Ο Σμάιχελ ακύρωσε την πιο παράλογη στοιχηματική έμπνευση της χρονιάς

Ακόμη και η ισοπαλία άφηνε εκτός Champions League τη Λέστερ, όταν ο Κάσπερ Σμάιχελ έκανε ένα μοιραίο λάθος επιτρέποντας στον Τζέσι Λίνγκαρντ να σκοράρει στο 98' για το τελικό 2-0 υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 'King Power'. Μικρό το κακό θα πει κανείς. Όχι αν σου πετάει στα σκουπίδια μια υπέροχη στοιχηματική έμπνευση.

Η στιγμή που ο Λίνγκαρντ εκμεταλλεύεται το λάθος του Σμάιχελ στο 98' και πλασάρει σε κενή εστία για το τελικό 0-2 στο King Power Stadium, στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τελευταία αγωνιστική της Premier League 2019-2020. (Oli Scarff/Pool via AP)
Η στιγμή που ο Λίνγκαρντ εκμεταλλεύεται το λάθος του Σμάιχελ στο 98' και πλασάρει σε κενή εστία για το τελικό 0-2 στο King Power Stadium, στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τελευταία αγωνιστική της Premier League 2019-2020. OLI SCARFF/POOL VIA AP

Το ματς της Λέστερ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε φτάσει στο 98', με το σκορ στο 0-1 και τις 'αλεπούδες' να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο. Οι 'κόκκινοι διάβολοι' διατηρούσαν την θέση του εντός 4άδας στην Premier League και ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League ακόμη κι αν ισοφαρίζονταν σε μια από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης. Η ισοπαλία δεν σήμαινε τίποτα και για τους γηπεδούχους.

Δευτερόλεπτα πριν από το τέλος η μπάλα βρισκόταν στα πόδια του Κάσπερ Σμάιχελ. Ήταν έτοιμος να γεμίσει, δεν μπορούσε να διακρίνει κάποια καλή επιλογή και με τον Τζέσι Λίνγκαρντ να τον μαρκάρει, επιχείρησε να ντριμπλάρει τον αντίπαλο του. Ο μέσος της Γιουνάιτεντ έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Μικρό το κακό θα σκεφτεί κανείς. Μπορεί. Αλλά όχι για τον Άντι Τζόνσον.

Ο Άγγλος ποδοσφαιρόφιλος είχε ποντάρει μετά την 2η αγωνιστική της Premier League ότι ο Λίνγκαρντ δεν θα σκοράρει, ούτε θα δώσει ασίστ μέχρι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Πρόβλεψη που εφόσον ήταν επιτυχής θα του επέστρεφε κέρδος που έφτανε 41 φορές το ποντάρισμα του. Όπως καταλαβαίνετε, ο Λίνγκαρντ δεν είχε δώσει έστω μια ασίστ, δεν είχε σκοράρει κάποιο γκολ με την φανέλα της Γιουνάιτεντ ολόκληρη την σεζόν στο πρωτάθλημα. Το έκανε στο τελευταίο λεπτό, της τελευταίας υποχρέωσης των 'κόκκινων διαβόλων', εκμεταλλευόμενος την γκάφα του Σμάιχελ.

Δεν είναι το ποσό που θα κέρδιζε ο Άντι Τζόνσον. Είχε ποντάρει 3,3 λίρες για να πάρει 135,30. Θα ζήσει και χωρίς αυτά τα χρήματα. Δεν παύει όμως να πρόκειται για μια υπέροχη στοιχηματική έμπνευση που κατέστρεψε ο Δανός γκολκίπερ της Λέστερ, γιος του θρυλικού Πίτερ Σμάιχελ, άλλοτε εμβληματικού τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK