Ο Σμόλινγκ 'σβήνει' τον Μανωλά και εκθέτει τον Μαγκουάιρ

Με τον Μαγκουάιρ νέο 'αφεντικό' στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν υπήρχε χώρος για τον 'ξεθωριασμένο' στο πέρασμα του χρόνου, Σμόλινγκ. Η Ρόμα τον πήρε για να αντικαταστήσει τον Μανωλά, που πήγε στη Νάπολι για το βήμα παραπάνω. Για την ώρα ο Άγγλος στόπερ, αφήνει στο περιθώριο τους στόπερ που όρισαν την τύχη του.

Ο Κρις Σμόλινγκ πανηγυρίζει με τον Τζανλούκα Μαντσίνι στο ματς της Ρόμα με την Μπρέσια, τον Νοέμβριο του 2019
Ο Κρις Σμόλινγκ πανηγυρίζει με τον Τζανλούκα Μαντσίνι στο ματς της Ρόμα με την Μπρέσια, τον Νοέμβριο του 2019 AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ένα γκολ, το δεύτερο προσωπικό του φέτος, και μια ασίστ του Κρις Σμόλινγκ οδήγησαν την Ρόμα στη νίκη με σκορ 3-0 επί της Μπρέσια, για την 12η αγωνιστική της Serie A. Επίδοση εντυπωσιακή για στόπερ που στη συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε συνέχεια σε μια κουβέντα που έχει ανοίξει εδώ και εβδομάδες.

Ο Άγγλος διεθνής στόπερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα των 'τζαλορόσι', έχοντας κοστίσει μόλις 2,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για τον δανεισμό του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σμόλινγκ δεν 'χωρούσε' στο πλάνο της νέας σεζόν στους 'κόκκινους διαβόλους' και η Ρόμα τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Κώστα Μανωλά, που έψαξε την μετακίνηση του στη Νάπολι με την ελπίδα να αυξήσει τις πιθανότητες διάκρισης με την φανέλα των 'παρτενοπέι'.

Φτάνοντας στο τέλος του Νοέμβρη, ο στόπερ του... πεταματού 'σβήνει' τον Κώστα Μανωλά από τη μνήμη των φίλων της Ρόμα και εκθέτει τον Χάρι Μαγκουάιρ στα μάτια των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην άτυπη 'μάχη' των τριών, ο Σμόλινγκ για την ώρα κερδίζει κατά κράτος.

Ο Σμόλινγκ 'σβήνει' τον Μανωλά και εκθέτει τον Μαγκουάιρ
Η φετινή σύγκριση των Σμόλινγκ - Μαγκουάιρ σε αριθμούς

Η περιπέτεια του Μανωλά στη Νάπολι δεν εξελίσσεται όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι,. αφού κόντρα στις -λογικές- προβλέψεις ο Έλληνας διεθνής στόπερ μόνο απροσπέλαστο δίδυμο δεν έχει δημιουργήσει με τον Κουλιμπαλί και η συνολική πορεία των 'παρτενοπέι' μοιάζει προβληματική, εκπέμποντας απαισιοδοξία για... ασημικά.

Στο Νησί, ο Χάρι Μαγκουάιρ ηγείται μιας αμυντικής γραμμής που έχει στοιχίσει ένα καράβι λεφτά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα αποτελέσματα να είναι μη αποδεκτά στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ενδεικτικό και το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με το τελικό 3-3 να φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της... άμυνας, που δεν μπόρεσε να κρατήσει την επική ανατροπή που χάρισε η επιθετική γραμμή.

Υπό τις οδηγίες του Πάουλο Φονσέκα, ο Κρις Σμόλινγκ έχει φέρει στον αφρό τον παλιό καλό του εαυτό και γρήγορα ανεβαίνει στην ιεραρχία των αποδυτήριων της Ρόμα. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στην 'αιώνια πόλη', μαθαίνει ιταλικά και προορίζεται για ηγετικό ρόλο στους 'τζαλορόσι', που με τη σειρά τους σύντομα θα ξεκινήσουν τις επαφές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κάνουν μόνιμο κάτοικο Ρώμης τον Άγγλο στόπερ.

"Μου λείπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού αγωνίστηκα στην ομάδα για πάρα πολλά χρόνια και είχα γίνει μέρος του... τοπίου. Όμως απολαμβάνω το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, ελπίζω να διατηρήσω σε υψηλά επίπεδα την απόδοση μου και να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν με την Ρόμα. Πραγματικά απολαμβάνω την παρουσία μου στην Ιταλία", τόνισε πρόσφατα ο Σμόλινγκ, προλογίζοντας ουσιαστικά την παραμονή του στους 'τζαλορόσι' και μετά το πέρας του δανεισμού του.

Ο διεθνής στόπερ δεν έχει κληθεί στην εθνική Αγγλίας μετά από τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα σε Λιθουανία και Σλοβενία τον Οκτώβρη του 2017. Ωστόσο είναι πιθανό να αναγκάσει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αναθεωρήσει.

Μπορεί ο Μαγκουάιρ και ο Στόουνς να παραμένουν πιο αποτελεσματικοί στο build up του παιχνιδιού από την άμυνα, ωστόσο είναι ελάχιστοι οι στόπερ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που αμύνονται με τη συνέπεια του Σμόλινγκ. Ενός αμυντικού που έμοιαζε να ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου αλλά βρήκε στην 'αιώνια πόλη' τις προϋποθέσεις μιας δεύτερης ποδοσφαιρικής νιότης.

Να επιστρέψουν οι 'κομμένοι' στην Εθνική ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK