απομακρύνθηκε 13 βαθμούς από τη δεύτερη Πέτροκουμπ Χιντσέστι και με επτά αγωνιστικές ν' απομένουν για τη λήξη της σεζόν, η μαθηματική επιβεβαίωση δεν θ' αργήσει ιδιαίτερα. Αντιθέτως είναι πάρα πολύ κοντά.

Τα μαθηματικά δεν δείχνουν κάτι άλλο. Το εντός έδρας 2-0 του περασμένου Σαββάτου επί της τέταρτης Σφίντουλ Γκιόργκε ήταν η 26η νίκη της Σέριφ σε 29 αγωνιστικές. Αλλά φαινομενικά και από τις πιο ισχνές της σεζόν, με δεδομένο ότι είχαν προηγηθεί το 6-0 επί της Φλορέστι, το 4-0 επί της Ντάτσια και το κυρίως το 10-0 επί της Σπεράντσα - η πιο ευρεία νίκη της ιστορίας του κλαμπ. Μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα στον πιο πρόσφατο αγώνα διαμορφώθηκε λίγο πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Χάρη σ' ένα άπιαστο σουτ του Βόσνιου Κάπιτς και ασίστ που πιστώθηκε ο Έλληνας επιθετικός της. Ήταν η 6η του στο τρέχον πρωτάθλημα!

Ο Δημήτρης Κολοβός σε μία από τις αναμετρήσεις της Σέριφ
Ο Δημήτρης Κολοβός σε μία από τις αναμετρήσεις της Σέριφ WWW.FC-SHERIFF.COM/

Τον ευνόησε η αλλαγή προπονητή

Περί τα μέσα του Σεπτέμβρη ο Κολοβός είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Σέριφ από τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν χωρούσε στα τότε πλάνα των Ρόκα-Πογιάτος, αλλά γρήγορα φρόντισε να δείξει τι είναι σε θέση να δώσει στο νέο σύνολο που εντάχθηκε. Στη δεύτερη κιόλας συμμετοχή του μέτρησε γκολ και ασίστ παίζοντας μόλις 30 λεπτά. Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχει σκοράρει άλλες 6 φορές (αθροιστικά 7) και έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για άλλα 5 τέρματα των συμπαικτών του. Κυρίως του Κολομβιανού Φρανκ Καστανιέδα των 20 γκολ.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η χειμερινή διακοπή δεν τον φρέναρε τον Έλληνα άσο. Τον ευνόησε περισσότερο, διότι συνδυάστηκε με αλλαγή προπονητή και κατόπιν θέσης. Αρχικά παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο Κροάτης Ζόραν Ζέκιτς και αφού μεσολάβησε ένα δίμηνο με τον υπηρεσιακό Βίκτορ Μιχάιλοφ, τα ηνία για το β' μισό της χρονιάς ανέλαβε ο Ουκρανός Γιούρι Βέρνιντουμπ. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ρωσικής Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης άφησε στην άκρη το 4-3-3 του προκατόχου του και επέβαλε ένα 4-2-3-1 που βόλεψε τον 28χρονο διεθνή, γιατί τον έφερε πίσω ακριβώς από τον μοναδικό επιθετικό, επιτρέποντάς του να κινείται πιο ελεύθερα, να πασάρει σε διάφορους χώρους και ν' απειλεί.

Η πρεμιέρα υπό το Βέρνιντουμπ, στις 20/2, συνδυάστηκε με δύο γκολ σε 54 λεπτά. παρουσίας Είχε προηγηθεί η έλευση της νέας κόρης του Κολοβού και όλη αυτή η θετική ενέργεια απλώθηκε στο γήπεδο. Ακολούθησαν το υψηλής κλάσης τελείωμα στο 4-0 επί της Ζίμπρου, χάρη κυρίως στο οποίο κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα για τον Φλεβάρη, το γκολ και η ασίστ στο 7-0 επί της Ντινάμο-Άουτο, το γκολ στο 10-0 επί της Σπεράντσα και φυσικά η ασίστ του περασμένου Σαββάτου για να κλείσει -προς τον παρόν- ο κύκλος των επιτευγμάτων του. Μέχρι το επόμενο παιχνίδι, φυσικά.

Ούτως ή άλλως ο Κολοβός αυτό που ήθελε διαλέγοντας να ενταχθεί στη Σέριφ ήταν να παίζει τακτικά, κάτι που του είχε λείψει κατά την πρώτη, παράξενη, σεζόν του στο 'τριφύλλι', και αυτό αν μη τι άλλο του προσφέρεται σε μόνιμη βάση. Ιδίως μετά το χειμερινό διάλειμμα και τις προσαρμογές σε ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού. Εξ ου και είχε αναφέρει προ διμήνου ότι "μου αρέσει το πώς προπονούμαστε υπό το νέο τεχνικό επιτελείο και απολαμβάνω κάθε προπόνηση".

Το τι θα συμβεί μετά το τέλος της σεζόν, διότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο με τον Παναθηναϊκό, δεν θ' αργήσει να εξακριβωθεί. Αν γυρίσει, θα το κάνει σίγουρα ως πρωταθλητής, πιθανόν και ως νταμπλούχος, μια και η Σέριφ έχει άλλους δύο αγώνες (ημιτελικός, τελικός) ως την κατάκτηση του κυπέλλου. Αν πάλι συνεχίσει, θα έχει μπροστά την προοπτική του Champions League μέσω των προκριματικών. Σ' ένα τρίτο σενάριο, θα κοιτάξει για κάτι άλλο, διαφορετικό. Χαμένος δεν θα πάει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK